Sommige mensen zijn erg handig, veel anderen niet. Eerlijk is eerlijk, [url=http://www.lifeisabitch.nl]ik[/url] ben één van die vele anderen en ik lig daar niet wakker van. Toch heb ik weleens iets in elkaar gezet, maar dan moet én de overtuiging er zijn én de instructies moeten extreem helder op papier staan. Als mijn handen dan ook nog eens doen wat mijn hoofd wil, dan staat er meestal na een paar uur wel wat op poten. Al heb ik altijd een gaatje of een schroefje over. Ik moest aan mijn onhandigheid denken toen ik las over die 23-jarige Nigeriaan die probeerde een vliegtuig op te blazen. Afgaand op de door Al Qaeda beloofde zeven jonge maagden ga ik er vanuit dat het met zijn overtuiging wel goed zat, maar dan de uitvoering nog. De terreurorganisatie heeft blijkbaar ook zo zijn klunzen. Brandend van verlangen kijk je een ellenlange reis uit naar het paradijs en op moment suprême kamp je met een binnenbrandje in je kruis. Wellicht heeft de beste man ergens een stap overgeslagen in de handleiding of had de constructie een te kort lontje. Dat laatste klinkt voor een neger niet erg aannemelijk. Hoe het ook zij, het leek niet erg op een technisch en goed voorbereid hoogstandje. Maar ja, goed voorbereid was ook het luchthavenpersoneel niet.

Tegenwoordig is vliegen naar de VS ongeveer hetzelfde als een samenvatting van je privéleven in de Telegraaf zetten. De Amerikaanse autoriteiten weten voordat je hun land binnenkomt vaak al meer over je dan je eigen partner. Dat een veiligheidsofficier aldaar je een goedbedoeld advies geeft door je de namen van een aantal veilige homobars te geven en je vrouw je vervolgens als door de bliksem getroffen aankijkt. Prettige vakantie. Op het moment dat je op Schiphol door de douane gaat voor een vlucht naar de States ben je al dusdanig uitvoerig gecontroleerd dat je laatste hoop op een klein beetje privacy vervlogen is. Toch is het een Afrikaan, die nota bene op een lijst met verdachte namen stond, gelukt om ongezien een naald en wat poeder aan boord heeft gekregen. Wie houden we eigenlijk voor de gek met al die scherpe douaneregels? Als je kwaadwillend bent en flink je best doet, krijg je heus verdacht materiaal mee aan boord. Het wachten is op iemand die letterlijk onder de leden een lucifer en een reageerbuisje met springstof weet mee te smokkelen en vervolgens zorgt dat ie in het vliegtuig naast MacGyver zit. Voor de jongere lezers: MacGyver was iemand die zelfs van een zak kunstmest en een cocktailprikker een bom wist te maken. Voor mij is dat altijd pure magie gebleven. Mij is het nog niet eens gelukt om ongezien een fles shampoo mee het vliegtuig in te krijgen. Maar goed, [url=http://www.lifeisabitch.nl]ik[/url] ben dan ook niet zo handig.


6 reacties

arta · 2 januari 2010 op 11:41

Grappig stuk.
🙂

pally · 2 januari 2010 op 13:21

Lekker cynisch en met zelfspot geschreven.
De beetje rare zin die erinstaat komt vast omdat je hem op het laatste ogenblik hebt veranderd. Ik heb hem niet gezien… 😉

groet van Pally

Avalanche · 2 januari 2010 op 14:19

Hij is inderdaad leuk – met een kritische ondertoon.

Prlwytskovsky · 2 januari 2010 op 17:29

[quote]Al heb ik altijd een gaatje over [/quote]

Daar pocht mijn buurvrouw nu ook altijd mee. 😉

Je zou bijna denken dat die Nigeriaan het met een limonaderietje probeerde?
En MacGyver …: vind je het erg dat ik daar nooit van heb gehoord? :eh:

LouisP · 3 januari 2010 op 12:27

Kwiezel,

leuk stukje om te lezen……leuk afgesloten

Louis

KawaSutra · 4 januari 2010 op 01:46

Prima column.
Lijkt me overigens geen pretje, zo’n binnenbrand. Naar Nederlandse maatstaven zou hij dan al genoeg gestraft zijn. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder