De vrouwen hebben massaal een zonnesteek opgelopen. En het is nog niet eens officieel zomer, dus eigenlijk zouden ze hun overspannen zotte kop weer moeten invriezen. Stelletje emotionele zombies dat het zijn. De meest grote zombie genaamd Sonja Stakker of hoe dat gedrocht ook mag heten, heeft een extreme vermageringskuur bedacht. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Gelukkig hebben mannen nog een beetje gezond verstand, dus die worden niet zo snel gehersenspoeld als de gemiddelde vrouw. Zeg nou zelf: hoeveel mannen ken jij in je nabije omgeving die zichzelf tevergeefs proberen te transformeren in een graatmager konijn?

Steeds meer vrouwen laten zich erdoor verleiden. Eigenlijk niet eens zo vreemd aangezien vrijwel elke vrouw aan alle eisen wil voldoen voor het ultieme slankheidsideaal om zoveel mogelijk mannen te kunnen veroveren. Ze rusten niet totdat ze elke man tussen hun benen kunnen krijgen, hoe populair of beeldschoon ze ook mogen zijn. Met het perfecte lichaam, krijg je alles wat je maar wilt: meer mannen, meer seks, meer orale bevrediging, meer aandacht, meer sociale contacten, meer zelfvertrouwen, meer complimenten, meer aanzien, meer macht en ga zo maar verder. Daarom zijn mensen zo beinvloedbaar als de pest. Alles begint met een oogverblindend uiterlijk. Maar helaas eindigen we niet zo. Uiteindelijk ontbinden we in korte tijd, eindigen we als madenvoer en rotten we weg onder de grond. Vaarwel beauty.

Vrouwen laten zich anorexeren en mannen laten zich creperen. Uithongeren of sporten. Het één of het ander. De meeste mensen zijn nu eenmaal niet geboren met een goddelijk lichaam wat alles kan vreten, maar niets aankomt. En daarom voelen mensen zich dan ook schuldig; een dikke, vette, opgeblazen hok, wanneer zij iets calorierijks naar binnen werken. Vervolgens gaan zij zich wegen en schrikken zich een hartaanval waarna ze als de bliksem de sportschool in vliegen en allerlei bespottelijke vetarme boodschappen gaan halen alsof hun leven ervan afhangt. Terwijl het niet hun leven is, maar hun onrealistische, weerzinwekkende kromme gedachtegang. De angst om niet meer geaccepteerd te worden als aan-land-gespoelde zeekoe.

Dat is natuurlijk klinkklare onzin. De meest dikke mensen, kunnen nog zo gelukkig zijn. Ze hebben enkel minder middelen om de dingen te krijgen die zij nodig hebben om geluk te bemachtigen. Zij moeten meer moeite doen voor complimenten, aandacht, aanzien, sociale contacten en dergelijke, omdat ze hun uiterlijk simpelweg niet mee hebben. Men zegt altijd dat je drie dingen nodig hebt: geld, macht en sociale contacten. Daar draait het allemaal om. Dat is waar ieder mens direct of indirect naar verlangt. En daarom ook het goddelijke lichaam. Zonder dat lichaam, de schoonheid, moet je elke hoofdhaar uit je kop trekken om te krijgen wat je wilt.

En aangezien mensen nogal een handje hebben van gemakzucht, kiezen ze onbewust vaak toch voor hun uiterlijk om zo de dingen te verkrijgen die zij willen. En zo komen we weer uit bij het begin: het Sonja Bakker dieet. Het begin van het einde.


7 reacties

Prlwytskovsky · 8 mei 2006 op 17:46

Shitje, vandaag had ik een ontzettende klote dag maar ik heb me 34 keer in de rondte gelache om je verhaal. Bedankt he … ahahahaaaa ….

Chantal · 8 mei 2006 op 18:08

Het is weer lente! Weg met patat, chips en chocola: hello water en komkommer! 😀

Helemaal eens met je column, Shit. Het is te belachelijk voor woorden.

champagne · 9 mei 2006 op 13:33

Shit, dat heb je nou eens goed gezegd! Amen! 😉

Dees · 10 mei 2006 op 10:16

Die Sonja Bakker stakker ken ik niet en dat ga ik mooi zo houden. Wel opvallend hoe jouw eigen opvattingen veranderd lijken te zijn. In positieve zin dan, vind ik.

Mosje · 10 mei 2006 op 13:54

Geld, macht en sociale kontakten heb ik al. Een goddelijk lichaam ook, want nog niet zo lang geleden zei een vrouw die mij zag: “Mijn God, wat een lijf!”
😛

Troy · 10 mei 2006 op 14:04

Ze blijven leuk, die onvervalste Shit columns!

Shitonya · 10 mei 2006 op 18:31

Opvattingen veranderd in positieve zin? Ik zou niet weten welke, maar wie weet komt ik daar nog nooit achter…
Bedankt voor alle positieve reacties 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder