The L-word. Een TV-serie over lesbische vrouwen. Inclusief softseks. De doelgroep moet, naast uiteraard de lesbische vrouw de heteroseksuele man zijn. Die is daar dol op, kijken naar vrouwen die elkaar erg leuk en vooral erg lekker vinden. Want dan kan hij fantaseren dat hij er bij mag zijn en dat die vrouwen hun aandacht opeens naar hem zullen verplaatsen. Maar The L-word, tegenwoordig op RTL5, laat de heteroman weinig hoop. De lesbische dames pikken zelfs zijn vrouw in. Tim en zijn vriendin Jenny kwamen in de eerste aflevering in zo’n doorsnee Amerikaanse middle class buurt wonen. Niet zo doorsnee was het lesbische vriendinnengroepje dat daar resideerde. Ze leefden een leven waarin de man nauwelijks een rol speelde. Behalve als een van de dameskoppeltjes zo hecht geworden was dat zich een kinderwens voordeed, ook een lesbisch leven heeft zijn doorsneekanten. In zo’n geval werd er via het netwerk een of andere man opgeduikeld voor de levering van het benodigde zaad. Verder waren mannen decor, ze bestonden nu eenmaal dus je had er ook als lesbische vrouw af en toe mee te maken. Daar bleef het bij de dames werden er klaarblijkelijk niet ongelukkig van. Ze wisten wel wat leukers om jacht op te maken: Andere vrouwen! Zoals Jenny. Die interesse was wederzijds. Tim zag het niet maar wij, TV kijkers, wel: Dat brave Tim het niet ging redden tegen al die verrukkelijke vrouwen. Het was Marina die enkele afleveringen later hart en lijf van Jenny wist te veroveren. Marina is alles wat Tim niet is. Mooi, sexy en vooral mysterieus. In de blikken die Marina en Jenny uitwisselden brandde de hartstocht. En die baande zich onstuitbaar een weg zodra ze elkaar ergens tegenkwamen. In de slaapkamer of in de damestoiletten van een of ander café.

Hoe dat nou kan? Jenny was niet eens lesbisch en Tim leek alles in huis te hebben om de eer van de heteroman hoog te houden. Een moderne hetero die interesse toont voor wat haar bezighoudt en de weg weet in de keuken. Hij was vast een perfecte pappa geworden voor hun kinderen. Bovendien ziet hij er niet verkeerd uit. Sportief, goed lijf, netjes en verzorgd. En ook in bed staat hij voor zover we mochten meekijken zijn mannetje. Echt een man die weet wat de moderne vrouw van tegenwoordig wil. Dacht hij, maar hij maar hij schoot deerniswekkend te kort. Met Tim weet je precies waar je aan toe bent. En dat is precies Tims probleem. Tim is gewoon niet spannend, niet mysterieus. Je bent gauw op Tim uitgekeken. En het is niet alleen Tims probleem. Heel wat moderne mannen zitten met hetzelfde. Het verrassingselement van de moderne man is blijven steken in de tijd van de Industriële Revolutie. Voor een deel is het een imagoprobleem. Vraag een vrouw wat een man wil en ze antwoordt zonder nadenken dat een man maar in één ding geïnteresseerd is (seks natuurlijk). Of het klopt of niet, het mannelijk mysterie ligt in de goot.

Waar Tim faalde daar sloeg Marina toe. Zij maakte van Jenny’s leven een spannend avontuur vol verrassingen. Mannen lijken de concurrentieslag om de vrouw aan het verliezen te zijn. Van vrouwen! Misschien is het tijd om de kunst maar eens te gaan afkijken. Onder het motto ‘If you can’t beat them, join them’. Vrouwen hebben alvast een heel wat spannender imago: Onpeilbaar, onberekenbaar, mysterieus. Gelukkig dat er TV programma’s als The L-word zijn waar een man wat van kan opsteken. Maar hij moet natuurlijk ook gewoon lekker kunnen beffen.


19 reacties

Bakema_NL · 4 september 2005 op 12:31

Tim mist niks aan die Jenny, als ze al zo makkelijk over kan stappen naar een vrouw had dat ook net zo goed naar een man kunnen zijn, er zat dus zowiezo al iets mis in het karakter. Hij moet blij zijn dat ze pleite is, nog vrouwen genoeg op de wereld en hij komt vast nog wel weer eens een leuke tegen, misschien eentje die ook van vrouwen houdt, maar dan zonder de relatie met de man er voor op te geven, de droom van veel mannen en vele malen leuker dan er over fantaseren…………lijkt me weer zo’n onzin programma trouwens, ik mis het altijd omdat ik amper tot geen tv kijk, maar ja softsex op tv heeft ook al niet mijn interesse, slaapverwekkende zooi.

Louise · 4 september 2005 op 12:48

Ik ken het hele programma niet, maar ik vond dit een zalige uiteenzetting met een even zalige uitsmijter (vreselijk droog en stijlbreukerig en daarom zo sterk! :-D)

De zinnen hadden van mij hier en daar wat korter gemogen.

Troy · 4 september 2005 op 16:40

Ik heb wel weer wat gemist op televisiegebied geloof ik. Klinkt wel typisch Amerikaans allemaal, maar toch heb je me nieuwschierig gemaakt. Ik ken wel wat lesbo’s maar die zijn toch een stuk minder extreem dan de dame’s die jij beschrijft:-)

Li · 4 september 2005 op 16:56

[quote]Maar hij moet natuurlijk ook gewoon lekker kunnen beffen.[/quote]

En niet teveel gaan fietsen 😀

Li

Mosje · 4 september 2005 op 17:01

Jouw universum, beste Mauritz, lijkt te zijn gekrompen door te veel tv-kijken. Draai de knop eens om, en blik eens om je heen. Gewoon, jeweetwel, observeren, maar dan het echte leven.

Ma3anne · 4 september 2005 op 17:57

Ook al naar Talpa overgelopen, Maurits? 😮
Vind deze column niet van jouw niveau. 😛

Dees · 4 september 2005 op 18:38

The ‘L word’, puriteinser kan het al bijna niet.

Als je dan perse je visie op de moderne vrouw wilt analyseren, kun je overigens mss inderdaad beter putten uit het echte leven. Een column over een tv-serie en conclusies daar weer uit, mwa, beetje vlak. kom op Maurits, you can do so much better..

Raindog · 4 september 2005 op 19:02

Een tvserie over een lesbische wereld, een columniste die tegen de auteur zegt dat hij veel beter kan terwijl hij dat vroeger nota bene tegen haar placht te zeggen: waar gaat het toch heen met de wereld?

Grin….

Geertje · 4 september 2005 op 19:59

[quote]Met Tim weet je precies waar je aan toe bent. En dat is precies Tims probleem. Tim is gewoon niet spannend, niet mysterieus. Je bent gauw op Tim uitgekeken. En het is niet alleen Tims probleem.[/quote]

Tv uit, spannende dingen gaan doen anders ga je op Tim lijken. 😮

Trukie · 4 september 2005 op 20:23

Ik blijf maar fan van GTSG. Die hebben lesbo, homo, moord, bedreiging, afpersing, vriendjesafpikken, bigamie, minstens 5 x met dezelfde trouwen (goed voor de bruidsmode),puzzelen en cryptogrammen wie kind van wie is. En ook nog een gezellige kroeg.
In mijn leven is 1 soap wel genoeg.

Dan snap ik de krant tenminste weer 😕

Sorry Maurits, je hebt me niet kunnen overtuigen. Ligt dat aan het programma of aan jouw schrijfsel?

Maurits · 4 september 2005 op 22:45

[quote]ik vond dit een zalige uiteenzetting met een even zalige uitsmijter (vreselijk droog en stijlbreukerig en daarom zo sterk! [/quote]
Je staat een beetje alleen deze keer Louise. Maar wat jij er aan hebt overgehouden was inderdaad wat ik bedoelde:-)
[quote]De zinnen hadden van mij hier en daar wat korter gemogen.[/quote]
Ik zal er eens naar kijken.
[quote]En niet teveel gaan fietsen[/quote]
Het is een investering Li. Van veel fietsen ga je er in ieder geval een stuk beter uit zien dan van voetbal kijken 😉
[quote]Draai de knop eens om, en blik eens om je heen. Gewoon, jeweetwel, observeren, maar dan het echte leven.[/quote]
Je bedoelt toch hopelijk niet jouw hondenleven? Mosje?
[quote]Ook al naar Talpa overgelopen, Maurits? [/quote]
Het is bij RTL5.
[quote]Vind deze column niet van jouw niveau [/quote]
Ik zal het maar positief opvatten, Ma3anne. Dat ik beter kan. Maar ik heb geen reden om niet meer achter mijn column te staan. Daar heb ik eerlijk gezegd geen argumenten voor vernomen. Het commentaar was voornamelijk inhoudelijk van aard. Dat niet iedereen zich aangesproken voelt was te verwachten. Laten we maar zeggen: “wie de schoen past trekke hem aan”.
[quote]Als je dan perse je visie op de moderne vrouw wilt analyseren, kun je overigens mss inderdaad beter putten uit het echte leven. Een column over een tv-serie en conclusies daar weer uit, mwa, beetje vlak. kom op Maurits, you can do so much better..[/quote]
Dag Dees, zie bij mijn antwoord op Ma3anne.
[quote]Sorry Maurits, je hebt me niet kunnen overtuigen. Ligt dat aan het programma of aan jouw schrijfsel?[/quote]
Misschien aan jou, Geertje. Het zou kunnen zijn dat het type ‘Tim’ juist de man voor jou is 😉

KawaSutra · 4 september 2005 op 23:21

Ik kijk en volg geen soaps. Ik zie het fenomeen als een hersenspoeling van ons en vooral onze jeugd. De kracht van herhaling is dat je iets op een bepaald moment gewoon gaat vinden en gaat zien als de norm. Jammer.

Louise · 5 september 2005 op 06:51

[quote]Je staat een beetje alleen deze keer Louise. [/quote]
Ja, ik zag het net en omdat ik een redelijk eigenwijs exemplaar ben, maar toch niet zo eigenwijs, heb ik hem nog maar eens gelezen om verstandsverbijstering van mijn kant te kunnen uitsluiten (poe lange zin :-D).
Maar…ik blijf bij mijn mening. Helemaal in mijn uppie dus, maar dat moet dan maar een keer 😛

viking · 5 september 2005 op 08:42

Sinds wanneer bedrijven Amerikanen seks? Die doen toch alleen aan voortplanting?

Geertje · 5 september 2005 op 09:28

Hoi Maurits,

Ik heb het vermoeden dat je de quote van Trukie aan mij toedicht? Ik had het over spannende dingen doen en dat is niet type man Tim!:-?

Maar ja ik kijk dan ook weinig tv en soaps al helemaal niet! 😀

Trukie · 5 september 2005 op 10:46

[quote]Misschien aan jou, Geertje. Het zou kunnen zijn dat het type ‘Tim’ juist de man voor jou is [/quote]

Tja, de diskussie begint ook al aardig richting soap te gaan. Niemand weet meer wie wie is :laugh:

En wat heeft mijn man met deze column te maken? Hij weet van de prins geen kwaad.

Maurits · 5 september 2005 op 13:13

[quote]Maar…ik blijf bij mijn mening. Helemaal in mijn uppie dus, maar dat moet dan maar een keer [/quote]
Gelukkig maar. Als juist jij me nu ook nog ontvallen was zou de zaak anders komen te liggen. Misschien heb jij hem het meest neutraal gelezen. Omdat jij geen Tim-type aan je zijde hebt, misschien 😉
[quote]Ik heb het vermoeden dat je de quote van Trukie aan mij toedicht? Ik had het over spannende dingen doen en dat is niet type man Tim![/quote]
Sorry Geertje, moest iets teveel reakties ineens behandelen.
[quote]En wat heeft mijn man met deze column te maken? Hij weet van de prins geen kwaad.[/quote]
Toch Tim-type dan? Trukie! 😉

Avalon · 5 september 2005 op 13:41

[quote]Onder het motto ‘If you can’t beat them, join them’[/quote]

Tja, dat willen denk ik de meeste mannen wel. De lesbische vrouwen laat het alleen meestal niet toe…

Trukie · 5 september 2005 op 16:12

Maurits, persoonlijke analyses vind ik hier niet zo zinvol.
Ik beperk me tot de columns. Over deze ben ik uitgepraat. Op naar de volgende.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder