Maandagavond 21 mei 2018 en het vervoer van  luchtvee is ‘dringen op de loopband  en de stem ‘mind your step’ Trolleys met ratelende wieltjes en  transport wagentjes met minimaal 6 ‘kijk naar ons, wij hebben voorrang’ inzittenden. Veelal oudere personen met hun zwaaiende walking sticks. Ian Drury zong ooit ‘ hit me with your…’ , precies! Tsja, anders moeilijk lopen na 3x te zijn aangereden door bagagewagentjes want dan mag je ook met voorrang behandeld worden, toch. Enfin en ik denk…do not hit me!

Jengelende kinderen in wandelwagens of  in de armen van – naar ik aanneem- de ouder. De kleding verraad de zonnige eindbestemming. Er wordt geshopt, gegeten en gedronken. The smoking area laat de rokers bijna onzichtbaar worden en hun kleding nicotine gestoomd.

Onze nationale luchtvee vervoer haven is overspoeld en ik… zit er ook bij. Ik, op weg naar Gothenborg.

Mijn werk brengt mij over de wereld.  ‘I am Tsjerk brabbel brabbel, your captain on this flight to Jeutenburg. Special wecome for our Sky Team and KLM frequent flyers. Your purser is mr. Pieter brabbel brabbel and with his team he will serve you snacks and drinks. Safety instructions will be in English….’  Maar dat komt later na boarding.

Leuk?, tsja.. het werk zeker en als luchtvee vrijwilliger heb ik deze enorme drukte geaccepteerd, maar dit terzijde.

Gelukkig heb ik een priority’ frequent flyer’ status, zit in de lounge en kijk rond, eet wat en voel dat iedereen hier van hun priority status geniet.  Smart phones krijgen geen rust. Malende monden ontvangen de gratis drank en voedsel. Ik app met mijn dochter in Sydney en ontvang een kus smiley.

Aha.. tijd om te lopen naar de gate. Druk pratende reizigers, rennende last minute luchtvee. Please.. thanks!

Goedenavond, welkom! En zo schuifel ik met voorrang naar mijn ruim bemeten stoel en bij aankomst zal mijn taxi klaar staan. Ik lees The Harald KLM’s fly magazine. Weer geratel nu in het gangpad. Wat wilt u drinken? ‘ here you go’ en ik ontvang een decolleté verrassing. Pff.

Inmiddels ken ik de geheimtaal van de cabin crew’ Nummer 4B (aisle) nice to see. 4B is de overgewicht naastzittende man die in zijn landstaal begint te praten ‘ almost missing this connecting flight..’

Shut up man, leave me alone. Ik reageer niet.

Het  werd een mooie avond op mijn hotelkamer balkon.  Eenzaam?, ja dat ook.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Arta · 27 mei 2018 op 10:34

Haha, hij is leuk en een beetje triest… Op het eind.

    Nummer 22 · 28 mei 2018 op 07:15

    Tsja, romantiseren over het ‘leven’ frequent flyers, maar het geeft wel voer voor schrijven. Ooit een geit gezien en gehoord in een vliegtuig? Geloof het of niet de geit vloog mee en mekkerde over de service aan boord. Geen gras!?

Geef een antwoord