Gisteren werd er een vrouw bij ons opgenomen, ze moest een paar zakken bloed krijgen. Dus ze werd aangesloten op de packed cells.
Opeens zag ik twee verpleegkundigen druk heen en weer lopen. Wat was er aan de hand? Het ging niet goed met haar. Ik was klaar met mijn werkzaamheden, ik moest de bloeddruk meten van een aantal patienten, dus ik vroeg wat er was en of ik kon helpen.
Er werd mij verteld dat mw een bloeddruk had van 86/56. Aangezien 120/70 gemiddeld is, is dit dus behoorlijk laag. Het zorgdossier moest erbij gehaald worden zodat het telefoonnummer van haar kinderen kon worden opgezocht want die moesten komen. Het ging niet goed met hun moeder, behalve die lage bloeddruk had ze een saturatie van 77%. Saturatie is het zuurstofgehalte, een perfecte saturatie is 99%. Dus deze was ook al erg laag. Mw kreeg vier liter zuurstof via een slangetje in haar neus. Mw gaf aan erg benauwd te zijn en bang te zijn, ze vroeg of ik haar niet alleen zou laten, dus ik bleef bij haar. Om nader te onderzoeken wat er aan de hand was, werd er een ECG gemaakt, een hartfilmpje. Hieruit bleek dat mw een hartinfarct aan het meemaken was. Dit gebeurde allemaal rond 16u.
Een half uur later waren haar kinderen gearriveerd, deze zijn bij haar gebleven. Om 18u was ik klaar met werken. de toestand van mw was nog steeds hetzelfde.

Vanavond moet ik weer werken. Hoe zou het met haar zijn…..

Sandy

ps wordt vervolgd….

Categorieën: Gezondheidszorg

5 reacties

Wright · 13 november 2004 op 16:08

Het is goed om te lezen hoe betrokken je bent met je patienten, Sandy.
Het vijzelt mijn vertrouwen in de gezondheidszorg weer een beetje op!

Mup · 13 november 2004 op 23:39

[quote]ps wordt vervolgd….[/quote]

Hopelijk op een positieve manier,

Groet Mup.

Ma3anne · 14 november 2004 op 08:28

Ik hoop dat je dit werk volhoudt met deze intense betrokkenheid. Sterkte!

Sandy · 14 november 2004 op 17:23

mw is helaas die avond overleden om 23.30u.

Bedankt voor jullie reacties!! Goed voor mijn zelfvertrouwen 🙂

GVDD · 14 november 2004 op 22:51

Lijkt me erg zwaar zo een baan. Ik vraag me altijd af hoe mensen dit verwerken. Constant denken aan het leed of op een gegeven moment ongevoelig blijven.
Sterkte.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder