Ik ben metroseksueel, dat zijn de juiste woorden voor een jongen zoals ik. Vaak denken mensen als je een beetje je gevoelige kant laat zien, dat je homo bent. Die gevoelige snaar raak ik ook wel eens bij mensen. Soms komt dat positief over, maar heb er ook negatieve ervaringen mee. Ik besteed veel tijd aan mijn uiterlijk, toon graag met liefde mijn gevoelige kant en ben dol op mooie vrouwen. Vrouwen houden mij ontzettend bezig, ze geven mij kracht en inspiratie en ze zijn ontzettend mooi, gewoon een wonder van het leven. In 2004 kwam het woord ‘metroseksueel’ voor het eerst in Nederland voor. Dat maakte dus blijkbaar veel indruk op mensen, er zijn nog meer mannen zoals ik. De Engelse journalist Mark Simpson heeft het woord in het leven ingeroepen bij topvoetballer David Beckham. Had de journalist het woord nooit bedacht, dan was ik nog steeds op zoek naar mezelf.

Iedereen is op zoek naar z’n identiteit, soms duurt die zoektocht, je hele leven lang. Je herkend vast deze vraag, die je gesteld hebt aan jezelf een keer, wie ben ik?” en wat doe ik hier op aarde? Die vraag heb ik mezelf ook gesteld ‘wie ben ik?’ Kwam erachter dat ik een jongen ben die veel plannen heeft voor de toekomst en of ze uitkomen ligt aan mezelf. Hierbij speelt uiterlijk wel een rol voor mij, het is tevens je visitekaartje.

Het is misschien een nieuwe tijd voor de nieuwe man, die er niet meer armmoedig bij wil lopen maar die meegaat in de mode. Die mode tik die ik heb, komt van mijn vader omdat hij 30 jaar lang een eigen herenmodezaak heeft gehad in Amsterdam. Ik ben verzot op mooie kleding, luchtjes en gezicht crèmes, zo erg zelfs nu al dat ik een droog gezicht heb als ik het niet op heb. Hou gewoon van die glans . Make-up wil ik niet aan beginnen, pas als ik in de showbizz zit mogen zij mij opmaken en als dat niet lukt, bij mij dood als ik in die kist lig, bleek opgebaard. De invloed van de media heeft daar denk ik ook alles mee te maken. Je wil ook dat verzorgde uiterlijk en die mooie kleding van de tv-reclame en of tv programma. Dat hebben vrouwen toch ook?


5 reacties

Siebe · 2 mei 2007 op 16:21

Ik kan me vergissen maar volgens mij is metro-sexueel inmiddels al lang en breed weer achterhaald. Kán me vergissen, want ik volg de mode in die zin niet. Voor iemand als jij die zegt dat wel te doen, zou dat betekenen dat je nu iets hebt om je flink zorgen over te maken. En dat is het niet het enige denk ik.

Het is een vlakke column. Je volgt de mode is nagenoeg het enige dat je zegt en je bent vooral heel erg bezig om dat bij jezelf te legitmeren. Waarschijnlijk voor anderen want de mode volgen doet men over het algemeen niet voor zichzelf. Een column schrijven ook niet trouwens.

Hey! Als jij dat allemaal leuk en prettig vindt, vind ik dat gewoon prima hoor. Maar dat had ik zonder deze column ook wel gevonden, dat is mijn belangrijkste punt denk ik. En er dan maar een modieus labeltje aan te hangen (metrosexueel) maakt het voor mij dan ook werkelijk niet interessanter of specialer.

Ongeschoren groeten uit een testosterond hokje.

S.

Yannick · 2 mei 2007 op 22:13

het begrip metro man is denk ik net zo breed als het begrip man. Bij sommige dus redelijk breed.

Ik noem me zelf soms ook metro, niet op mijn studie, daar zijn alleen maar die-hard hetro’s dus moet je een beetje oppassen 😛

Het mode volgen is denk ik maar 1 vorm van metro man zijn, ik doe dat zelden. Al wil ik er wel graag verzorgt uitzien inderdaad. Wel met periodes hoor, net als het weer. Soms metro soms hetro.

Mijn vriendin hoopt steeds op metrodagen, op het moment dat ik een lompe opmerking maak of mijn darmen spelen op zucht ze steeds “daar gaat mijn metro droom.”

Maar over je column, begin is er zeker, alleen de diepgang en breedte ontbreekte een beetje, denk dat je door alleen op het mode volgen en op het laatst even cremepjes te richten. Je het metro zijn een beetje bagataliseerd (schrijf ik vast fout.) Beetje meer diepgang de volgende keer en dan wordt het zeker wat.

senahponex · 3 mei 2007 op 11:55

Ik ben wel eens in Metropolis geweest de moederstad van mijn oude land, maar om nu een metroseksueel te noemen nee, ik ben gek op mijn moeder maar heb geen seksuele voorkeur voor mijn moeder, wel voor de moeder van mijn kinderen.

Wellicht is er gekozen voor de metro om dat het dan ondergronds kan en mag ? 😀

dashuri · 3 mei 2007 op 19:13

Hey! Lieverd!
Mensen afbreken vind ik persoonlijk minder mooi dan een metroseksuele man!

Aan de schrijver van dit stukje: ben ik dan de enige die hier een kemel van een schrijffout opmerkte? Herkend? Voor de rest is het een interessant stuk mannenlectuur 😉

Chantal · 4 mei 2007 op 14:54

Had hem ook gezien.. 😀

En tja, metromannen zijn wel een beetje 2005.. maar de column is leuk, dat maakt een hoop goed 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder