Ik weet het echt nog niet, het enige wat ik wel weet is; waarop ik niet ga stemmen. Al dagen zit ik de partijsprookjes te lezen, de één is nog spannender dan de andere. Maar nog steeds kan ik niet beslissen. Sommige partijen dreunen hun standpunten op als een menukaart die vol staat met de meest fantastische spijzen. De VVD begint met een amuse van 18 miljard bezuinigen en het hoofdgerecht is inclusief duizend euro als u hard werkt.
De ouderen en hulpbehoevenden zijn hun toetje thuiszorg kwijt. Je bent tenslotte zelf zo oud geworden, euthanasie was ook een optie geweest. De hardwerkende familieleden moeten het maar opknappen.

De linkerkant van het politiek spectrum is een lamme linkervleugel geworden. GroenLinks is volledig de weg kwijt en in september ook hun zetels. Maar de weg kwijt zijn, is toch wat ze willen bij deze partij?
De CU zet alle zeilen bij en omarmt nu zelfs de homoseksuelen zolang ze maar niet getrouwd zijn. Je wil toch nog een beetje je christelijke “waarden” uitstralen. Het eens zo sterke socialistisch bolwerk, de PvdA is afgebrokkeld tot een ruïne. Samson doet zijn best, zelfs een film met zijn gezin, maar ook dit helpt niet.
Samson’s film viel in het niet bij die van de SGP. De hele fractie zingend voor een brandend vaccinatiegebouw en abortuskliniek.
De SP is de enige op links die het goed doet en dat komt door de knuffel Brabander Emile Roemer.
Hij schijnt vooral grote aantrekkingskracht op vrouwen te hebben. Toch vertrouw ik deze lachende Bourgondiër niet helemaal. Ik ben bang dat, zodra hij in het Torentje zit, zijn ware aard naar boven komt. Een wolf in schaapskledij.

In het midden botsen we tegen het CDA op. We weten allemaal, dat over het algemeen de persoon de stemmen trekt en niet het programma. Ik ben van mening dat het CDA nog meer zetels wil verliezen, want hun tranentrekker is Sybrand van Haersma Buma. Een grijze muis, geen uitstraling. Heeft Emile aan iedere teen minstens tien vrouwen, hangt er om Buma een soort no-fly zone. Voor deze partij is het voorlopig over, zeker zolang de linker- en rechter tak elkaar het leven zuur maken. Ik heb ze hiervoor al even genoemd de SGP. Als je geen borsten hebt, mag je mee doen met deze club. Ik heb voor deze partij een heleboel andere namen, maar vrijheid van meningsuiting houdt op zodra je bij de kerk komt. Toch is het knap dat in deze tijd zo’n club nog drie zetels binnenhaalt, al komen deze voornamelijk uit de refo-belt in het midden van het land. De laagland Amish weet niet beter. De enige communicatie die is toegestaan, is met god.
Dan houden we nog de PVV met hun Führer Wilders over. Mislukt, volkomen mislukt is deze partij en daar ben ik blij om. Racisme en fascisme zijn niet welkom in Nederland, daar denken we tenslotte twee minuten per jaar aan.

Serieus, laten we blij zijn dat we kunnen en mogen kiezen. Iedereen mag zijn mening hebben en we stemmen op diegene waarbij je het beste gevoel hebt. Zo’n gevoel heb ik nog niet, misschien stem ik wel op een nieuwe partij of ik stem tactisch. Helaas doet de sprookjespartij niet mee, want dan was mijn keuze snel gemaakt. Succes allemaal op 12 september.


6 reacties

Libelle · 27 augustus 2012 op 15:06

Nou Wout, ik vind het vlees noch vis, al zitten er leuk bedachte elementen in.
Marianne Thieme wil dat we voor zowel vlees als vis meer gaan betalen, omdat de wereld het anders niet meer kan trekken. Ik overweeg op haar te stemmen.

BlogBoy · 28 augustus 2012 op 14:54

God natuurlijk wel met een hoofdletter hé!

FatTree · 28 augustus 2012 op 16:18

Waarschijnlijk een open deur, maar ik kan het niet nalaten om door de gapende opening te stappen.

Racisme is de verzamelterm voor alle opvattingen die aan het begrip ‘ras’ een doorslaggevende betekenis toekennen bij het vaststellen of veronderstellen van karaktereigenschappen, fysieke capaciteiten en geestelijke vermogens.

Wilders heeft problemen met de ideologie van de Islam. Hij heeft nog nooit over een specifiek ras gehad. Hij vindt simpelweg dat een ideologie als de Islam geen plek heeft in Nederland, omdat deze structureel botst met onze eigen normen en waarden.

Een bepaalde ideologie niet willen stimuleren in ons land, of willen dat er strengere regels komen met betrekking tot het immigratiebeleid wanneer het gaat om ‘gelukszoekers’ heeft niets te maken met racisme.

De term racisme wordt expres verkeerd gebruikt om het debat te blokkeren, iets wat ik een zeer kwalijke zaak vind.

Dat je de term Fascisme helemaal niet in deze context kan gebruiken hoef ik je hoop ik niet uit te leggen. Misschien moet je eens een geschiedenisboek open slaan, om daarna met rode oren nog eens jouw post te lezen.

——–

Edit:

Overigens vond ik je column verder wel leuk. Zoals het hoort heb je bij mij een reactie teweeg gebracht, waardoor ik zelf mijn mening wilde geven 🙂 Ik had niet verwacht dat ik zo snel op de kast gejaagd zou zijn, dus kudo’s voor jou.

Goede column dus!

sylvia1 · 29 augustus 2012 op 08:59

Klopt het dat ik D66 mis?

Wout · 30 augustus 2012 op 10:39

D66 heb ik al in twee andere columns als onderwerp gebruikt, maar niet hier geplaatst. Ik heb ze op mijn facebook pagina gezet.

Wout · 30 augustus 2012 op 10:41

Dat is de term racisme en fascisme heb gebruikt is het gevoel wat ik bij de PVV heb. Iedere geval bedankt voor je compliment.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder