Ik vind je lief. Ik vind je liehief. Ik vind joú lief. Ik struin de straten af en volg het dievenspoor. Ja ja ja, bla bla bla. Het succes van de Nederlandstalige zanger ligt niet meer besloten in de staat van dienst, maar in het met studentenbier doordrenkte strotje van Guus Meeuwis. Misselijke puber. Guus is net vader geworden. Nou Guus, ik zal je wat vertellen: Telkens als ik er weer een klassieker heb uitgepoept, word ik telkens weer vader. Je moest eens weten hoeveel kinderen ik op de aarde heb rondlopen! Daar wordt mijn hart pas echt banger van. Ik, de grote Rob de Nijs versus dat Hans Anders montuurtje gesubsidieerd door Maria van der Hoeven. Dat is appels met peren vergelijken. Dat is van Oprah Winfrey verlangen dat ze de sidekick van Catherine Keijl wordt. Ik, artiest op retour? Met mijn staat van dienst? En nu? Moet ik het spleetje tussen mijn tanden gaan up-pimpen met Brise Continu? Een soap over [i]moi[/i] op Talpa? Dat heel Nederland ziet dat Belinda hitsiger wordt van dertig verschopte zwerfhonden, drieëntachtig veulens met bindingsangst en een giraffe die zijn nekt weigert uit te steken om van zijn knotwilgenfobie af te komen? Dàt, in plaats van dit godenlijf!? Hè verdomme, alweer die competitiestrijd. Misschien is de tijd gekomen om Bep, fan van het eerste uur in te lichten dat Robje het voor gezien houdt. Dat Robje z’n Harley onder zijn kont propt en route 66 gaat rijden, zoals het een echte midlife cruiser betaamt. De midlife crisis, och gut. Ik besef het nu pas, ik zit er middenin. Eerder kon ik tegen Belinda zeggen dat ze niet zo moest zeuren als ze ongesteld was. Nu krijg ik steeds het overdreven begrijpende [i]Aah, wat schattig, de midlife crisis[/i]; Trut, wat weet zij er van?

Tsja, ze weet er eigenlijk wél iets van. Het kunstje alleen is niet voldoende. [i]“Je bent gezegend met een mooie stem – veel hits en toch pak je nog gewoon de tram,”[/i] zei ze. Ik kon niet wachten om pen en papier te pakken en het zinnetje aan Brace door te spelen. [i]Je bent gebleven wie je bent, Rob. En daar valt evenzeer iets voor te zeggen. Je hebt nooit gekozen voor het grote geld. Denk je dat Hazes en Meeuwis niet werden gesponsord door Heineken? Vervang het woord angst maar eens in het woord bier bij het nummer dat beide heren hebben gezongen. Rob, geef mij nu jouw angst Rob en geef toe dat je ouder wordt.[/i]

Verdomme, ze heeft gelijk. Ik ben niet op retour, ik ben rijpend. Very Superior Old Pale in een vat dat nog geopend moet worden. Ik, Rob de Nijs, zal mijn stem weer laten gelden als een Harley Davidson die hoge bergen trotseert. Verven!? Ik zal gáren spinnen van mijn grijze borsthaar om er armendekens van te maken. Ja ik, ik Rob De Nijs zal weer klassiekers zingen waar Guusje Meeuwis zijn duim weer van in zijn mond terugstopt. Belinda, IK VIND JE LIEF!!!

Categorieën: Thema column

12 reacties

Mup · 23 maart 2006 op 14:36

Volgens mij had je hem al klaar, voordat je de thema-column opnieuw introduceerde 😉 Top, hoe je al die muziekteksten hierin verwerkt hebt, petje af!

Groet Mup.

Ma3anne · 23 maart 2006 op 16:29

Je haalt me de woorden uit de mond, Mup. Schrijft ie eerst zelf een dijk van een column en verzint daar een opdracht bij. 😉
[quote]Telkens als ik er weer een klassieker heb uitgepoept[/quote]
Dit vind ik een mooie. Bij het ’ter perse gaan’ van een nieuwe song al weten dat het een klassieker wordt. Kan dat?

Gaaf die tekstflarden van zijn songs erdoorheen.
(Of had jij dat ook al gezegd, Mup?)

Trukie · 23 maart 2006 op 16:46

Mooi om hem met zijn eigen woorden om de oren te slaan. Of liever gezegd, Belinda blijft zijn nummers beheersen.
En ook jou Martijn kan ik niet betrappen op een woordje teveel.
Precies 500.
Dat is knap uitgekiend.

Wright · 23 maart 2006 op 17:07

Rob de Nijs is voor mij echt jeugdsentiment, met name in de periode dat de Groot en Nijgh zijn teksten schreven. Ik vind het een mooie, misschien niet zo bedoelde, op z’n Martijns geschreven, ode aan deze toch wel karakteristieke zanger. Mooi!

DriekOplopers · 23 maart 2006 op 19:21

Perfecte column over een rare man 😀

Driek

Dees · 23 maart 2006 op 19:25

Nee Robje, nu is het mijn beurt…

Liefs Belledel 😉

sally · 23 maart 2006 op 20:24

Tja, gewoon supergave column. Klopt van A tot Z.
Loopt lekker. Leuke vindingen.Complimenten!
groet Sally.

Li · 23 maart 2006 op 21:33

[quote]Dat heel Nederland ziet dat Belinda hitsiger wordt van dertig verschopte zwerfhonden[/quote]

He, geen zwerfhonden fucken he 😡 😀

Rob is niets zonder zijn muze…

Li

WritersBlocq · 23 maart 2006 op 21:49

[quote]He, geen zwerfhonden fucken he [/quote]
Zoosdat ennieandurs!

Supergeschreven Martijn!

Mosje · 24 maart 2006 op 00:53

Ik zie het al helemaal voor me: jij en je vriendin krijgen de woorden “ik vind je lief’ niet meer uit je strot.
Ach, die woorden moet je ook eigenlijk nooit uitspreken, maar uitstralen.

Troy · 24 maart 2006 op 01:09

Strak, origineel en scherp geschreven. Precies zoals ik dat van jou gewend ben.

KawaSutra · 24 maart 2006 op 18:30

Midlife? Rob de Nijs?
Volgens mij is hij dat stadium al lang gepasseerd, of heeft hij dat zelf nog niet in de gaten? 😕
Je was weer goed op dreef Martijn, een beetje autobiografisch? 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder