Klik hier om deze column te horen

Ik vind je lief, echt waar. Toe, draai je om en kijk me aan. Ik meen het liefste. Wil je liever lepeltje, lepeltje liggen? Geeft niks onze verhouding is immers puur platonisch. Je bent geen partij voor mij. We zijn typische gevalletjes van: Twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen. Kom, duw je billen naar achteren, druk je stevig tegen me aan en kruip veilig in mijn armen. Rust maar uit mijn engel, je hebt het verdiend. Morgen wacht de grote boze wereld weer op ons. Sluit je ogen en glijd weg in bitterzoete dromen en ik zal de nachtmerries voor je verjagen. Ik bid dat je niet wordt geteisterd door massa’s ogen die je vragend aanstaren. Of door handen die smekend omhoog worden gestoken in de hoop dat jij ze zult pakken.Ik wens dat je niet verdrinkt in een tranendal en dat de slaap alle hemelschreiende hartenkreten verdooft.

Denk maar niet teveel aan je jongste zoon die verliefd werd op die prachtige voetballer uit het uitzetcentrum. Dat Omid uit Iran komt is domme pech, lieverd.Wellicht dat hij in het land van herkomst een glansloze carrière als hangende spits tegemoet gaat. Ja pop, ik weet het, dit is galgenhumor. Maar zo alleen kunnen wij overleven. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd nietwaar?

Nee hoor schat. Ik vind het niet erg dat je over vreemdelingenland praat. Ben je gek. Ik steun je door dik en dun. We doen alles wat in onze macht ligt. Knippen lintjes door bij wereldwinkels, borrelen en dineren met ambassadeurs en gooien doorgedraaide asielzoekers in de cel. Zo houden we Nederland zoet.

Schuldgevoel? Lieverd, je doet toch waarvoor je gekozen bent. Mensen uitzetten die hier niet thuishoren. Die ons uitvreten en uitzuigen. Tja dat hun kinderen hier zijn geboren en inmiddels echte Nederlanders zijn, is domme pech. Hadden ze maar weg moeten blijven. En terugsturen is toch veilig? Dat hebben je ambtenaren toch uitgezocht. Dat verzekeren de ambassadeurs met hun hand op het hart. Nou dan!

Laat me je strelen Rita. Ik laat ijzer smelten met mijn handen. Denk in moeilijke tijden aan het cadeautje dat ik je schonk. Aan het eikenhouten
kruisje dat tijdens therapie werd gefiguurzaagd door een uit Congo afkomstige TBS-er. Op de achterzijde schilderde hij met sierlijke letters
[i]Voor Rita van Piet Hein.[/i] Speciaal voor jou doorkliefde zijn mes de tekst op de voorkant [img align=right]http://img155.imageshack.us/img155/7816/ikvindjeii4zd.jpg[/img]

[b][size=xx-small]Deze audio-column werd mede mogelijk gemaakt door ReadMe.[/size][/b]


Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

19 reacties

Ma3anne · 23 maart 2006 op 11:04

Wow, een hele sterke. En alweer Rita? Benieuwd hoe vaak we die hier vandaag tegenkomen.

Erg mooi geschreven. Niet meteen herkenbaar als een echte Li, maar zeker zo goed.

Troy · 23 maart 2006 op 11:23

Deze schrijfstijl bevalt me goed! Wat poetischer, ingetogener. Mooi.

Wright · 23 maart 2006 op 11:34

Haha, ‘de Don’ in bed met Rita. Het zou zomaar kunnen, was hij geen voorstander van polygamie?
Heerlijk cynisch geschreven column, Li!

WritersBlocq · 23 maart 2006 op 12:52

Hij is TOP Li! Compli voor het eindigen met de foto, heel apart en goed gevonden 🙂

Mup · 23 maart 2006 op 14:28

Ijzersterk Li, vooral je cynisme, en je galgenhumor, moest denken aan het liedje van Boudewijn de Groot, ‘Meneer de president, slaap zacht’

Groet Mup.

Chantal · 23 maart 2006 op 16:02

Heel goed! Vooral de sarcastische toon waarmee je alles beschrijft!

Trukie · 23 maart 2006 op 16:29

[quote]Je bent geen partij voor mij. We zijn typische gevalletjes van: Twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen.[/quote]

Oh wat lekker dubbel 😉

Wat leuk dat een opdracht zo heel andere talenten in ons bovenhaalt. Een heel andere toon dan we van je kennen.

Dees · 23 maart 2006 op 19:21

Jee Li, je verrast me met deze column. Op een positieve manier dan. Anders dan anders, maar heel erg goed.

DriekOplopers · 23 maart 2006 op 19:41

Ik vind het meer dan leuk dat Li en ik, zonder dat we het van elkaar wisten, Rita als (mede-)onderwerp hadden uitgekozen. Uitgerekend Li, iemand die ik bijzonder hoog acht!

Driek

sally · 23 maart 2006 op 20:18

Heel erg knap geschreven Li!

groet
Sally

Mosje · 24 maart 2006 op 00:58

Jezusallemachtig, Rita en lepeltje-lepeltje. Ik slaap vannacht op mijn rug!
😛

KawaSutra · 24 maart 2006 op 01:08

Zeer verrassende column van jouw hand.
Zo wordt politiek bedreven en zo de liefde!

Dees · 1 april 2006 op 10:03

Heerlijk, zo’n dubbele Li(ef). Gefeliciteerd!!

Fred · 1 april 2006 op 10:14

Tweemaal Li onder elkaar… da’s helemaal mooi!

Chantal · 1 april 2006 op 14:07

Gefeliciteerd met je maandcolumn!! Helemaal terecht! 🙂

Troy · 1 april 2006 op 14:54

Ik kon/kan geen ik vind je lief column meer zien, maar vooruit, ik zal de titel wel negeren;-) Tweemaal op de voorpagina, wat een eer komt je toe! Gefe(li)citeerd.

Ma3anne · 1 april 2006 op 20:14

Hee Li, das leuk, de maandcolumn! Gefeliciteerd.

WritersBlocq · 1 april 2006 op 21:55

DubbelLi, wat een vreselijke maand is dit! Woehahaaa 1 april 😛

DubbelLi, dubbel super, en dat is geen geintje! Feli met je verdiende maandcolumn 🙂
Groetje, Pauline.

Neuskleuter · 8 april 2006 op 14:32

Zo lief als het is beschreven, zo sarcastisch is de verpakte boodschap. Super.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder