Om mij heen de verenigde mobiele mensheid, maar daar schijn je aan te wennen als je met de trein reist. Waaraan? Aan het, apathisch, in mobieltjes leuterend, treinvee.
Niemand denkt nog tegenwoordig.Denken heeft plaatsgemaakt voor geleuter dat nergens over gaat. Voorbeeld?:”Ik zit in de trein en jij?” “Ben jij nog opgestaan vanochtend”(??) “Ik was bij de tandarts maar ik had beter naar de kapper kunnen gaan”(?) Ik reis nooit per trein maar ik belandde gisternacht, met een zeurende kies op weg naar de tandarts, met mijn auto in de sloot omdat ik een eend ontweek. Achteraf bleek de eend al overreden en dood te zijn maar daar koop ik nu niets meer voor. Achteraf had ik beter naar de kapper kunnen gaan..
Omdat ik mij verveel in de trein bel ik mijn huisgoeroe Ab op mijn mobieltje en vraag of hij nog opgestaan is vanochtend. Ik hoor een hele tijd niets, maar dat is niet ongewoon bij Ab.
Het duurt altijd even voor het kwartje valt. Maar dan hoor ik eerst een soort gehijg ,een soort aanloop tot een semi intellectuele opmerking, een soort geruis dat vooruitloopt op de uit te spugen output.. En die komt dan ook: “FOKKING RANDDEBIEL” Daarna de ingesprektoon.
Totale beltijd: 32 seconden!
Vervolgens hoor ik twee piepjes. Een SMS bericht. Mijn vriendin Carmen.: “Waar zit je?”
Ik sluit zuchtend mijn ogen en bedenk een antwoord. ”Ik lig bij de tandarts, die bezig is met afzuigen, misschien ook nog trekken”.
Na 4 seconden weer een berichtje:”????????????”
Waarom begrijpt ze het niet, zo moeilijk is het toch niet? Dus maar weer een berichtje terugsturen:: “zenuwbehandeling, slang in mond, speeksel afzuigen,kies trekken!!!!!”
Volgend berichtje: ‘Maar je zit toch in de trein op weg naar Parijs naar je zoon???”
Ik dacht dat Ab een lange aanloop naar Eureka nodig had maar zij kan er ook wat van dus daar gaat ie weer: “Klopt, maar ik droomde dat ik bij de tandarts lag”
Dit begrijpt ze wel. Mis! Pieppiep: “Waarom droomde je dat?”
Zucht:”omdat ik kiespijn heb vanwege een dooie eend op de snelweg”
“?????????????????”
Jezus, gaat ie weer: “wat nou ?????????, ik landde in een sloot maar de tandarts was daar niet.Verkeerde sloot waarschijnlijk”
Pieppiep: “gezopen???’
“wie?, de tandarts? ‘
“KEES!!!!!!!. Zou je nou eindelijk eens willen zeggen wat je bedoelt????”
“Tuurlijk. Ik zit in de trein, en jij..?”


4 reacties

pepe · 25 november 2003 op 13:06

Nou lekker dan weer he… nu kan ik mooi mijn treinverhaal op mijn buik schrijven 👿

Kan hier iets aan gedaan worden door de redactie
😉

Alhoewel, als ik het op mijn buik schrijf en het dan met buik en al hier plaats is het toch anders dan die van Kees. 😛

Zonder gekheid lekker blijven schrijven hoor!! Leuke column weer…..

deZwarteRidder · 25 november 2003 op 14:37

Kijk zo kan een mobieltje een plaag voor de mensheid worden. Voor Carmen heb ik even de dikke van Dalen er op nageslagen.
Kijk ik in de dikke van Dalen, zie ik:
trei·nen (onov.ww.)
1 met de trein reizen => sporen
en als ik dan jouw suggestieve(zuigende tandarts die mogelijk ook trekt) antwoordenleeskees
tsja dan denk ik soms ook Spoor jij wel 😉
Rich@Rd

Ab · 25 november 2003 op 23:21

Kees volgens richard spoor jij niet, nou jij spoort wel hoor. Alleen die zaadnaad van een carmen spoort niet. Maar dat snapt hij niet want hij kent er niet. En want haar mobieltje betreft zet hem op trilfunctie, stop hem ergens in bij haar, geef er een 2e mobieltje dan blijft zij alleen zich zelf nog bellen. goeie column. ab

viking · 26 november 2003 op 12:06

[quote]als ik het op mijn buik schrijf en het dan met buik en al hier plaats is het toch anders[/quote]

DOEN!

Klasse column Kees… 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder