Martin Bosma, schrijver van Wilders’ toespraken, beweert dat we op 4 mei de slachtoffers van ‘het (nationaal)socialisme’ herdenken. Let u vooral op de (haakjes)! Met deze haakjes suggereert deze onverlaat dat socialisme en nationaalsocialisme (nazisme) identiek zijn. Dat Hitler links was en dus de erflater van PvdA, GL en SP. Dat een Erich Mühsam, een Henk Sneevliet, een Hannie Schaft, een Herman Wiardi Beckman, een Leo Polak, allen vermoord door de nazibeulen, eigenlijk nazi’s waren.

Wat deze smeerlap bij elkaar liegt is een klap in het gezicht van hun nabestaanden. En karaktermoord met voorbedachten rade op socialisten van verschillende signatuur. Als een ordinaire straatvechter schopt Bosma zijn slachtoffers, die hij eerst in de rug schiet, in het gezicht en tegen het hoofd.
De Universiteit van Amsterdam moet hem zijn Doctoraal Politicologie afnemen. Hij is geen wetenschappelijke knip voor zijn neus waard.

Om de schofterigheid van Bosma te veraanschouwelijken volstaat één voorbeeld. Wiardi Beckman, naar wie het wetenschappelijk instituut van de PvdA is genoemd, was een ‘Nacht und Nebel’ gevangene. ‘Nacht und Nebel’ was een speciale strafklasse, in opdracht van Hitler in 1941 ingesteld om verzetsmensen uit Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg, Denemarken en Noorwegen, zonder enig spoor te laten verdwijnen.

Twee van zulke speciale ‘Nacht und Nebel’ concentratiekampen waren Natzweiler (Frankrijk) en Gross-Rosen (toen nog Duitsland, tegenwoordig Polen). De gevangenen moesten op een verhongerdieet in steengroeven werken tot ze er binnen vijf weken letterlijk dood bij neervielen. Ze mochten geen brieven schrijven of ontvangen. Hun familie mocht niet weten waar ze waren en werd bij overlijden niet op de hoogte gesteld. Slechts een handvol van hen overleefde de oorlog.

Im Sinne der Anklage acht ik Bosma derhalve schuldig aan geschiedvervalsing, om het minst erge te noemen.

P.S. Bosma noemde zijn PVV fractie, die een tijdje de NSB vlag uithing, ‘een kleine knokploeg die iedere dag de Kamer binnenloopt’ en een ‘falanx’. Hij wilde(rs) Clairy Polak ‘met plezier’ de neus afhakken en ‘zag haar al liggen’. Zijn Leider, Wilders, werkt volgens Dion Graus ‘dag en nacht voor volk en vaderland’. Je zal maar op de PVV hebben gestemd!

Categorieën: Politiek

6 reacties

Frans · 19 mei 2011 op 09:28

Ach, wat zal ik nog zeggen van Bosma en de PVV. Een voetnoot in de geschiedenis is nog te veel eer. Gelukkig kun je geen lid worden. Het bespaart de potentiele leden gezichtsverlies. Over een paar jaar verwacht ik honderdduizenden getraumatiseerde kiezers die zich met het schaamrood op de kaken bij psychologen melden met de vraag hoe het toch allemaal zo ver met ze kon komen. En dan heb je natuurlijk een restant stemmers dat de fout vanuit dezelfde schaamte niet wil toegeven en volhardt in het schaamteloos beschuldigen van de zogeheten linkse kerk en rechtse moskee van landverraad.

Harrie · 19 mei 2011 op 11:08

Bosma? Doet me denken aan mijn oermoeder. Zij stamt rechtstreeks af van Neandertalers.

sylvia1 · 19 mei 2011 op 15:53

Ik ben al een half uur bezig om een reactie te schrijven 😉 Punt is dat ik door deze column op Bosma’s Tweede Kamer pagina kwam, toen zijn ‘helden met een sociaal hart’, nl Jacques de Kadt en Pieter ’t Hoen, heb gegoogled, om hun ingewikkelde bio’s te lezen. En eigenlijk, als ik eerlijk ben, kom ik er geen wijs meer uit :eh:
In ieder geval een column die mij aan het denken zet, dat zeker.

Siebe · 20 mei 2011 op 09:25

Nog afgezien van Bosma of PVV moet ik toch even iets kwijt. Historisch gezien is het een redelijk veilige conclusie te zeggen dat Hitler en zijn NSDAP hartstikke links waren.

([i]’For argument’s sake'[/i] – net zoals het redelijk veilig is om te stellen dat de PVV een hartstikke linkse partij is in plaats van een rechtse zoals wel wordt gesuggereerd. (Dat bekt zo lekker immers, want rechts is slecht, nietwaar?) Om die stelling te illustreren: van alle partijen in de tweede kamer stemt de SP het vaakst met de PVV mee. Dat zou toch wat bellen moeten laten rinkelen lijkt me.)

Hoe dan ook Jan… Je mag dan wel een geagiteerd stukje tikken over geschiedvervalsing door Bosma, onderschat jezelf in dat opzicht vooral niet zou ik willen zeggen.

Groet,
Siebe

Frans · 20 mei 2011 op 10:41

Het gaat er natuurlijk om dat Bosma het nationaal socialisme van Adolf vergelijkt met de sociaal democratie zoals we die in Nederland kennen en dat is op zijn minst geschiedvervalsing. In feite heeft Bosma nog een grotere hekel aan sociaal democraten (verdammte gutt Menschen in zijn en Hitlers ogen) als aan die volgens hem en zijn aanhang staatsgevaarlijke Marokkaanse straatterroristen.
Hoe het ook zij: Nederland is een van de veiligste en welvarendste landen ter wereld ondanks de tsunami van weet ik veel en de verkwanseling van Nederland door weet ik wie.
Henk en Ingrid hebben het heel wat beter dan bijvoorbeeld Solomon en Sirimavo in Sri Lanka, Wayna en Molina uit Chili en de Angolese Lopo en Leila.

JanBontje · 24 januari 2012 op 23:10

Toch nog even een reactie: de PVV is uiteraard niet links, maar rechts en wel extreem rechts, evenals Hitler en zijn NSDAP. De zogenaamde “linkse” vlag moet de ultrarechtse stinkende rassistische lading dekken, maar die stank is niet meer tegen te houden. De beerput is open en de walm slaat in je gezicht. De PVV is bruin, verschrikkelijk bruin.

En waar, mijn waarde Siebe pleeg ik dan geschiedvervalsing volgens jou? Je blaast nu maar wat, maar noem eens argumenten. Of heb je die niet…?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder