Ooit heb ik bijna ruzie gekregen met mijn liefde van dat moment, over het feit dat ik waarschijnlijk Temptation Island niet goed zou doorstaan. Niet goed betekende: vallen voor de daar aanwezige verleiding. Mijn vriend was helemaal niet jaloers aangelegd, maar dit vond hij toch moeilijk te verteren, zoveel eerlijkheid van mijn kant uit. Hij verbaasde me hiermee want voor mij was het zo helder als glas. Ik zou nooit of te nimmer meedoen aan zo’n ‘test’ maar zet willekeurig wie dan ook, op een tropisch eiland, omringd met tien leuke, aantrekkelijke vrijgezellen van het andere geslacht en zie wat ervan komt… Zon zee, drank, en droom dates is de temptation formule en de aanwezige vrijgezellen zullen alles in het werk stellen je te verleiden. Ook word je nog eens veertien dagen bewust afgezonderd van jouw wereld thuis. Daar raakt een mens van in de war!

In een setting waar plezier maken het enige doel is van die dag, ligt natúúrlijk de verleiding op de loer. Van de tien vrijgezellen is er vast wel één die je in het bijzonder aanspreekt. Misschien zelfs wel twee of drie? Je mag dingen ondernemen waar je al heel lang van droomt. Zwemmen tussen dolfijnen of gaan snorkelen om de prachtige onderwaterwereld te aanschouwen.
Beetje ‘wine and dine’ op het strand in leuk gezelschap. Overdag een massage ondergaan in een luxe resort terwijl je loom aan je drankje nipt en ’s avonds uit je dak gaan op lekkere muziek. Tussen de bedrijven door een goed gesprek en veel lol, dit alles overgoten met een alcoholisch laagje. En dat veertien dagen lang!

Geen werk, deadlines, geldzorgen of dagelijks terugkerende dilemma’s als: “wat zal ik vanavond nou weer eens koken?” Je hebt eindelijk weer eens tijd. Tijd om de dag te nemen zoals die zich aandient. Leven zonder stress, met in je directe omgeving vele mogelijkheden om je onder te dompelen in een gelukzalige roes van relaxen en genieten.
Die situatie is verre van reëel in mijn ogen!

Het is naïef zelfs, denk ik, om er vanuit te gaan dat je zo’n gecreëerde temptation zonder relationele kleerscheuren overleeft. De ultieme relatietest zit hem naar mijn idee niet in de vraag of je relatie een gescheiden verblijf op Temptation Island zou doorstaan. Voor mij zit de test én de uitdaging veel meer in het dagelijks investeren in elkaar en dus in je relatie. Om ervoor te zorgen dat je elkaars behoeftes kent en die, waar mogelijk, vervult of tegemoet komt.
De ander vertrouwen, gewoon, omdat het goed voelt tussen jullie en je elkaar waardeert en respecteert. Als de relatie het nodig heeft ‘getest’ te worden, lijkt me dat een teken aan de wand. Een wand waar de eerste relationele haarscheurtjes zich al duidelijk aftekenen voor degene die goed kijkt!

Categorieën: Media

18 reacties

Kees Schilder · 19 mei 2005 op 11:37

[quote]De ander vertrouwen, gewoon, omdat het goed voelt tussen jullie en je elkaar waardeert en respecteert. Als de relatie het nodig heeft ‘getest’ te worden, lijkt me dat een teken aan de wand. Een wand waar de eerste relationele haarscheurtjes zich al duidelijk aftekenen voor degene die goed kijkt![/quote]

Met deze alinea zeg je eigelijk alles al.
100% mee eens.
Erg goed weer, deze column

Wright · 19 mei 2005 op 11:43

[quote]Beetje ‘wine and dine’ op het strand in leuk gezelschap. Overdag een massage ondergaan in een luxe resort terwijl je loom aan je drankje nipt en ’s avonds uit je dak gaan op lekkere muziek. Tussen de bedrijven door een goed gesprek en veel lol, dit alles overgoten met een alcoholisch laagje. En dat veertien dagen lang![/quote]

Ik ken het programma niet, maar het lijkt me wel wat.
Kan ik me er voor opgeven?
[size=xx-small](En die haarscheurtjes stuc ik later wel weer dicht)[/size] 😀

Mosje · 19 mei 2005 op 11:59

Je mist een beetje een kans met dit stukje. In plaats van braaf te concluderen dat je dagelijks in elkaar moet investeren, had je dat programma ook de grond in kunnen boren. Godgeklaagd dat het bestaat.

champagne · 19 mei 2005 op 12:10

Ach Mosje….ik ben gewoon zo braaf 😛

En het is een heel fout programma, maar daarom juist ook weer lekker soms 😉

Eddy Kielema · 19 mei 2005 op 12:17

[quote]een gelukzalige roes van relaxen en genieten[/quote]
Dat valt volgens mij vies tegen, want je moet je tijd wel doorbregen met een stelletje onbenullen eerste klas. Je moet wel een behoorlijke klap van de molen hebben gehad om je daarvoor op te geven, want die veertien dagen op Temptation Island lijken mij een hel. Maar als iemand dat leuk lijkt, gun ik die vanzelfsprekend dat pleziertje. Als ik er maar niet naar hoef te kijken… 😉

Troy · 19 mei 2005 op 13:18

En dat is ook meteen het probleem van temptation island: je kan niet meer dagelijks in elkaar investeren en de alcohol (en mooie mannen en vrouwen) vloeit maar al te rijkelijk. Ik heb nooit begrepen hoe iemand het ook maar in zn hoofd haalt om daaraan mee te doen. Ik denk dat veel deelnemers redelijk aandachtsgeil zijn en dat sommige het puur voor de vakantie ansich doen. Waarschijnlijk nemen ze hun relatie bij voorbaat al niet zo heel serieus. Een goede column waarin ik het volledig met je eens ben.

Ma3anne · 19 mei 2005 op 16:40

Ben je niet in de war met het programma hints? Ik vind het klinken als: “De kat op het spek binden.”

Heb het nooit gezien en wil het ook niet zien, vrees ik.

pepe · 19 mei 2005 op 20:14

Eddy, misschien als je een poos met onbenullen zit dat je nog meer waardeert om weer thuis te komen.
Ik ken het programma niet, maar het lijkt me heerlijk 14 dagen alleen te genieten van zon, zee op zo’n eiland.

Wel mooi geschreven, heel braaf 😉

mario · 19 mei 2005 op 20:16

[quote]Ik zou nooit of te nimmer meedoen aan zo’n ‘test’ maar zet willekeurig wie dan ook, op een tropisch eiland, omringd met tien leuke, aantrekkelijke vrijgezellen van het andere geslacht en zie wat ervan komt… Zon zee, drank, en droom dates is de temptation formule en de aanwezige vrijgezellen zullen alles in het werk stellen je te verleiden.[/quote]

Neen, voor Mup en mij word het geen test, maar het is voor een hoop mensen een wens om op een eiland te mogen verblijven. Gelukkig duurt onze “Temptation”geen drie weken maar drie jaar. Ik ben het dan ook eens, dat er sommige lui media geil zijn en zo trachten een BN’er te worden zodat ze herkend kunnen worden op straat. En dan een vakantie hebben, die ze zelf niet hoeven te betalen. 😆

Louise · 19 mei 2005 op 20:21

[quote]Je moet wel een behoorlijke klap van de molen hebben gehad om je daarvoor op te geven, want die veertien dagen op Temptation Island lijken mij een hel[/quote]
Nou mij niet. Zon, zee en zaligheid; het lijkt me een leuke onderbreking van de dagelijkse shit en ik zou meteen voor de bijl gaan 😀 zeker weten.
Daarom zou ik me dus ook nooit opgeven. Natuurlijk niet. Ik zou mijn echte leven nooit op het spel zetten voor twee weken fictie.

ignatius · 19 mei 2005 op 22:08

Met zappen kom ik er wel eens langs, waarbij ik het niet langer dan een paar minuten volhoud. Zou me niets verwonderen dat de stellen 1e op reeds aanwezige haarscheurtjes worden geselecteerd en 2e een dermate drang tot exhibitionisme hebben dat een nader psychologisch onderzoek gerechtvaardigd is.

KawaSutra · 19 mei 2005 op 22:30

Ik zou wel gaan. Maar alleen voor de natuur en de palmbomen en wellicht af en toe een lekker koud biertje. 😀

Leuk geschreven, Champagne, en een waar verhaal.

KingArthur · 19 mei 2005 op 23:09

Ik denk je punt helemaal te begrijpen en sluit me graag aan bij de reactie van Kees.

(kritische brilletje) Ik vind de zin:”Niet goed betekende: vallen voor de daar aanwezige verleiding.” niet lekker lezen en moest hem voor mezelf een aantal malen nalezen. Soms lijkt het mij over te komen alsof je jezelf ook een aantal malen herhaalt.

Persoonlijke mening: Ik heb een schurft aan dit soort programma’s evenals eigenlijk alle andere meuk op TV. Snap het eigenlijk ook niet zo goed. Is trouw werkelijk zo zeldzaam? Mijn god, het zijn toch maar 14 dagen! Is het werkelijk zo moeilijk om je in die tijd, uit respect voor je partner, dan in alle opzichten te beheersen?

Neemt niet weg. Je column is best goed. 🙂

sally · 19 mei 2005 op 23:44

[quote]Ik zou nooit of te nimmer meedoen aan zo’n ‘test’ [/quote]

Alleen al het feit dat je er naar kijkt blijkt al uit dat je de charme er wel van in ziet.
Je beschrijft het zo lekker dat ik je er van verdenk te hunkeren naar een dergelijk eiland.

Geeft niet hoor, heel menselijk… 😉 😀

Hannah · 20 mei 2005 op 00:35

Ipv zonder elkaar op vakantie te gaan wil ik het eerder een test noemen MET elkaar op vakantie te gaan!
Dat heb ik laatst met mijn nieuwe lover gedaan, dat is pas een test. 24/7 in elkaars gezelschap zijn, wat een uitdaging was dat! We hebben het gelukkig overleefd ;o)

Raindog · 20 mei 2005 op 09:35

Ma3 zei:
[quote]Heb het nooit gezien en wil het ook niet zien, vrees ik.[/quote]

Hou maar op van vrezen, je wilt het dus echt niet zien. Bagger van de bovenste plank, of zou in dit geval ‘bagger van de onderste plank’ de overdrijving sterker maken? Ignatius zijn reactie sums it about up. Erg treffend.

Maar de column? Die is heel leuk!

Li · 20 mei 2005 op 22:58

Nooit gezien maar het lijkt me geweldig om me te laten vertroetelen door een aantal aantrekkelijk jongemannen. 😀

Waar kan ik me opgeven ?

Li

Eddy Kielema · 21 mei 2005 op 15:42

[quote]Eddy, misschien als je een poos met onbenullen zit dat je nog meer waardeert om weer thuis te komen.[/quote]
Daar heb je een punt, Pepe! Maar dat is dan ook het enige argument om eraan mee te doen… 😉
Ik vond het trouwens een goed geschreven column, Champagne!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder