Ik heb een spiegel gekocht. Een passpiegel waarin ik mezelf helemaal kan zien. Dat was nieuw. Ik had er een waarin ik mijn bovenste helft kon zien en een waarin ik mezelf zonder hoofd kon zien. Mijn indruk hoe ik er full size uitzie, en dus hoe anderen mij zien, werd alleen ververst bij bezoeken aan de paskamer. Nu ik zelf een spiegel heb is de verleiding regelmatig even naar mezelf te kijken onweerstaanbaar. Het valt me echt niet tegen. Het is een beetje zoals ik verwacht maar in ieder geval gehoopt had. Geen Enrique Iglesias of Robbie Williams. Maar ik zie geen reden om jaloers te zijn, zij hopelijk ook niet. Over hen hoef ik me trouwens geen zorgen te maken want ze kennen me niet. Zo’n passpiegel, het woord zegt het al, is bedoeld om te gebruiken bij het passen van kleding. Maar dat hoeft niet. Ik kijk er bijvoorbeeld ’s morgens wel eens in als ik nog niet aangekleed maar wel uitgebreid naar de wc geweest ben. Daar word ik helemaal gelukkig van. Buikje zo strak als een gezicht dat net een facelift ondergaan heeft. En daar hoef ik hem niet eens voor in te houden. Als ik de buikspieren aanspan zie ik, als ik goed kijk, zelfs het begin van een wasbordje. Niet teveel, net genoeg. Ik kijk liever voor dan na het ontbijt in de spiegel. Er na is het vlakste er al weer af. Beetje logisch want het soldaat gemaakte bord Brinta moet toch ergens blijven. Hoe zouden modellen dat doen als ze een fotoshoot hebben? Die kunnen zich vast geen dampend bord Brinta veroorloven.

Na een stevige avondmaaltijd gedrenkt in de nodige glazen wijn is het wel eens echt schrikken. Wat ik dan zie doet bijna denken aan het begin van een bierbuik. De weegschaal stelt me een beetje gerust, hij wijst hetzelfde aan als altijd maar ik vraag me toch af of ik wat minder zou moeten eten. Stel dat ik dezelfde avond een leuke dame zou ontmoeten dan kan ik toch niet met zo’n volgevreten pens aan komen zetten. Boven mijn taille die veel vrouwen niet zou misstaan geen machtige opgepompte tors. Leuke spieren maar niet van Hulkformaat. Gelukkig heb ik geen ambities om Chippendale te worden. Hoeft ook niet want steeds meer vrouwen geven toe dat ze op jongensachtige types vallen. Het enige dat ik met de Chips gemeen heb is het ontbreken van een oerwoud. Aan die paar haren op mijn lijf zal een ontharingsinstituut niet rijk worden. Ze mogen blijven zitten tot uitroeiing echt nodig is.

Maar goed, die spiegel heb ik eigenlijk om ’s morgens vast te stellen in welke outfit ik de dag in stap. Eindelijk kan ik zien hoe broek en shirt combineren met het smoelwerk. Ik heb me de laatste jaren een beetje suf gekocht, aan de garderobe zal het niet liggen. Ik heb zelfs een paar adviesjes voor de modepolitie, om niet te zeggen bekeuringen. Het is dat smoel waar ik wel eens twijfels over heb. De ene keer denk ik “Niet slecht!”, een andere keer “Ben ik dat?” Het is geen ‘Make me beautiful’ geval. Geen flaporen of wallen onder de ogen. Geen haak-, wip- of boksersneus, al is hij nauwelijks te klein. Geen hangwangen of onderkinnen. Niets ernstigs, gewoon geen Grieks/Romeinse godenkop. Het is boven op dat hoofd waar alarmerende signalen vandaan komen. Als ik er een spiegel boven houd zie ik een ontbossing die langzamerhand in de gaten begint te lopen. Is de puberteit dan toch eindig?

Categorieën: Maatschappij

10 reacties

pepe · 4 december 2003 op 17:39

Klinkt hier een ijdele man??

De jeugd zit van binnen, en dat straal je uit..
Het valt denk ik best mee met de man die dit schreef 😉

Kees Schilder · 4 december 2003 op 18:36

mauritzz, als ik een vrouw was zou ik onmiddellijk voor je vallen, alleen door deze column al. 😀

deZwarteRidder · 4 december 2003 op 18:43

Eerst bekroop mij een gevoel van afgunst..strak jong, ruime gardarobe, wasbordje, nee daar herkende ik me niet in. en dan die vrouwen die er voor uitkomen op jong te v allen Saszia Morales bijvoorbeeld hmmmmm… Maar ach.. er is ook een groep JONGE vrouwen die op zoek zijn naar een vaderfiguur…met een knuffelbuikje, en een karaktervolle kop, iets minder haar,dus geen gefrunnik voor de spiegel, een beetje bruce willis uiterlijk zeg maar…. Welnu meisjes DIE man is er ook, de ZwarteRidder voor al uw jonge dromen!! een echt vader figuur 3 x ervaring en knuffelbuikje en…..ach dit moet volstaan.
(Denk dat de column nog volgt krijg er nu al zin in.)
BY THE WAY (langs de kant van de weg) Strakke Column Maurits hij was weer groots!!
Rich@Rd

Maurits · 4 december 2003 op 21:54

Pepe, ja natuurlijk zit jeugd van binnen. En die straal je uit. Maar het is net als met straling van de zon. Een dikke laag bewolking daar komen de zonnestralen niet zo goed doorheen. Zo is het ook met het lijf. Ook in een veertiger die enigszins (of nog wat meer) uitgedijd is zit nog een ranke puber. Maar het kost meer moeite hem te onderscheiden.

Keezz, veel dank voor je lof. Maar als ik een vrouw was zou ik er toch even over moeten nadenken. Maar nu reageer ik misschien teveel als puber (m).

Richard, Ben jij dan op zoek naar een dochterfiguur? Is het niet beter om gewoon vader te worden? Ik ben benieuwd hoe je dat in een column gaat uitleggen.

deZwarteRidder · 4 december 2003 op 22:13

Oeps Maurits..
nee dan zou ik problemen krijgen met mijn witte Jonkvrouw, nee dus maar wilde alleen aangeven dat “the Bear” (als type) ook gewaardeerd wordt door jonge nymfen.Ja ook “Teddy” is in trek bij deze vrouwen, alleen ze behoren niet tot de doelgroep van “deZwarteRidder”
Rich@RD- the Bear” Teddy!

viking · 5 december 2003 op 08:51

Je lijkt wel een wijf godverdomme. Ik heb ook een wasbordbuikje alleen heb ik er wat meer was over hangen.

[quote]Mijn indruk hoe ik er full size uitzie, en dus hoe anderen mij zien[/quote]

Hier ga je even helemaal de mist in vrind, JIJ bent de enige die jouw spiegelbeeld ziet. Je zou van jezelf een kingsize foto moeten maken en aan de muur hangen om jezelf zó te zien zoals anderen dat doen. Dit is ook de reden dat mensen vaak schrikken van foto’s van hun eigen bietenkop; men is gewend naar het spiegelbeeld te kijken en krijgt middels een foto een totaal vertekend beeld van het image dat iedere ochtend vanuit de spiegel terugstaart. Oppassen dus. Gezien het verlekkerde zelfbeeld dat je hebt kan het gebeuren dat het jezelf-zien-zoals-anderen-dat-doen je in een diepe suicidale depressie werpt. Daarintegen kan het ook zijn dat bij het zien van jezelf-zien-zoals-anderen-dat-doen je zo’n ontzettend strakke plasser van jezelf krijgt dat er geen bloed meer in je kop overblijft en je na een spetterde orgasme het loodje legt.

In beide gevallen een beetje uitkijken dus!

Maurits · 5 december 2003 op 14:06

Ik weet niet hoe het met jou zit Viking maar ik ben redelijk symmetrisch. Dus ik ben niet bang voor die foto.

En het is juist die was die in de weg hangt waar ik niet zo kapot van ben. Als ik de was gedaan heb en hij kan niet buiten hangen moet hij aan een wasrek in de kamer. Daar word ik niet blij van.

Maar zelfs daar word ik niet suicidaal van.

RuudBakker · 5 december 2003 op 15:10

Hmmm bent u niet een beetje narcistisch? Trouwens je lichaam kan dan wel symetrisch zijn maar je gezicht zou niet misstaan in een spookslot!

MVG
RUUD 😀

Maurits · 5 december 2003 op 19:37

Beste RuudBakker, Een gezonde dosis narcisme kan geen kwaad. Vooral als je er niets voor hoeft te verzinnen of te verzwijgen. Kan jij dat ook zeggen?

speedy · 8 december 2003 op 09:46

Kom ik weer eens kijken, gaat het hier over narcissen.

Ik moet wel toegeven Maurits, je hebt ook een kop als een bloembol, lekker glad.:-D

Geef een reactie

Avatar plaatshouder