Wat mij altijd opvalt aan Jan Marijnissen is dat hij pas begint te roepen als een ander het al heeft gedaan. Net of hij even wacht tot iemand zijn nek uitsteekt en dan begint mee te papegaaien.
Een soort satijnen radicaaltje. Een soort moordenaar van een lijk (weet je zeker dat ie dood is…oke schiet maar!) ….Een Brabander in het perspectief van een Rotterdammer.
Hou mij ten goede. Waar Wim “Strepto” Kok het spoor allang verloren was daar is Marijnissen hem pas kwijt sinds 1975.
Ooit richtte de linkse ideologie zich vooral op de arbeidersklasse.
De laatste decennia maakt het socialisme zich voornamelijk hard voor de niet werkenden.
Met name voor de uitkeringstrekkers (ook wel de “nieuwe adel” genoemd omdat ze niks doen, alles krijgen en omdat er een erfelijkheidsfactor aanwezig lijkt te zijn.)
De “Rode Jehova’s”, (bijnaam van de SP’ers vanwege hun vasthoudendheid aan hun uitkeringen en de schoenmaat van vriend Jan), hebben een alternatieve begroting bedacht waarin onze zwakkere broeders een flinke steun in de rug (nee niet een stalen stok om hen mee aan het werk te slaan maar een verhoging van de soos) wordt gegeven.
De Luchtmobiele Brigade zou moeten worden opgeheven (ze geven hun leven nu in Irak….en bedankt!), om zo geld te winnen voor dit sociale plan.
Nadeeltje is dat de Schenk Partij in de opiniepeilingen een flinke winst lijkt te gaan behalen.
Mede hierdoor voel ik mij verplicht om u alvast de geheime agenda mee te geven van de SP, als zij aan de macht zijn gekomen en de doema is ingesteld.
Een nieuw politiek gedachtegoed, “het subsidie-isme”
Gratis strippenkaarten voor de laagste inkomen, niet alleen voor het vervoer maar ook voor prostituee bezoek.
Bent u in bezit van een uitkeringspas dan mag u voor niets naar de film. Note u zult de film in twee halve gratis voorstellingen op verschillende dagen bijwonen.
Bedrijven worden gedwongen direct negatief te reageren op sollicitatie brieven van laag geschoolden, werkelozen, kansarmen en steuntrekkers om zo een snellere uitkeringsgarantie en minder bureaucratische rompslomp te krijgen.
Halve strafmaat voor de minder bedeelden bij het plegen van criminaliteit.
Voorrang voor mensen in het verkeer die de rode sticker dragen. Subsidies voor oogpijn omdat de buurman een dure auto heeft. Bij McDonalds komt gratis “Armoeburger” (vergeet de pas niet) verplicht op het menu. Let op : groene verpakking is de halal versie met gratis bivakmuts! Binnenkort Free Kaviaar staat er op het bord buiten.
Gooi tomaten naar de SP!
Gooi tomaten naar de SP!
Wie er twee gooit zou ik wat willen geven, al moet ik bekennen dat na de belasting ik te weinig overhou.
Wie er drie gooit of Jan raakt verdient een lintje! (meldt “De Beschermingscommissie Van De Monarchie” mij.)
Wees niet bang! Ook als je niet kunt lopen!
Jan zal pas wat zeggen als iemand hem is voorgegaan! De rest van de SP wacht op hem…
En dan ben je allang pleitte!

Koos Werkgevonden – ex SP lid.

Categorieën: Politiek

6 reacties

Falco · 5 oktober 2004 op 15:40

Lachen, als het verhaal zelf niet om te huilen is en naar mijn idee veel te dicht bij de waarheid.

rrobin · 5 oktober 2004 op 16:22

[quote]Wie er twee gooit zou ik wat willen geven, al moet ik bekennen dat na de belasting ik te weinig overhou.[/quote]
Wat denk je dat de nieuwe adel overhoudt??

Ik zou je bijna uitnodigen om eens hier mee te eten, maar je zult wel zelf die tomaten mee moeten nemen als je soep wilt 🙂

ignatius · 5 oktober 2004 op 16:23

Wat een onzin! Wat je beschrijft past veel meer bij Groen Links dan bij de SP. Natuurlijk zijn er beroepswerklozen en klaplopers die bij deze partij hun belangen vertegenwoordigt zien, maar dat laat niet onverlet dat de SP tenminste nog probeert op te komen voor de minder bedeelden. Of stel je voor dat mensen eerst gescreend worden of ze een uitkering hebben alvorens te stemmen op of zich in te zetten voor een partij?
En inderdaad, de lichtdebiele brigade dient te worden opgeheven.

Bakema_NL · 5 oktober 2004 op 20:27

Je eerste zin zegt het al helemaal, dat is de essentie van deze man……blabla, ik hoef er niks meer aan toe te voegen.

Raindog · 5 oktober 2004 op 22:03

Haha ik vond het best een leuke column qua scherpte. Heel erg onverwacht ook bijna. Best lekker om ook eens wat afzeikerij vanaf ‘de andere kant’ te horen. (Of ben ik nu weer te bevooroordeeld?)
Desalniettemin verdient een man die een deel van zijn salaris inlevert ten bate van de club waarin hij gelooft iets meer krediet. En natuurlijk hoeft dat niet perse doorlopend te zijn wegens gederfde inkomsten ;-).

archangel · 5 oktober 2004 op 22:05

[quote]De laatste decennia maakt het socialisme zich voornamelijk hard voor de niet werkenden.
Met name voor de uitkeringstrekkers (ook wel de “nieuwe adel” genoemd omdat ze niks doen, alles krijgen en omdat er een erfelijkheidsfactor aanwezig lijkt te zijn.)[/quote]

Pardon??

Alles krijgen? Heb je wel eens een uitkering gehad? Dan zul je weten dat je hem a) alles behalve zomaar krijgt, en b) dat het financieel gezien geen reet maar dan ook geen reet voorstelt. Probeer maar eens rond te komen van 70% van het fucking minimumloon!!! Het kan, absoluut, maar van een beetje levensstandaard is dan geen sprake. Niét in een land waar je al uitkeringsgerechtigde gauw al 75% van je maandelijkse inkomen kwijt bent aan vaste lasten en huur.

En nee, ik ben niet zo naiëf te denken dat er geen profiteurs bestaan, maar jij gaat wel heel hard en heel kort door de bocht.

Je doet verdomme alsof mensen er voor kiezen geen werk te kunnen krijgen. Denk je dat de werkloosheid stijgt omdat men zich massaal overgeeft aan de weelde en geneugten van het uitkeringtrekken? Laat me niet lachen.

O, en laat me raden: naast de schuld van Jan Marijnissen (want hij wil immers de ‘soos’ verhogen met 10% extra – wat zal het zijn, 70 euro extra per maand? Mijn GOD!! Ik wil óók een uitkering!!!! -) is het vast ook de schuld van de geïmmigreerde medelander? Kost ten slotte ook allemaal geld, die mensen, en dat gaat vast af van je zuurverdiende Koos Werkgevonden-centjes.

Maar goed, met dank aan deze column: ik zal nu niet alleen stemmen maar ook lid worden.

[url=http://www.sp.nl/partij/theorie/program/]Oordeel zelf….[/url]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder