In een Israëlische bus stappen waar ook een Palestijn in zit die een jas met explosieven aan heeft, kan een hemelse busreis opleveren. Vrijdag had ik een soortgelijke ervaring, maar dan anders. Het vuur laaide wel hoog op. Ik luisterde nietsvermoedend naar [url=http://www.bingsoldskool.com/knight.html ]Gladys Knight[/url] en de onvermijdelijke Pips toen ik haar bij de chauffeur zag instappen. Ik zwaaide, maar kon niet horen wat ze zei, omdat Gladys nog iets onduidelijks in mijn oor zong. Precies een jaar geleden zag ik haar voor het laatst, nadat ik een paar dagen daarvoor tijdens de film ‘[url=http://www.imdb.com/title/tt0286106/]Signs[/url]’ ineens heel sterk aan haar moest denken. Toeval of niet? Een paar maanden later viel het me op dat ze een heel klein beetje leek op Tess uit de romantische comedy ‘[url=http://www2.foxsearchlight.com/benditlikebeckham/ ]Bend it like Beckham[/url]’. Ik heb meteen na het bekijken van de dvd de hoofdrolspeelster op mijn bureaublad gedownload.

Ik vroeg hoe het met je ging, zei ze. Goed, antwoordde ik, niet geheel naar waarheid. Ik keek naar de bos bloemen die ze voor haar zieke moeder had meegenomen. Ze was begonnen met een nieuwe studie. Bij psychologie vond ze alleen statistiek maar interessant. Haar werk bij de snackbar had ze verruild voor een baantje bij een supermarkt. Ze vertelde over haar vakantie in Mallorca en de vliegreis er naar toe. Ze keek uit het busraampje en wees me op de mooie Nederlandse wolken. In Parijs heb je die ook, zei ze. Ik luisterde ademloos. Ze had een strandvakantie gehad, maar de volgende keer wilde ze meer cultuur snuiven, bijvoorbeeld in Rome. Ik hoopte dat de chauffeur de lijndienst veranderde in een touringcar naar het zuiden, maar veel te vroeg kwam mijn halte in zicht. Ik kon haar nog eens e-mailen of opzoeken op haar werk. Misschien.

‘We’ll meet again’, zei ik nogal pathetisch bij het afscheid. Maar ik hoopte vooral dat ik niet nog een jaar hoefde te wachten voordat ik haar weer zou zien. Dat zou het afscheid zo zwaar als de jas van een Palestijn maken. Doei, zei ik. Doei. Ik moest ‘[url=http://www.rottentomatoes.com/m/BendItLikeBeckham-1119809/reviews.php?critic=3/]Bend it like Beckham[/url]’ nog maar eens bekijken, dacht ik terwijl ik de bus uitstapte.
[img align=right]http://www.fundooitem.com/bollywood/bend/movie.jpg[/img]

Categorieën: VC-Eddy Kielema

2 reacties

Casperio · 14 oktober 2003 op 21:20

Weer een mooie column Eddy…. met verschillende elementen erin!

Eddy Kielema · 15 oktober 2003 op 11:22

Dank je Casperio!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder