De werkvloer. Stek vol stress, rsi, ellebogers, jaloezie, geneuzel, carrièredrangers, dubbele agenda’s én incapabele ‘leidinggevenden’! De ideale ontmoetingsplaats, een perfect broeinest voor verboden relaties. Gezonde ontdekkingsdrang die te prijzen valt. Seksuele bezieling blijkt moeilijk bedwingbaar. Zeker als de bron van oerdriften dagelijks in de nabijheid verkeert. Dit leidt tot uiterst gewenste intimiteiten in liften, kantines, magazijnen en kantoortuinen. Twaalf procent geeft aan wel eens intiem te zijn geweest in de vorm van knuffelen. Stuitend knus en familiair! Anderen gaan (oei, oei) nóg een stapje verder en maken zich schuldig aan tongzoenen of het verrichten van seksuele handelingen. Toe maar. Pure lust en (heel soms) ontluikende liefde tieren welig wanneer collega’s frequent heimelijke verhoudingen met elkaar aanknopen. Blijkt uit een recent gehouden onderzoekje. Liefst 71 procent van de ondervraagden gaat van bil met een collega. Een prettig hoog percentage. Passie gaat blijkbaar voor het werk. Dat de begeerde, erotisch aantrekkelijke collega, al verwikkeld is in een andere relatie vormt geen beletsel. Andermans partner steekt zelf binnen eigen werkkring de handjes ook gretig uit de mouwen. Geen discussies thuis dus.

Condoomautomaten plaatsen door directieleden met een béétje levensvisie is glijdend noodzakelijk. Als veilig opererende onderneming ben je zuinig op je talent! Toekomstvisie gericht op overleven. Ziekteverzuim door venerisch ongerief verlaagt de productiviteit en stuwt de afdracht van premies op. Voorkomen is beter dan genezen. Elk bedrijf, de ambities gericht op expansie, heeft dan ook náást een fitnesshonk, een afwerkplek/darkroom ingericht. Sfeervol en geluiddempend. Na smachtend samenzijn spuit de arbeidsinspanning naar grote hoogte. Een win-winsituatie. Voor jobgever, voor jobnemer. Bijkomend voordeel: bureaus ogen proper, kopieën zitten niet verkleefd en blijven leesbaar. Toiletgroepen structureel het visitekaartje van de zaak. Screenen van erotische mails tussen collega’s is in 2011 uit den boze. Vrijheid, blijheid om faillissement en massaontslag in barre economische tijden te voorkomen. ‘Overwerk’ en het geregeld bezoeken van ‘congressen’ met hotelovernachtingen zijn niet de situaties waarin de liefde tussen collega’s een hoogtepunt creëert. Een achterblijvende partner kan rustig gaan én blijven slapen. Meer buitenkansjes bieden de beruchte bedrijfsborrel of het firma-uitje.

Romances komen toch het meest voort uit het werken zelf vertelt hijgend de helft der geënquêteerden. Reden waarom de allochtone schoonmaakploeg zo druk in actie is met mop en dweilemmer. Met plastic handschoentjes doorlopend Kimberley-Clark- handdoekjes bijvult. Zo’n 6 procent van de ondervraagden laat weten geslachtsverkeer te hebben gehad in de baas zijn tijd. Zo kennen we elkaar weer! Voor een grijpstuiver op je werkplek doorlopend bereikbaar zijn, is een slecht credo. Het geheim houden (waarom eigenlijk; een modern bedrijf heeft transparante communicatielijnen) van smeuïge affaires is niet simpel. Een derde zegt dat collega’s smullend op de hoogte zijn van zakenrelaties. Bij 13 procent is dit zelfs het gehele etablissement. Heerlijk, die teambuilding… Onnodig om te vermelden dat deze koppels hierdoor smakelijk voer worden voor het roddelcircuit. Van alle geënquêteerden weet 36 procent dan ook zeker dat er over hen ruimhartig wordt gekletst. Hypocriet! Beter: maak van hoge nood een bevredigende deugd. Breid het sollicitatie-/functioneringsgesprek uit. Screen/evalueer naast talenten ook op lichaamsbouw, geaardheid, toegankelijkheid, collegialiteit en presteren onder (seks)stress.

Wordt vervolgd

Categorieën: Gein & Ongein

3 reacties

lagarto · 28 mei 2011 op 13:53

Verdories… ik ben zelfstandig ondernemer met een eenmanszaak.

Chucky · 28 mei 2011 op 17:45

Wat maakt dat uit Lagarto, de beste relatie is nog altijd de relatie met jezelf 😉

Mien · 29 mei 2011 op 17:18

Ik hou het bij navelstaren, verder ga ik niet.

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder