Ik heb gelogen jullie bedrogen…ik zei het maakt mij niet uit…jullie mogen scheiden ik zal er niet onder lijden…Maar nu lig ik in mijn schuilplaats…mijn eigen bedje…Verweg van alles wat ik niet mag voelen…omdat jullie het zo goed bedoelen…Je vertelde me de sprookjes…je las ze voor…je hebt me leren luisteren…als ik wegdroomde op een oor… En nu… nu lig ik te denken…wat je mij hebt kunnen schenken…ik heb je tranen wel gezien…ik heb je gebroken stem gehoord…Je hoeft mij niet te vertellen wat ik heb gevoeld…

Je verteld mij dat er niets veranderd…alles blijft bij het oude…jullie houden nog steeds van mij…Ik wil je zo graag geloven…jullie kunnen me zoveel beloven…Maar hier in mijn bedje mag ik even zijn…en ik kan je vertellen het doet heel veel pijn…Ik mag twee keer Sinterklaas vieren…twee keer op vakantie…en met Kerst denken jullie ook aan mij…

Toch je mag van mij weten dat ik een ding nooit zal vergeten…en hoog op mijn verlang lijstje staan… een papa en een mama en ben ik de baas…dan wonen we allemaal samen in een huis…Dan heb ik gewoon een heel klein maar veilig thuis…En later als ik groot ben ga ik het anders doen…maar nu ben ik nog kind…en zeg gewoon wat ik er van vind…

Categorieën: Maatschappij

13 reacties

Mosje · 25 juni 2005 op 17:28

Geertje, je hebt een gedicht geschreven. Ik denk dat het beter zou zijn geweest als je de regels onder elkaar had gezet, en al die puntjes weggelaten. Dan zou het veel beter zijn overgekomen.
Je schrijft wel mooi, en ik denk dat ik precies weet waar je over schrijft.

WritersBlocq · 25 juni 2005 op 17:28

Hoi Geertje,
allereerst een warm welkom hier op ColumnX.
Jouw verhaal heeft mij aangegrepen, ontroerd. Juist door de stijl die rommelig is, hier en daar een taalfoutje, is het zo púúr (en geloof me, ik zeg dat niet gauw als het om taalfouten draait ;-)).
“Twee keer Sinterklaas”, maar voor jou is 2 x half niet 1 geheel hè. Ik kan het mij voorstellen, gelukkig niet uit eigen ervaring. Sterkte ermee, ik vind het knap geschreven. Groetje, Pauline.

Domicela · 25 juni 2005 op 17:38

Het is inderdaad meer een gedicht dan een verhaal, en het zou beter leesbaar zijn als het ook als een gedicht was geordend.

Ik vond de manier waarop je je gevoelens beschrijft wel mooi.

KawaSutra · 25 juni 2005 op 18:45

[quote]maar nu ben ik nog kind…en zeg gewoon wat ik er van vind…[/quote]
Ik vind de manier waarop je de zinsdelen aan elkaar gekoppeld hebt goed overeen komen met de wijze waarop een kind het verhaal zou vertellen.
Ergens heb ik het gevoel dat dit door een volwassene geschreven is, maar ik kan het mis hebben.
In ieder geval geeft het heel goed weer hoe een kind met deze problematiek om probeert te gaan.
🙂

Troy · 25 juni 2005 op 20:08

Ook namens mij welkom op columnx :-). Ben het met voorgaande reacties eens, maar vond je stukje erg aandoenlijk.

Grt Troy

Louise · 25 juni 2005 op 20:13

Met heel weinig woorden toch zoveel duidelijk kunnen maken. Ik vind het knap.
Welkom op CX!

sally · 25 juni 2005 op 20:48

Soms is het wel belangrijk om de de leeftijd van de schrijver/ster te weten.

Ontroerend als je nog heel jong bent.

Is het een schrijfsel van een volwassene, dan even ontroerend maar wel wat aan te merken op de schrijfwijze.kinderlijk dus…
liefs en welkom bij CX

Sally.

Ma3anne · 25 juni 2005 op 21:03

Juist dat gerijmel maakt het, zo aan elkaar geregen met al die puntjes, wat stuntelig. Maar dat stuntelige past weer wonderwel bij de inhoud.

Apart.

bert · 25 juni 2005 op 21:43

[quote]Dan heb ik gewoon een heel klein maar veilig thuis…[/quote]
Ik heb dit stukje tekst meerdere malen gelezen en vind het nu meer dan een stukje tekst.:-)
Welkom op cx.

Li · 25 juni 2005 op 22:58

Het is dat Hazes dood is.
Maar anders zou het, met muziek erbij, vast een hit geworden zijn.
Welkom Geertje.

Li

Dees · 26 juni 2005 op 20:02

Welkom ook van mij. Ik vond het ook een aandoenlijk stukje. Ben wel benieuwd of je nou een kind bent, of even tijdelijk een was op het moment dat je dit schreef.

Grtz Dees 😀

Wright · 26 juni 2005 op 21:57

Gevoelig stukje schrijfwerk, Greetje. Hoe jong/oud je ook bent. In beide gevallen mooi gedaan! Ook namens mij, welkom op Cx.
Ben benieuwd naar je volgende.

melady · 26 juni 2005 op 23:29

Aandoenlijk

Geef een reactie

Avatar plaatshouder