Stomladderzat lazerde Suzy van haar barkruk in een pub in Suffolk. Het was geen prettig gezicht. In een buitengewoon onelegante pose lag ze op de grond, temidden van een verzameling sigarettenpeuken en zompige bierviltjes. Het ergste was nog, dat Suzy’s privacy nogal in het geding was. Haar benen lagen alle kanten op, en haar ordinair korte rokje was danig omhoog gekropen. Had ze maar geluisterd naar de wijze raad van hoofdinspecteur David Mc Donnell… De baas van de Suffolkse bromsnorren had zich ingespannen voor de komst van een informatieblaadje dat gericht is op staplustige vrouwen. In dat blaadje staan allerlei handige tips voor min of meer verantwoord alcoholgebruik. Ik vind het nogal open deuren, zoals “eet van tevoren goed”. Maar de absolute topper wil ik u ook niet onthouden: de zinsnede “drink niet te veel”…

Maar een heel bijzondere tip in het boekje is de volgende: “Als je valt of bewusteloos raakt, onthoud dan dat een rok(je) of jurk omhoog kan kruipen. De kans is groot dat je dan meer laat zien dan je zou willen. Doe ons allen een lol en draag een leuke broek. Zorg er ook voor dat je kort geleden geharst bent.”

Grappig, die kledingadviezen. Mag ik er nog een paar suggereren?

Voor Hooligans: draag een ruim zittende broek, en stop aan de achterkant wat kranten in het zitgedeelte. Op die manier komen klappen van de Mobiele Eenheid minder pijnlijk aan, hetgeen gunstig is voor uw welbevinden.

Voor treinconducteurs: Zorg dat in uw overhemd altijd een klein zakje zit, waarin u oordoppen kunt meenemen. Deze kunt u dan in uw oren doen wanneer de reizigers te hard beginnen te klagen. Het dragen van een horloge valt af te raden, aangezien iedere suggestie inzake op tijd rijden dient te worden vermeden.

Voor barpersoneel: het dragen van pofmouwen wordt met klem afgeraden. Zulks om te voorkomen dat de klant in de veronderstelling kan verkeren dat hij vandaag kan drinken, en later op een geschikt tijdstip pas hoeft af te rekenen.

Voor ambtenaren: sierraden die van hout zijn gemaakt, zoals kralenkettingen, kunt u beter niet dragen. U loopt de kans, door het publiek te worden geconfronteerd met vervelende grappen van het niveau “hout werkt.”

Voor bezoekers van openbare ruimten: het dragen van een smoking kan niet worden getolereerd, aangezien dit door Engelssprekenden kan worden opgevat als aansporing om het met het geldende rookverbod niet zo nauw te nemen.

Maar één ding vraag ik mij af. Waarom adviseert David mc Donnell vrouwen ook, zich te harsen? Wat is ‘ie van plan? Bij deze aanbeveling krijg ik toch een rare smaak in de mond…


12 reacties

KawaSutra · 26 juli 2006 op 14:45

Leuk geschreven column.
Ik plaats een gokje op Nana.

Mosje · 26 juli 2006 op 17:30

De mussen vallen hier dood van het dak, en ik ook onderhand. Ik geef het op. Ik raad niet meer.
Dit is een stukje van SallyDesaKawaWBShitCJvZKielemaPepeMupMeladyTroy.
Zit ik er ver naast?
Vast wel.

😉

melady · 26 juli 2006 op 23:13

Ik denk dat Musje gelijk heeft. Hier vallen de dode mosjes ook van de daken.

Muslady

WritersBlocq · 27 juli 2006 op 00:13

:warn: Het begint wel een dominomus te worden hierzo, kom op zeg!!
Ik denk Naomi, omdat ze nu al 2 columns heeft geschreven die een eng raakvlak hebben met eigen ervaringen, en in een stukje (Raad Niet Welk Stukje) van dit verhaal krijg ik ook weer zo’n enorme flashback.
Ik zal het wel weer mis hebben omdat ik nog niet 1 RWIB goed heb geraden, dus denk ik dat Musje Himself het geschreven heeft en voordat ie van het dak viel nog net genoeg energie had om met zijn reactie te komen 😉

vanlidt · 27 juli 2006 op 09:59

Niets zo ordinair als een zat wijf.

Nana · 27 juli 2006 op 11:42

Ik werd het bijna zat. Maar ik ben het niet! 😀

Mup · 27 juli 2006 op 17:41

Ik ben het met kawa eens, en gok met hem mee, hij heeft het volgens mij nog het meeste bij het rechte eind gehad 😛

Groet Mup.

Prlwytskovsky · 27 juli 2006 op 20:47

Welk kledingadvies is er voor columnX’ers?

Doet mij denken aan Shitje die haar best doet om netjes te schrijven.

DriekOplopers · 27 juli 2006 op 21:04

[quote]Doet mij denken aan Shitje die haar best doet om netjes te schrijven.[/quote]

Dun op, dik neer? 😀

Driek

Shitonya · 28 juli 2006 op 12:29

Eentje is misschien leuk, maar een hele opsomming wordt me teveel met dit weer. Kan wel wat verfrissenders gebruiken.

Dees · 28 juli 2006 op 16:34

Hahaha, heerlijk.

Geen idee van wiens hand trouwens, het is ook te warm om te raden…

DriekOplopers · 28 juli 2006 op 20:30

Musje, eh, Mosje schreef:[quote]Dit is een stukje van SallyDesaKawaWBShitCJvZKielemaPepeMupMeladyTroy.[/quote]

Vervolgens vroeg Mosje of ‘ie er ver naast zat.

Ja. Behoorlijk ver 😉 Want ik was het 😀

Driek Incognitopers

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder