Bij deze titel denkt u wellicht aan bakkerijen. Of anders de supermarkt of de fabriek. Heel misschien denk u nu zelfs aan het koekjesmonster uit Sesamstraat. Niet is minder waar. Hier gaat het om een speciale politiecode die gebruik wordt op de opleiding VerkeersTechnische Begeleiding. Hoe ik hierop kom? [url=http://www.blikopdeweg.nl/afleveringen/extra_uitzendingen.shtml]Blik op de Weg[/url] heeft drie speciale uitzending geweid aan agenten die adellijke wagens begeleiden. De reeds ervaren politie agenten krijgen via de opleiding de vaardigheiden bij gebracht die zij nodig hebben voor deze taak. Hun taak is om de wagen van een ongehinderde rit te voorzien. Zo bieden ze de inzittende veiligheid.

Allereerst zijn er de spitsers. Spitsers zijn de agenten die ver voor de wagen uitrijden en daar het verkeer tot stilstand brengen. De staartrijders rijden achter de wagen en geven aan het verkeer een teken dat het gedoe voorbij is. Tot slot rijd er vlak voor de auto een motoragent en dat is de commandant. Hij moet alles in goede banen leiden, heeft dus de zwaarste verantwoordelijkheid en dus ook de meeste training.

Zijn collega’s zullen de commandant in de dagen daarop vele malen op wijzen. Tenzij deze natuurlijk zijn collega’s omkoopt. Zijn collega’s, zo aardig als ze zijn, maken de beste man op deze mogelijkheid bekent door het codewoord [i]“koekje”[/i] te gebruiken.

Dit alles vertel ik u uiteraard niet zonder goede reden. Deze informatie wapent u voor de volgende keer waarneer u wordt aangehouden. U kunt dan roepen: [i]“koekje agent?”[/i] Dat wil zeggen, tenzij u natuurlijk wordt aangehouden tijdens uw ritje naar de supermarkt.

Categorieën: Verkeer

7 reacties

Mosje · 8 juli 2004 op 13:51

Informatief verhaaltje (ik heb nog nooit een uitzending van Blik op de Weg gezien)
Van de laatste alinea kan ik echter helaas geen koekje bakken.

Hans · 8 juli 2004 op 17:39

zolang ik maar geen koekjes van eigen deeg krijg want dat is niet het beste deeg

Dees · 8 juli 2004 op 18:28

‘Koekje’ is voor mij synoniem aan ‘watje’. Maar daar zal ik de gemiddelde agent beter niet mee om de oren slaan denk ik..

Ma3anne · 8 juli 2004 op 18:42

‘Watje’ zeggen tegen een agent? Ik zou niet durven! *schijnheilig kijken modus*.

Louise · 8 juli 2004 op 19:26

En als ik de volgende keer nou aan die agent vraag: ….. of wil je een koekje?

Of eh, is dat weer iets anders?

Li · 9 juli 2004 op 22:48

Zo leer je nog eens bij!

[quote]Allereerst zijn er de spitsers[/quote]

Zullen we hen dan maar spritsen noemen? 😛

Alfatrion · 9 december 2004 op 18:40

[url=http://www.kruijff.org/alex/Columns/2004-07_-_Koekje.html]Inmiddels is deze column ook te lezen op mijn website.[/url]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder