Ja, ik merk dat ik wel een zeer kort lontje de laatste tijd heb. Maar ik ben op zoek geweest naar de oorzaak. Het heeft mij nachten van herhalingen op tv gekost, als afleiding omdat ik niet meer rook is de koffie niet meer aan te slepen hier. En dat fokt je natuurlijk ook op. Dus is vrouwlief overgegaan op decafeïne koffie. Alsof dit zou helpen. Soms komt er ineens teveel op een mens af, en normaal kan ik alles op een rijtje zetten, mijn prioriteiten relativeren, maar nu ging dat ineens niet meer. Ik raakte snel geïrriteerd en merkte ook dat ik mijn agressie niet in de hand had.

Voorbeeld? Gisteren ga ik mijn vrouw halen voor de therapie, daarna nog wat boodschappen doen, er zijn daar bij die supermarkt 2 invalidenparkeerplaatsen. Staat me daar toch een pooiersbak die natuurlijk beide plaatsen innam. Ik heb die invalidenkaart echt niet voor niets, en je mag dat ding zo met mij ruilen als ik daar een stukje gezondheid voor terugkrijg.

Stapt daar een donkere (bruine aap mag je niet meer zeggen natuurlijk) man uit, knalt zijn deur dicht en loopt richting ingang.
Ik wilde er naast met de auto maar zag wel dat het niet ging, want er stond ook nog een of andere alcoholoot met gitaar en centenbakkie zijn dagelijkse 100 euro te verdienen, omdat meneer zo zielig is. Die knakker heeft meer in de maand dan wij ooit kunnen bevroeden. En die gitaarvirtuoos ging niet opzij. Die had allang gezien aan mijn postzegel dat ik rood werd van woede.

Temeer daar ik de discussie buiten hoorde van die bruine moslimmeneer die het vertikte om tegen mijn vrouw te antwoorden of meneer een kaart had, omdat het een invalidenplaats was.
“Ik vertel jou dat niet, dat gaat jouw niks aan, wie denk je wel dat je bent”, hoorde ik die bruine lopende witjas zeggen tegen mijn vrouw met een té luide stem,

“Ik vraag u alleen vriendelijk of u een kaart heeft, kunt u toch wel normaal antwoord geven”! knalde vrouwlief beleefd terug. Die blijft dan rustig beschaafd en kalm. Nou ik niet dus.

Ik gooide mijn deur open, en stapte uit, liep naar die moslimknakker toe en riep op z”n plat Amsterdams (dat ik dat na al die jaren nog niet kwijt ben)”Hé doe je een beetje rustig tegen mijn vrouw “.( olie op het vuur natuurlijk) Zijn ogen werden nog groter, het wit sprong er straks uit, ik mocht wel uitkijken voor de spetters. “Je bent maar te gast hier hoor, en als mijn vrouw jou een normale vraag stelt, dan is het hier in Nederland g.v.d (ik haat vloeken echt waar) de gewoonte dat je ook normaal een antwoord geeft”, riep ik met stemverheffing in zijn gezicht.
En dit alles voor de ingang van een zeer drukke supermarkt. En de mensen er omheen? Die keken en wachtten af wat ik zou doen, want ik stond op ploffen.

“Wuat ben jij dan een parkeerwuachter, want die mak alleen mijn kaart zien”, vloog hij nou naar mij uit.

“Ten eerste is mijn vrouw U voor jou, en ten tweede is het een normale vraag aan een mesjoggene die hier te gast is, en nee ik ben geen parkeerwachter en heb je nou verdomme een invalidenkaart of niet, anders bel ik de politie, direct zit je hier ook nog illegaal, achterlijke mongool dat je bent”.

Ik was woedend, hij bleef schelden en wijzen met zijn vinger naar mijn vrouw, en zoiets onbeschofts moet je nooit doen, niet waar ik bij ben.

“Hé blijf nou met je poten van mijn vrouw af, anders krijg je een penalty voor je dakterras”, dus hij stopte wel onmiddellijk met wijzen maar bleef schelden dat het zijn kaart was en dat wij geen recht hadden op die plek. Ik werd helemaal knetter van die kerel.

“Ik ben hier verdomme te gast in mijn eigen geboorteland, hoe voel jij je nou met al je moskeetjes, of je zal wel een koophuis hebben met je mercedes, en ondertussen was ik naar zijn auto gelopen en had gezien dat hij een kaart had, maar voor de bijrijder en hij reed alleen.

Nou maakt mij dat niets uit, want dat doe ik ook meestal als ik thuis ben en mijn vrouw de invalidenkaart meeneemt naar de stad, maar dan gebruikt ze die alleen bij hoge nood, en niet als er maar twee plaatsen zijn en het is druk. Als je daarvoor een bekeuring oploopt is dat minder natuurlijk”, hij had hem alleen voor de passagier, en ik heb dan een kaart voor passagier en bestuurder beperkt, zoals dat er zo mooi achterop staat.

“Zet de auto daar maar neer, plaats genoeg, suste mijn vrouw, terwijl die gebruinde witrok naar binnen liep op te shoppen.

Ik mopperde nog wat na en schold op die buitenlanders die maar denken dat heel Nederland ondertussen van hen is. Normaal ben ik iemand die zoiets uit de weg gaat, want ik haat ruzie. Maar ze moeten niet aan mijn vrouw komen, en zeker niet in alle onredelijkheid. Niet dat ik redelijk was door gelijk zijn hele hebben en houwen over de straat te blèren maar ik had het even helemaal gehad.

“Tjee Leen wat kan jij tekeer gaan zeg”, sprak mijn vrouw zacht achter mij in de winkel.

“Ja het is toch zo, ze denken maar dat de hele wereld van hen is. Nou zolang ik met mijn kanis nog niet naar Mekka lig heeft zeker zo’n blindganger geen moer te vertellen in zijn gastland. Ze halen al elke dag de kranten die mesjoggene”. En weer met stemverheffing. De mensen rondom ons waren het helemaal met ons eens, die het buiten gevolgd hadden, maar iemand zei iets en daar schrok ik toch wel een beetje van “Dat soort mensen moeten ze maar gelijk afschieten, heb je in ieder geval je plekkie voor de auto”. Het was misschien als geintje bedoelt, maar ik had zoiets van….ja oké, maar dan zijn wij net zo slecht als de radicalen onder hen. Want die gooien gewoon een bommetje of rijgen je aan het mes.

Maar ik denk dat deze man nog even moest verwerken dat hij bonje kreeg met twee getrouwde vrouwen…Die is op zeker thuis gelijk gaan bidden na de thee, en gevraagd aan Allah of dat hier verboden mag worden, anders krijgt hij natuurlijk nooit zijn 77 maagden als hij gaat hemelen…


klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

15 reacties

Dees · 19 september 2007 op 15:04

[quote]direct zit je hier ook nog illegaal, achterlijke mongool dat je bent[/quote]

[quote]hij bleef schelden en wijzen met zijn vinger naar mijn vrouw[/quote]

Goh, hoe haalt ie het in zijn hoofd.

klapdoos · 19 september 2007 op 15:24

Ja Dees hoe durft ie hè? Ik mag alles zeggen, en zo’n man mag mijn vrouw beledigen met allerlei verwensingen? Goh hoe haalt hij het in zijn hoofd om mij tegen te spreken. Reactie volgt op actie, en in dit geval viel ik hem dus gewoon in de rede, had ik er beter tussen kunnen zetten had je het misschien beter begrepen van mijn uitval…
groet van leny

Dees · 19 september 2007 op 17:52

Ja precies, een uit de hand gelopen ruzie dus… Ik ben er niet bij geweest, daar niet van, maar als ik het lees denk ik alleen maar: uit de hand gelopen ruzie. En niet: wat een bruine ‘aap’.

Maar goed ik ga er geen ruzie met je om maken (durf ik nu ook niet meer ;-))

Grtjs,

Dees

lisa-marie · 19 september 2007 op 18:40

:eh:

arta · 19 september 2007 op 19:01

Misschien is het handiger de volgende keer eerst voor de raam van die auto te kijken, dan blijft zo’n scène je bespaard.
Het veelvuldig noemen van de afkomst van de man(met bijbehorende scheldkannonades, kleur en geloof) verzwakt mijns inziens de column eerder dan dat het hem versterkt. 🙂

klapdoos · 19 september 2007 op 19:50

ARTA hoe moet je iemand beschrijven van buitenlandse afkomst, als er hier in Nederland al 150 soorten van etnische(?) afkomst zijn? Leek mij makkelijker het paardje bij de naam te noemen, alhoewel ik liever geroepen had “Hassan doe je jas as” of “Achmed en twee zonder”.
Het feit dat er al gevraagd was of meneer een kaart had omdat ik achter het stuur zat, was gewoon een normale vraag die ook normaal beantwoord kon worden, en niet dat ik midden op een druk terrein de auto uitstap om te kijken of mijn medeweggebruiker een kaart had, want mijn vrouw was reeds aan de bonje met meneer…Vandaar de duidelijkheid over het gedrag van de buitenlander die ik hier duidelijker neerzet als het een Rus was geweest had ik dat ook wel neergezet… :wave: :wave: 😆 :eh:
groetjes van leny

pally · 19 september 2007 op 21:38

Eerlijk gezegd, Lenie, kostte het me moeite je column uit te lezen. Ik had het gevoel van: hier zet iemand haar kwaadheid ongecensureerd op de computer en ramt hem richting redactie zonder hem nog over te lezen of er heel stevig in te strepen.Ik denk niet dat je daar veel lezers mee pleziert. Hoogstens helpt het jou van je kwaadheid af. Tja..

groet van Pally

klapdoos · 19 september 2007 op 21:54

Pally ik was zeker niet meer kwaad toen ik deze column schreef, maar gaf alleen maar een situatie aan die ik meemaakte, hoe men tegenwoordig als buitenlander tegen de Nederlanders aankijkt en behandelt alsof wij vrouwen stukken vuil zijn. Daar zat mijn kwaadheid, en als jij het met andere ogen leest als dat ik het bedoelt heb zitten we zeker niet op één lijn. Het is maar net hóé je iets leest..
groet van leny

lisa-marie · 19 september 2007 op 22:33

Ook na je uitleg begrijp ik dat we niet op een lijn zitten want ik had het ook heel anders gelezen.
In de laatste alinea schrijf je dat je schrikt van de reactie van iemand van de omstanders terwijl ik daar dan niet van opkijk gezien het voorafgaande.
Een andere naam voor de “buitenlanders”zou kunnen zijn medelanders want vaak zijn ze hier ook geboren en hun ouders ook. Want je spreekt wel van gastland maar vaak is het ook hun geboorteland. Het is maar een idee.

lagarto · 20 september 2007 op 08:02

Tjee..Klapdoos. Ik vind anders dan andere keren deze column van jou niet zo goed. Veel haakjes en veel gescheld, het las niet lekker. Daarbij zie ik iedereen als wereldbewoner en niet als binnen & buitenlander. (Een grote bol met mensen, dieren en plantjes) Daarbij voelde ik meer met die meneer mee dan met jou…das gek hè?
Groeten Lagarto

klapdoos · 20 september 2007 op 11:23

Lagarto dus ik begrijp hieruit dat jij dus ook zo’n figuur bent die eerst ruzie loopt te zoeken als een vrouw een normale vraag aan jou stelt? En mag ik eens uit mijn plaat gaat? Als het een Nederlander was geweest had ik het ook niet gepikt. En als je goed leest, moet je het ook wel in de goede context lezen, als mijn vrouw onheus bejegend wordt door een Medelander (dan maar, ieer zijn/haar mening, ik heb helaas andere dingen meegemaakt met die Medelanders) dan kom ik op voor haar,en ik vraag geen medelijden kom op zeg, ik kom alleen op voor mijn eigen mening, en zolang ik niemand doodslag of doodsteek mag ik mijn woordenschat gebruiken wanneer ik denk dat dit nodig is. En dat jouw gevoelens uit gaan naar die zielige meneer, sterkte ermee…
groet van leny

HKVH · 21 september 2007 op 09:42

Beste Leny,

Jammer dat u zo tekeer gaat en iemand veroordeeld op zijn kleur en afkomst.

Persoonlijk zou ik ervan uitgaan dat iemand op een invalide plaats parkeert omdat hij of zij daar recht toe heeft.
Waarom zo’n wantrouwen?

Zelf ben ik Nederlandse, mijn beide ouders zijn ook in Nederland geboren. Alleen 3 van mijn 4 grootouders zijn van turkse komaf.

Steeds maar weer wordt ik uitgescholden voor Medelander. Sorry hoor! Ik ben Nederlander, ben hier geboren en getogen, spreek de taal, eet zuurkoolstampot met worst en hap naar haringen.

Moet ik nu ook blij zijn dat ik in Nederland wonen mag? Toch fijn als je er geboren bent!

Met andere woorden, de uitlatingen van u in uw column en uw reacties kunnen als kwetsend ervaren worden.

Ik ga ermaar vanuit dat in uw ogen iedereen met een kleurtje een buitenlander is en per definitie crimineel en asociaal! Helaas voor u zijn er ook medelanders van u die gewoon Jan, Piet, Klaas, Geert of Willem heten, die zich asociaal en/ of crimineel gedragen!

Echter nog een opmerking mijnerzijds. U maakt zelf ook misbruik van uw kaart:

“Nou maakt mij dat niets uit, want dat doe ik ook meestal als ik thuis ben en mijn vrouw de invalidenkaart meeneemt naar de stad, maar dan gebruikt ze die alleen bij hoge nood, en niet als er maar twee plaatsen zijn en het is druk.”

Wellicht heb ik u verkeerd begrepen, maar ja in uw ogen ben ik toch maar te gast in uw land!

Troy · 21 september 2007 op 10:54

Beste Lenie

Volgens mij wordt het tijd voor Rode Valeriaan en een lekker kopje Sint Janskruid thee 😉

Grtz,

Troy

Turkishdelight · 21 september 2007 op 14:24

Beste Klapdoos,

Je brengt wat te weeg, onder de grote groep linkse rakkers, al hoewel ik dit natuurlijk niet mag zeggen, want dan zijn de poppen aan het dansen.
Ik vind de Nederlandse pers en ook de schrijvers op Column X vrij links.(Uitzonderingen daar gelaten)

Daar is overigens niets of in modern Nederlands niks mis mee, iedereen moet instaat zijn om zijn mening te ventileren.

Helaas worden door onze linkse vrienden ( zo noem ik ze toch maar), zelden argumenten aangevoerd om woorden en feiten te weerleggen. Vaak is het van; ja maar, je moet, kan je niet wat genuanceerder, je maakt veel schrijffouten, goh, wat kan jij te keer gaan.
Maar echt inhoudelijk zelden ingaan op je argumenten en inhoud van je schrijven.

Je had gelijk de persoon waar je overschrijft hij begaat een overtreding alleen al door twee parkeer plaatsen te bezetten en dan nog daar of hij wel of geen toestemming heeft met een parkeerkaart. Dat je verhaal haalt is niet meer dan logisch en als hij je vrouw onjuist bejegend dan mag je te keer gaan je mag hem zelfs voor; kut, lul Turk, Marokkaan, Nederlander uitmaken. En in je verhaal ook op schrijven te verduidelijking.
Dat doen zij ook mogen ze je volgens hun geloof, indien hij inderdaad een Moslim is je behandelen als een Dhimmi, en dan stel je echt niets voor.
Dus wordt in hun gesprekken ook omschreven als Christen Varken, Blanke Hoer daar is niets op tegen wij doen dat ook.

Je mag hier in Nederland het woord Marokkaan of allochtoon niet bezigen in een negatieve zin, want dan discrimineer je, dit geld ook voor pro Israel zijn, of anders denken dan links, want dan ben rechts en rechts is slecht.

Rechts pleegt aanslagen links verdedigd de zwakkere in onze samenleving, denk maar aan de nieuwe begroting en het generaal pardon. En claimen in Nederland het alleen recht om sociaal te zijn.
Want links is goed, maar als je eens lekker uit je dak gaat dan heb je het gedaan.

Dat de koran, joden wil vernietigen (in ieder geval niet moslims, deze stellen niet veel voor en dood is dan beter) of Homo’s, afvalligen, vrouwen en nog erger homoseksuele vrouwen, dat is nog veel erger.
Daar praten ze liever niet over, Marijnissen in de kamer werd er boos over, toen Wilders de vraag stelde hoe over bovenstaand punt gedacht werd, Marijnissen zij tegen u denkt toch niet dat ik voor het moorden op homo’s. Wilders; nee, meneer Marijnissen ik denk niet dat u daarvoor bent.
Maar Marijnissen nam geen stelling tegen het feit dat Moslims ( verkeerde extreem rechtse moslims) dit soort zaken wel propaganderen.

Helaas vergeet de andere zijde te vaak dat eigenlijk ze zelf eigenlijk een extreme kant hebben

Wie vormden Nazi partij de NSDAP, wie plegen aanslagen op conferenties welke hun niet zinnen of rellen tijdens demonstraties tegen rechtse kansarme jongeren.
De aanslag op Fortuin, de bedreigingen aan het adres van afvalligen moslims die door hun eigen links partij niet ondersteund worden.
Denk aan Ra-Ra welke o.a. het huis van Kosto opbliezen, Milieu Offensief opgericht door o.a. Volkert van der Graaf. De aanslag op de vrouw van Hans Janmaat die haar been daarbij verloor.
Nu worden er in Amsterdam Mercedessen, BMW ’s en ander SUV beschadig en zelfs uitlaten volgespoten met purschuim dit heet dan “vandalisme met een ideologisch oogmerk” het zijn pure aanslagen en criminaliteit je moet gewoon met je poten van andermans spullen afblijven.

Dus als je uit je dak wilt gaan op de wijze zoals je in je column deed, gewoon doen en op straat geneer je niet, wij doen precies het zelfde.

Dees · 22 september 2007 op 12:08

Heerlijk, zo’n uiterst selectieve Turkisdelightreactie, met al zijn troefkaartjes tevoorschijn getoverd uit de hersenpan van Pandora. Natuurlijk even wachten tot het stukje uit zicht is, want tsja.

[quote]Dus als je uit je dak wilt gaan op de wijze zoals je in je column deed, gewoon doen [/quote]

En het lijkt me ook heerlijk als je zo ongegeneerd je agressie kunt botvieren op basis van sociale kenmerken, zonder je te generen. Nadenken is highly overrated.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder