A-zin is de zinnelijke eigenschap om alleen maar in aas te denken, om hevige hongergevoelens weerstand te kunnen bieden.
B-zin is dezelfde zinnelijke eigenschap als A-zin maar dan toegedicht aan stekende insecten in Engelse natuur, ook wel genoemd ‘bees’.
C-zin is de ongeremde zin om alsmaar kleding te kopen, wat in combinatie met A-zin leidt tot onverteerbaar gedrag en C&A-obstipatie.
D-zin is een oorlogszuchtige zingeving die bij overmatige toepassing leidt tot onvrijwillige capitulatie op brede zandstranden, vooral ‘s-nachts.
E-zin is een gevaarlijke zin die mits niet in toom gehouden kan leiden tot emotionele huil- en lachbuien met als gevolg, ernstige tranenuitval.
F-zin is de onweerstaanbare drang tot copulatie wat kan leiden tot desastreuze gezinsuitbreiding die niet altijd welkom is.
G-zin is de uitkomst voor mensen die lijden aan centrifugale claustrofobie aangezien krachten die vrijkomen bij deze zin altijd rechtdoor gaan en bevrijdend werken.
H-zin is de eerste zin die in staat stelt aandacht te vestigen op nieuwe existentie, zich meestal manifesterend in keihard ongehoord lacherig reageren op huilbuien.
I-zin vraagt nader onderzoek omdat geleerden het nog niet eens zijn of de uitwerking van deze langgerekte klank in verbinding staat met A en ezels.
J-zin is een zeer zinnelijke zin die met grote zorgvuldigheid gehanteerd moet worden omdat deze in combinatie met a altijd zorgt voor voortdurende bevestiging.
K-zin zorgt in zijn algemeenheid voor zicht en beter inzicht, verhoedt kortzichtigheid en biedt een montere kijk op de wereld mits men de ogen openhoudt.
L-zin is een zeer speelse erogene zinnelijkheid die zich openbaart op vrij jongensachtige leeftijd, vrij onschuldig zolang het vrouwelijk geslacht zich er niet mee moeit.
M-zin is een andere erogene zinnelijkheid die zich meer focust dicht onder de neus, waarbij soms een opgeblazen gevoel zich kluistert en loslaten de kunst is.
N-zin is een logische zinsopvolging naarmate zinnen L en M in gang gezet zijn en staat tevens synoniem voor F-zin.
O-zin is de zin der vertwijfeling en behoeft geen verdere uitleg, men tuit eenvoudig de lippen en stoot voorzichtig vanachter uit de keel de o-klank uit.
P-zin is de enige zin die vaak ingehouden moet worden, vooral door vrouwen, mannen houden zich hier beter staande.
Q-zin is een ernstige en verslavende zinnelijkheid meestal gespeeld in huiselijke kring of op café, waarbij de multiple choice variant de meest verslavende is.
R-zin is onlosmakelijk verbonden met de twee gaten die boven de mond hangen, met de flappen aan de zijkant van het hoofd onmogelijk waar te nemen.
S-zin is de speelse variant, het spel dat vooraf gaat aan F- en N-zin en dat in kinderlijke vorm vrij onschuldig is maar altijd uitmondt in kirrend loeien.
T-zin voelt altijd meestal goed en geeft genoegdoening aan ons grootste orgaan.
U-zin is een hardnekkige deftige zinsuiting die grote verslaving kent bij onze zuiderburen.
V-zin is een zinnelijkheid die zich manifesteert op grote landerijen in uitheemse gebieden waar weinig omgang mogelijk is tussen de menselijke seksen.
W-zin is een heimelijke verborgen zinnelijkheid die veel de kop wordt ingedrukt omdat iedereen hierover in meer of mindere mate beschikt, deze aanzin is zeer besmettelijk.
X-zin is een zeer verwarrende zin waarbij de drager gebukt gaat onder kruisbeelden die hij voortdurend ziet en die de drager oproepen tot onophoudelijk gebed.
Y-zin is de voortdurende zin in water waarbij de drager voortdurend op zoek gaat naar wateraders met behulp van een tak in de vorm van een Y.
Z-zin is de zin ingezet zodra hersenen vollopen en die eigenlijk Z-weerzin zou moeten heten, al naar gelang de mate waarin zwetsers en zeveraars orakelen.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

28 reacties

Nummer 22 · 11 november 2017 op 09:52

Lieve Mien, de uitdaging om te schrijven waarmee je mij en ik denk ook andeten prikkelt, kost mij hoofdbrekens om te begrijpen wat je nu probeert uit te leggen. Dus zal ik per A t/m Z zinnen van 26 woorden als reactie inzenden.

‘Aah’, ach dat klonk als gaaap maar dan met een anders gevormde open mond. Aah met een horizontale – en gaaap als een verticaal gevormde O..honger!

Nummer 22 · 11 november 2017 op 09:59

Bijensteek, steken van een zwerm bijen die een nucleaire epidermische slagveld achterliet zonder kraters naar een bollend landschap dat in de winter sneeuwvrij blijft van huidschilfers.

Mien? 26 zinnen

Nummer 22 · 11 november 2017 op 10:06

Chaos met aah geluid en het chopstickende geluid van hakken naar de bakken met onderkleding. Aah, mijn maat bh GG cup. Nog 1 rode met voorsluiting

?26 zinnen

Nummer 22 · 11 november 2017 op 10:12

Voor vandaag de bijna laatste inzending?

Diedee voor de ‘s-nachts ei leggende schildpadden in de zelf gegraven kuiltjes. Hup… plop plop, dat is de eerste leg, plop plop. Nog 145 te gaan.

Nummer 22 · 11 november 2017 op 10:17

Enkelvoudige of varifocus tranen. Bijziend of verziende emoties? Zakdoekje voor deze waterval van tranen want uitglijden dat is gevaarlijk in relaties mevrouw, meneer. En…aanvullend verzekerd?

Nummer 22 · 11 november 2017 op 10:18

Tot de volgende reacties??

Esther Suzanna · 11 november 2017 op 10:21

Wat een mooie prestatie. Zo had ik er nog niet over nagedacht…

Wat een prachtige zinnen heb je geschreven, écht! Het is wel een beetje on-zin, maar ik vind het mooie onzin.

Antonie · 11 november 2017 op 10:29

Prachtige proza waarvan ik de zin nog aan het zoeken ben…

Nummer 22 · 11 november 2017 op 15:54

De F
Fratsen uithalen onder een biblebelt der liefde van hun god wordt weggepreekt tweemaal daags op zondag bidden de bijslag van kinderen in de collectezak te deponeren.

Nummer 22 · 11 november 2017 op 16:07

De G
Gepoept moeder, het drukte zo op mijn buik, buikpijn met flatuleren als de reden van het milieu alarm om de deuren en ramen gesloten te houden.

De H
Holadiejee, hupsakee, hatsjiekee, huppeldrafje huilers op het strand en in Pieterburen voor de vereiste de-stressing met haring zonder tomatensaus. Met uitjes of tussen een broodje

De I
Ienemiene mutte ach daar staat een paard, nee een ezel op sterk water, tien pond grutten, tien pond kaas, ienemiene mutte is de baas, ieeeahh

Nummer 22 · 11 november 2017 op 16:30

De J
Ja? Nee, dat meen je niet, echt zo had ik het niet zelf bekeken dan, je meent het echt, nou dan heb ik toch gelijk

De K

Krabben als de voorruit van de bolide bevroren is helpt soms tegen slecht inzicht als de radio aanstaat en ‘joe wil drive again’ de oren teistert.

De L
Libido, ruk en trekken boy, zo kom je vanzelf tot wat de Vesuvius ooit deed, exploderende lava en de vrouw versteend fragide zonder bemoeizucht achterbleef

De M
Masturberen zijn bijna uitgestorven net zoals de Mammoet waar ook niet naar geluisterd werd en het verhaal beeldend wordt misbruikt voor de uiteindelijke ontlading, zakdoekje bij?

De N
Neuh, naaien zonder liefde wellicht gestimuleerde libido en een gekloonde masturbeer uit het handboek ‘zelfhulp kameraden hulp’, in eenzame tijden als zonderling met vuurwerk klomphanden

Nummer 22 · 11 november 2017 op 16:48

De O
Oh stagione Capi di Capo el presidente Donald Tuitlip?,een golfclub sandwich mit Wurst, parlez vous un croque monsieur, slaap lekker met witte russische ratten.

De P
Plassen mannen doe een stapje dichterbij het is korter dan je denkt wat je in de hand hebt of heb je een urine pre naturalis zakje

De Q
Quo Vadis om nooit het eindpunt te bereiken en slaap wandelend te vragen Exit me, even een kaartje leggen waar we zijn en wie de dader

De R
Reukloze zwarte gaten behaard en septum als geluidswand tegen asiel vragen bacterien die een lekkernij zijn voor de peuterende, inspecterende en wegschietende neuskannibaal op de A2 de

Nummer 22 · 12 november 2017 op 09:33

De S
Sodom kom hier, is Gomorra op vakantie naar labia majora en minora waar het een natte boel wordt door zijn gelebber met de familie Gonnerea Syphilius.

Nummer 22 · 12 november 2017 op 09:38

De T
Tinteling Skin Sensation mevrouw is nu in de aanbieding, tactiele verwennerij door de hydraterende watermoluculen met geheime extracten uit het laatste oerwoud die u totaal ontspannen.

Nummer 22 · 12 november 2017 op 09:43

De U
pfff even volhouden nummer 22 nog maar 6 to go

De U dus

U, gij dienaar van het verdriet, U die staande frituurt bij Urbanus en zunne kot met paling in ut snot en bier ut zunne geheime broekzak

Nummer 22 · 12 november 2017 op 09:46

De V

Vader ge moet naar de verrekens, ze schreeuwen om weer genomen te worden het is alweer 3 dagen geleden dat ze verwend werden. Hoeveel moeder?23567!

Nummer 22 · 12 november 2017 op 09:49

De W

Wat zeg je nu?Wratten! Waar? Daar, daar beneden waar het krioelt van de platjes en krabben doe je hele dagen al, kom hier even kussen

Nummer 22 · 12 november 2017 op 10:34

De X
Xenofobische xylofonie geluid verbreekt maria en jezus hun eeuwigdurende strijd met kaarsjes. muntjes en kruisjes slaan als enige beloning, zelfs biechten geeft erecties als duister genot kado.

De Y
Yuppies met hun bakfietsen op de fietsendrager op weg naar hun droomland yogafestival in het yogavakantiepark, voorzichtig worden de gevulde bakfietsen met de bakvissen geleegd.

De Z
Zwijgzaam de letters 1 voor 1 kiezen voor een zin, zwoegende ontleding wat Mien ons vroeg of niet, zo zij is, is zij een ColumnX amazone.

De Z
Zo ver lieve ColumnX schrijvers en lezers, zwetend zwetsend schrijvend geworsteld naar deze laatste letterzin van A naar Zo zin geprikkelde mijn zintuigen, associaties uit percepties.

Nummer 22 · 12 november 2017 op 10:36

Mien!

Het genot van lezen wordt uw persoonlijke beleving want…. Pardon?, lezen is perceptie!

Nummer 22 · 12 november 2017 op 16:08

Het toetje?

Ambitant beschrijven complimenteus door energiek fantasievolle geheime hoera inspiraties jawel kom laat maar nu opvallend passeren quasimodo reutelaar slimme theatervolger uwer volkse waaghals xylofobeet zie zwijgende!

Karen.2.0 · 13 november 2017 op 20:40

Oh! Moet ‘ie zo! Ben benieuwd welke CX’ers er nog aan het worstelen zijn. 22 heeft het wel begrepen en leeft ondertussen zich lekker uit, haha! 😀

Nummer 22 · 14 november 2017 op 22:30

En nu de 26e! De cirkel is rond!
26 letters
26 zinnen
26 woorden per zin

Het is mooi geweest. Nu nog de proza voor Mien zien verschijnen op ColumnX en Mien bepaalt de winnaar.
Prijs: een peddelaartje !

Neuh.. de eer en glorie!

    Mien · 14 november 2017 op 22:37

    Niks peddelaartje, voor iedere deelnemer prijs. Dat worden allemaal chocolade letters van de Aldi. Keuze uit melk, puur, wit of hazelnoot. ?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder