Onlangs las ik in de krant bij de faits divers een artikeltje met de titel ‘bordeel in Duitsland laat senioren vroeger komen’. Daar zit een leuke woordspeling in natuurlijk, maar in het stukje werd er vooral op gewezen dat er in dat bordeel nu een gelijkaardige politiek werd gevoerd als bij het openbaar vervoer. Op Columnx werd dat zelfde onderwerp aangebracht onder de titel ‘seniorenkorting’. In dat hilarische stukje werd voorspeld dat Nederland leeg zou lopen overdag. Hilarisch? Laten we toch maar voorzichtig zijn. Als er in Vlaanderen iets mis loopt of een onderdeel van het beleid moet opgefrist worden, dan kijken we spontaan naar Nederland. Op zich is daar niets mis mee. Inspiratie en goede voorbeelden zat hier. Maar omdat onze Waalse vrienden even spontaan hun mosterd in Frankrijk halen, groeit het land steeds verder uit elkaar. Door problemen op twee verschillende manieren op te lossen, komen er soms nieuwe problemen bij.

En soms, heel af en toe, ik weet eigenlijk niet hoe dat komt, maar om de tien jaar of zo zoeken we ook eens zelf een oplossing. In Antwerpen bijvoorbeeld is de prostitutie aangepakt. De prostitutiebuurt isherleid tot een kwart van wat het voorheen was. Vervolgens is er in het midden van de wijk een groot centraal pand opgekocht door de stad. Dat pand is vervolgens in gebruik gegeven aan een projectontwikkelaar tegen bepaalde voorwaarden. De voorwaarden betreffen het aantal ‘kamers’, de veiligheid van de meisjes (en halve of hele mannen), het toezicht op de arbeidsvergunningen en zo verder. Maar het allerbelangrijkste en meest vernieuwende is dat de verhuurprijs voor een vitrine is vastgesteld op een heel laag tarief.

In België heffen de gemeenten belastingen op prostitutievitrines. Om de “wildgroei van vitrines tegen te gaan” ligt de belasting erg hoog. Van daar de boutade dat de gemeente de grootste pooier is en het is beslist waar dat de prostitutie voor de steden lucratief is. Maar in Antwerpen dus niet meer. Villa Tinto – zo noemt dat pand – heeft behoorlijk wat vitrines. Door het prijzenbeleid van Villa Tinto zijn de huurprijzen in de rest van de wijk gekelderd. Waardoor Antwerpen nu plots een van de weinige plaatsen is op aarde waar de meisjes van plezier goed kunnen verdienen.

U zal begrijpen dat er voor deze aanpak veel belangstelling is in Nederland. Niet zo zeer vanwege de beleidsmakers, die hebben wel andere zorgen dan hoerenverdriet. Nee, uit de registratie blijkt dat 202 van de 561 meisjes die in de Antwerpse prostitutie geregistreerd werden de Nederlandse nationaliteit heeft. Ze beginnen te werken op de dag dat ze achttien jaar en één dag oud zijn (daarvoor wordt je als minderjarig beschouwd) en worden naar Antwerpen gebracht door zogenaamde loverboys. Waarom daar? Omdat de pijs voor een beurt er hetzelfde is maar de vitrines goedkoper zijn. Seniorenkorting hilarisch? Misschien houdt Driek Nederland alleen maar een spiegel voor.


4 reacties

DriekOplopers · 6 april 2007 op 22:19

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
je neukt het goedkoopste in welk land?

En ja, ik houd het volk graag een spiegel voor. En heus niet altijd een lachspiegel! Goed gezien!

Driek

Mosje · 7 april 2007 op 11:49

Heel herkenbaar.

KawaSutra · 7 april 2007 op 20:16

Drie hoer-aatjes voor Vlaanderen! :lach:

Mup · 8 april 2007 op 03:58

Jammer dat je wel met 18 als meerderjarig beschouwd wordt, terwijl in Nederland de ‘kinderen’ nog tot hun 21e onder de financiele verantwoordelijk van de ouders vallen. Ik weet niet hoe dat in België zit, maar kinderen tot hun 21e minderjarig houden, zou een optie kunnen zijn, om het loverboy-probleem kleiner te maken.

Wat zeg ik nu? Kinderen tot hun 21e minderjarig? 🙄 Bij wijze van spreken dan hoor 😡

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder