Stelt u zich eens voor, u loopt door het centrum van de stad naar huis, in het donker want de herfst staat al voor de deur. U hoeft nog niet eens zo laat naar huis te gaan, wil u in het donker lopen. Compleet afgepeigerd loopt u met uw tas, die al een stuk lichter is dan vanochtend vanwege uw lunchpakket door de stad. Stiekem gluurt u bij mensen naar binnen en ziet daar de gezelligheid van complete gezinnetjes, stelletjes die ruzie maken, oude mensen die onder het genot van een kopje thee goeden tijden slechte tijden zitten te kijken. Maar u loopt alleen, en u weet dat u ook alleen binnen zult komen. Dit is bij mij het geval. Ik had ook wel heerlijk naast mijn vriend op de bank willen zitten. Gezellig met een warme mok chocolademelk met slagroom. Helaas ontbreekt het vriendje…
Maar goed ik liep door de stad, zoals u zich aan het voorstellen was. Kunt u zich dan ook inbeelden dat ik niet al te vrolijk kijken.
Ik steek de drukke straat over, alvorens ik eerst een kruisje heb geslagen. Ik vraag me steeds weer af hoe ik het voor elkaar krijg om die straat over te steken. Verbaasd kijk ik naar een oud vrouwtje die zonder moeite, met rollator wel te verstaan, die straat over steekt. Ze loopt naar mijn idee iets te hard, maar het zal wel goed zijn. Zodra ik veilig de overkant heb bereikt loop ik langs de parkeergarage.
Dan stopt er op eens een auto vlak voor mijn neus. Een jongen stapt uit, u kent ze wel, met een veel belovend petje en nikes met dubbele air. Hij kijkt me zelfverzekerd aan. Dat hij het lef heeft om naar me te kijken met mijn blikken die zelfs een olifant zou kunnen doden. Het verbaast me dat hij met mij flirt, door middel van zijn auto, waar hij nog even zijn hand over laat strijken.
Ik ga mijn gedachten af, sorry man, ik val op jongens, niet op auto’s. Maar het lijkt me niet slim om dit te zeggen, nu ik zijn grote spieren heb gezien waar nog een mooie zwarte vlek om heen gedraaid zit.


6 reacties

nighthawk · 12 september 2007 op 17:06

Marjolein,

Ik weet niet of het zo bedoeld was maar die nikes met dubbele air vond ik een geweldige woordspeling…

Night

arta · 12 september 2007 op 17:19

Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen na jouw vorige column, die ik erg goed vond.
Veel fouten, zo’n 10x ‘u’, alleen al in de eerste alinea, en een aantal erg kromme zinnen leidden erg af van het verhaal.
Daarbij snapte ik de laatste zin niet, waardoor waarschijnlijk een hilarische uitsmijter aan mij voorbij is gegaan. 🙂
Misschien kun je iemand even jouw stukjes na laten lezen voor je ze instuurt, of gebruik de spellingscontrole, die haalt de grootste fouten er zo uit.
Gezien jouw vorige column kun je écht beter dan dit! Óp naar de volgende! 🙂

pally · 12 september 2007 op 17:31

Jammer, Marjolein dat je niet gewoon de ik-vorm hebt gebruikt voor dit verhaal, dan zou ik het veel beter vinden.Ook veel slordigheden: b.v.

[quote]met mijn blikken die zelfs een olifant zou kunnen doden[/quote]

‘zou’ moet hier ‘zouden’ zijn, want blikken zijn meervoud

volgende keer beter , succes,

Pally

SIMBA · 12 september 2007 op 18:53

Een zwarte vlek om spieren heen???

[quote]dat ik niet al te vrolijk kijken.[/quote]
Ik kijken ook niet vrolijk door al die fouten en kromme zinnen.

Li · 12 september 2007 op 22:00

Met Pally eens. Als je de eerste alinea vanuit jezelf schrijft, dan wordt het pakkender. Verder weet ik niet precies wat je wilt zeggen met deze column. Over de fouten is al genoeg gezegd.

Li

nighthawk · 13 september 2007 op 09:33

Correctie: de persoon die meerdere blikken heeft, moet of heel erg scheel kijken of twee paar ogen hebben. Eén blik zal dus wel genoeg wezen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder