De nieuwe tijd komt eraan. Vreemd maar waar. Nu nog een maatschappij met individualisten, staan de meeste mensen niet meer voor elkaar open. Waar is het toch fout gegaan, niemand kan zonder een ander, want mensen kunnen niet zonder elkaar. Zelf al zijn er een hoop die zeggen van wel. Men zal altijd van elkaar iets moeten hebben, al is het maar een slager, een bakker, een supermarkt, of wat te denken van en dokter (voor mij part een medicijnman. Waarom stoten mensen elkaar dan zo af. Is het de boosheid in mensen om zo raar op elkaar te reageren. Elkaar af te kraken of op zijn “Hollands” gezegd: “af te zeiken”. Maar maak je geen zorgen er komt een tijd aan van veranderingen, want zo gaat het niet langer.

Ken de gezegdes:
Wie goed doet, goed ontmoet.
Liefde is onoverwinnelijk.
Wie door het zwaard vecht, zal erdoor worden getroffen.

Maar ik voel het gewoon, er komen betere tijden aan. De maatschappij gaat veranderen. Mensen zullen weer tot elkaar komen. Jij zult weten wie jouw buurman of vrouw is, en hen bijstaan in hen “pijn”. Onze maatschappij is nu te ver doorgeschoten. Respect voor elkaar is vaak ver te zoeken en het ergste is dat velen het niet eens in de gaten hebben. Kan ik alleen nog maar zeggen sta nu open voor elkaar. Maak weer eens een “koetjes en kalf”gesprek met degene die naast je staat in de supermarkt of waar dan ook. Het gekke is dat ik zeker weet dat je zonder al te veel moeite weer een gesprek op gang brengt. En …. hoe meer je over jezelf “loslaat”, hoe meer de ander ook aan jou verteld. Ik zou zeggen probeer het eens en ook jij zult zien dat er met liefde voor elkaar, er veel meer te bereiken valt. Niets in deze wereld is zwart of wit, er is zoveel grijs gebied. En ja, ook ik ben meer dan eens in het “zwarte gat” gevallen en heb verkeerde dingen gezegd of gedaan. En velen hebben daardoor ook mij niet begrepen, en dit terwijl er in mijn “boosheid” ook veel “waarde” heeft gezeten. Wees leergierig wat je medemens betreft. Het zal je groter en sterker maken dan ooit ervoor. Mijn pseudoniem dat ik gekozen heb om een boek te schrijven is niet “uit de lucht” komen vallen. Docendo discimus, hetgeen betekent terwijl ik onderwijs leer ik. En dit geldt voor een ieder op deze aardkloot. Luister eens echt naar elkaar, en leer.


8 reacties

Mosje · 16 februari 2008 op 19:28

A cane non magno saepe tenetur aper.

Trukie · 16 februari 2008 op 21:54

Het is zo waar als dat een koe een haas vangt 😉 , maar voor een column niet vernieuwend.

pally · 16 februari 2008 op 23:44

Jezus, Tristan , wat een gepreek! En wat weet jij blijkbaar goed hoe het allemaal zou moeten in de maatschappij.
Ga je een boek schrijven of word je sekteleider?
Het staat ook nog eens vol met taalfouten, die niet zo erg rijmen met je poging ‘latijn’ in je teksten te verweven.
Hou het toch kleiner, simpeler, dichter bij je zelf en gebruik de spellingscontrol. Dan wordt het vast beter verteerbaar.

groet van Pally

SIMBA · 17 februari 2008 op 07:39

[quote] Luister eens echt naar elkaar, en leer.[/quote]
Jij geeft de goede raad weg, want ik heb totaal niet het idee dat jij naar je mede-column-x’s luistert en al helemaal niet dat je iets met de tips/kritiek doet.

Siebe · 17 februari 2008 op 08:46

Ach, je weet het niet. Bob Dylan is later ook gewoon good ol’ fashioned rock ’n roll gaan spelen.

The times they ahahare changing…

Gr.
S

Dees · 17 februari 2008 op 11:00

Al die veralgemeniseerde teleurstelling op een scherm. Maar ik hoop dat er voor jou betere tijden aanbreken (alleen is het mss handiger je daarbij te richten op leefomgeving, ipv de hele maatschappij erbij te slepen).

Grumpy-old · 17 februari 2008 op 15:08

ik heb m wel 3x herlezen en kom tot de conclusie dat ik er geen jota van snap. Zal wel aan mij liggen zeker? Ik kan niet eens wat zeggen over de inhoud, behalve dat het vrij slordig geschreven is [quote]voor mij part [/quote]

Greetz
Grumpy

Teunis · 18 februari 2008 op 11:31

Je komt op mij over als een flinke ‘dramaqueen’. En dat is helemaal niet erg. Maak daar gebruik van in je columns, zou ik juist zeggen. Dat vraagt wel van je dat je jezelf op de hak durft te nemen (ivm de humor enzo).
Als je niet van humor houdt en meer ‘maatschappelijke’ statements wilt maken, zul je inhoudelijk en stijltechnisch beter op de koffie moeten komen.

[quote]Mijn pseudoniem dat ik gekozen heb om een boek te schrijven is niet “uit de lucht” komen vallen [/quote]

Uit ‘Tristan en Isolde’? Vertellis.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder