De geur van gras vult mijn neus wanneer de nieuwe selectie het veld betreed. Een totaal verjongde groep stapt onzeker door alle aandacht het veld in. Fototoestellen flitsen en videocamera’s zoomen gretig in op de jonge koppies. Het is weer lente, de lammetjes komen weer in de wei, de vlinders beginnen weer te vliegen en de bloemen weer te bloeien. Het nieuwe talent van de natuur vind haar weg. Maar het is niet het enige talent wat deze lente wordt losgelaten, ook op televisie wordt hevig gewerkt aan nieuw Nederlands talent. De Idols finale komt weer dichterbij, en menig jong meisje of jongen heeft het geluk beproefd op de beroemde stip.
Als het goed is zullen deze talenten de top 40 weer voorzien van nieuw materiaal, of in ieder geval covers van getalenteerde mensen ten gehore brengen.
Maar zoals met alles is de stip tegelijk een vriend als een vijand. Menig teer kinderzieltje is al gebroken door harde jurycommentaren, menig tiener kan waarschijnlijk niet meer normaal door het dorp lopen zonder nagewezen te worden.
Toch waren ze er op voorbereid, ze wisten wat de stip voor consequenties zou kunnen hebben. Een glanzende carrière, een roemloze ondergang of inderdaad die vernederende afgang zou toch meegespeeld hebben in de gedachten van de ‘komende artiesten’. Desalniettemin probeerden ze het te wagen en zijn ze gaan staan op die stip, om te kijken hoever ze het zouden schoppen.
Aan het einde van de lente komen er wederom nieuwe talenten het gras op, maar zij zullen ook de stip opzoeken. In juni zullen andere Nederlandse artiesten weer op de buis verschijnen en zal de oranjekoorts weer uitbarsten. Met de loting in ons achterhoofd kunnen we er verzekerd van zijn dat het een behoorlijke spanning op zal leveren.
En laten we alsjeblieft met z’n allen hopen dat ook deze jonge Nederlandse artiesten een keertje rekening houden met de spanning die er komt kijken bij de stip: de penalty stip in dit geval…

Categorieën: Media

6 reacties

Mosje · 5 april 2004 op 20:08

Even dacht ik: weer een vrouw die over voetbal gaat schrijven, dat kan een leuke wedstrijd gaan worden.
Maar het gaat meer over “idols”, tja, en dat programma kan ik absoluut niet waarderen. Wat mij betreft kunen de makers ervan een strafschop krijgen (onder hun jeweetwel) 😉

pepe · 5 april 2004 op 20:09

Dit gaat over voetbal en Idols, nu net twee onderwerpen waar ik niets mee heb.

Wel leuk geschreven, maar voor mij geen stippen ;-), niet in een studio of op voetbalveld.

Geef mij maar zoetsappig het gras met lammetjes

Sarakim · 5 april 2004 op 20:10

Ik kan het programma niet uitstaan…vond alleen de voorrondes leuk want er is nou eenmaal geen beter vermaak dan leedvermaak nietwaar?;)
Echter, ik moest een column over Nederlandse artiesten schrijven voor de schoolkrant van mijn voormalig middelbare schooltje. En wát houd die kinders meer bezig dan welke leeftijdgenoot een liedje in mag zingen?

Sarakim · 5 april 2004 op 20:10

*gescheld, dus censuur* irri gedoe met het niet weer laden van de pagina.

Overigens Moosje, bij ons in huis is het juist andersom. Op woensdag kijken mijn moeder, oma en ik voetbal terwijl mijn vader maar iets anders gaat doen.

deZwarteRidder · 6 april 2004 op 10:32

Sluit me aan bij de mening van PePe….
TV treurnis ten top…. en dat voetbal?
Leuk een balletje trappen prima, een goed salaris prima..maar na een intervieuw met de broertjes de Boer denk ik….het LOI zal toch ook wel een cursus hebben om hun probleem op te lossen..???

Ma3anne · 6 april 2004 op 17:07

Grappig aan elkaar gebreid, die stip van Idols en de penaltystip van Oranje. Allebei voor god en vaderland.
Wat mij betreft mag iedereen die wil er plezier aan beleven. En wie niet wil, gaat lekker wat anders doen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder