“Mag ik drie kippencamouflage pakken van u?”
De verkoper van de dumpwinkel kijkt me onbegrijpelijk aan.
“Die heb ik niet, maar wat moet u daar mee in hemelsnaam mee?”
“Nou, ze zeggen dat ze al de kippen gaan ruimen en ik zie er niks in dat mijn drie eigen cholesterol dealers die ik in mijn tuin houd ook worden geruimd. Nou heb ik er geen enkel probleem mee dat ze Barneveld gaan ruimen, want dan zijn we tenminste ook meteen van die vervelende darter af..Maar van mij tok toks blijven ze af!” Het is toch wat, er niezen een paar kippen in Barneveld en meteen wordt er gesproken van een virus en alles moet rigoureus geruimd worden. Had die kippen lekker eerst een sjaal gegeven als ze verkouden zijn en een paar antikipiene’s. Maar nee hoor, zekere voor het onzekere en meteen maar afmaken die handel! Waarmee je ook meteen maar die pluimveehouders beter kunt afschieten want die gaan dan toch ook naar de klote. Maar wat zijn dan de verdere gevolgen? Ach een kipkorn zal waarschijnlijk 150 euro duurder worden. Een gebakken drumstick zal voortaan als exclusief hoofdgerecht geserveerd gaan worden in bijvoorbeeld Le Garage van Joop Braakslikke. En de gewone man zal met weemoed terug gaan kijken naar de tijd dat hij zonder een aanslag te doen op zijn spaarcenten een broodje ei met mayo kon bestellen in de koffietent. Maar door de schaarste van kip dadelijk, zal het mij niks verbazen dat je je ‘illegale’ kippen straks heel goed moet gaan verstoppen voor de AID. Ik zelf ben nu al bezig om een geluidsdichte verstopruimte voor mijn kippen in het achterhuis te maken..

Wat mag je dadelijk nog wel eten eigenlijk. Eest die gekke koeien ziekte, mond en klauwzeer, struisvogelherpes, kalkoenpest, varkenstyfus, Lesbische Lama virus enz, enz. En wat dacht je wat er dan nu gaat gebeuren met ons “oergezellige” paasfeest? Zonder het welbekende eitje wordt dat ook niets meer dan gewoon een van die nietszeggende andere feestdagen. Nee wie herinnerd zich niet dat je je helemaal de pleuris moest zoeken naar een of ander geverfd ####ei. En er altijd wel een of twee niet meer terug kon vinden. Die gingen dan lekker liggen rotten, en je door de onnoemelijke stak je eigen tuin moest mijden de rest van het jaar. En dan die “artistiek” geverfde eieren die daarvoor gebruikt werden, die vaak zo een lelijke vorm van huisvlijt lieten zien dat de beschilderingen hiervan in andere landen snel gezien zou worden als een werkstuk van iemand met het dubbele down syndroom.

Maar wat nu? Dadelijk geen kippen meer en geen eieren. En bij alles wat onnoemelijk duur of schaars is of begint te worden, komen daar criminele organisaties om de hoek kijken, om te bestuderen of er geen “graantje mee te pikken valt”. Want waar iets schaars is, is er smokkel. En werden we eerst niet overspoeld door bolletjesslikkers uit diverse landen.
Het zal mij niets verbazen als we binnenkort de eerste KIPPETJESSLIKKERS ons land binnen krijgen!
ToT Onzin
R@@F©

p.s
Neen het ‘virus’ is gelukkig niet overdraagbaar op de Corvus corax

Categorieën: Gein & Ongein

R@@F

Hagenees in hart en lever, ondernemer, bloedzuiger en in het bezit van een veterstrikdiploma. Neem vooral mijn onzin niet letterlijk want na een aantal gedwongen opnames ben ik er al lang uit dat ik geen vrouwenhater en/of bloedzuiger ben maar simpelweg een grote hork. Wilt u toch uw irritatie aan mij kwijt dan kan dat per flessenpost!

13 reacties

gast · 18 maart 2003 op 21:57

Goeie column meneer de Raaf. Wat bedoelt u met ######ei?

Maurits · 19 maart 2003 op 02:09

Proficiat R@@f. Net toen duidelijk werd dat je geen weerwoord meer op mij had en ik bovendien zelfs op het kwantitatieve vlak uitzicht op de eerste plaats kreeg, kom je met je nieuwe column met stip binnen in de hitparade van ColumnX. Jij weet waar je sterke kanten liggen.

gast · 19 maart 2003 op 16:56

Ik moet zeggen weer een uitermate kostelijke column! Zeer leuk verzonnen weer heer RAAF
R.D. Melchior
De Lier 🙂

gast · 19 maart 2003 op 17:32

Beste R@@F,

De columns die je schrijft kunnen dan wel goed zijn, maar het lijkt mij zeer stug dat íe in een paar uur tijd meer dan 120 keer gelezen word. Ik vermoed dat hier een vogel achter zit die de veren in z’n eigen reet duwt en iets te veel keren zijn eigen column leest (om te doen voorkomen alsof hij heel veel fans heeft ).
Ik lees elke dag alle nieuwe columns en ik weet echt wel hoe het gaat op deze site vanaf 1 januari (vorig jaar kon je NIET zien hoevaak een column gelezen werd) en het is gewoon zielig te zien hoe figuren als jij (en nog enkele anderen , de personen die ik bedoel voelen zich nu betrapt ) zich in alle bochten wringen om zichzelf te verheerlijken. En nu heel eerlijk….. Is het de bedoeling dat op deze goede site een alles overheersende strijd ontstaat wie de “beste, meest gelezen” columns schrijft??? HOU TOCH OP… Houd het gewoon leuk en blijf vooral eerlijk .
Groetjes x-treme x-tension…

gast · 19 maart 2003 op 18:09

Zo zo, je beweert nogal wat…. behoorlijk x-treme

Denk je nu echt dat er iemand de tijd heeft om keer op keer op de ‘lees meer….’ knop te gaan lopen druken?!?!

En bedenk ook, voordat je iets dergelijks beweert, dat ook als er mensen de reacties willen bekijken de teller omhoog gaat.

Verder is R@@F gewoon erg populair en daarbij komen de vaste columns soms wel aan duizend views.

En verder zeg je:
[quote]En nu heel eerlijk….. Is het de bedoeling dat op deze goede site een alles overheersende strijd ontstaat wie de “beste, meest gelezen” columns schrijft??? HOU TOCH OP… Houd het gewoon leuk en blijf vooral eerlijk .[/quote]

Houd het zelf dan leuk en maak je druk om andere dingen. Je bijnaam bijvoorbeeld

Groetjes, Marc

gast · 19 maart 2003 op 18:29

Hallo Marc..
Of moet ik RAAF zeggen, je kunt niet goed tegen oprechte kritiek Hé.
Heerlijk.
x-treme x-tension

R@@F · 19 maart 2003 op 18:37

Luiste strontzak x-treme asshole of hoe je ook werkelijk moge heten, ik wel wat beters te doen dat zoiets kinderachtigs, maar laat wel even heeeeel duidelijk zijn dat ik zelf al een paar weken eerder aan de redactie heb gevraagd of dat normaal was zoveel “hits”. Het is voor hen vrij eenvoudig om IP adressen te achterhalen van bezoekers. Denk jij nou werkelijk vuile idioot dat ik me zelf hier belachelijk gaat maken om zelf te klikken?? Maar volgens mij ben je gewoon jaloers. En nog wat anders er zijn een paar jongeren sites waar verwezen wordt naar mijn columns en die van Schilder dus dat zal ook wel helpen! Maar om eerlijk te zijn voor mij hoeft dat niet hoor zo een teller boven een column, want iemand die weinig gelezen wordt zal niet zo snel aangeklikt worden en een column waar de stand hoger van is wel. Verder snap ik eigenlijk NIET waar jij je druk om maakt, tenzij jij zelf veel minder gelezen wordt! Dan zou ik zeggen DOE BETER JE BEST! Dus laten we lekker de redactie hier over uitsluitsel geven en dan ben ik mans genoeg om hier af te spreken: als de clicks die ik krijg via mijn IP adres zijn of als het merendeel van de clicks van hetzelfde IP adres komen, ik mijn vaste column af zal staan en me nooit meer zal laten zien op deze site! I DARE YOU

gast · 19 maart 2003 op 18:38

Jammer, ik ben geen R@@F. Marc staat eronder. Goed lezen is moeilijk….

gast · 19 maart 2003 op 20:42

Marc,

ik kan echt wel lezen, maar ik weet dat er columnschrijvers zijn die een reactie geven op hun eigen column plaatsen onder een andere naam of anoniem .
En ja R@@f , je weet best dat jij je inderdaad schuldig maakt aan dit soort praktijken dus begin je maandelijkse column maar vast aan te bieden en laat Maurits er maar buiten die heeft hier helemaal niets mee te maken.
Vervelend he… BETRAPT en ook nog de les gelezen krijgen door een vrouw. Mijn wraak zal zoet zijn…
Slaap lekker!!!!!!
x-treme x-tension

gast · 19 maart 2003 op 21:26

VERTEL,VERTEL waarom zal jouw wraak zoet zijn..vertel,vertel ,hou van vette roddels 😀

Mr. Moderator · 19 maart 2003 op 21:30

Geachte heren/dames,

Mijn linkerhand heeft de rechter-versie er van kunnen weerhouden om eens flink op de delete knop te drukken. In principe hoor ik offtopic reacties te verwijderen (zie [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=45&forum=2&4]gebruiksvoorwaarden[/url]) en ik wel zeggen dat dit prima in die definitie thuis hoort.

Discussies ontketenen mag, zelfs hierover. Maar doorvoor is het forum een betere plek. Bovendien zou het op prijs gesteld worden als dat niet anoniem gedaan wordt, want dat is natuurlijk wel erg makkelijk. Bovendien letten we ook altijd op argumenten en die ontbreken mijn inziens een beetje. Ik neem aan dat Anoniem geen lid is van de redactie en dus ook geen zicht heeft op de herkomst en activiteiten van de gebruikers. Claims dat je wel weet hoe het zit zijn dan nergens op gebaseerd. Op dat onderwerp zelf wil ik dan ook niet ingaan, aangezien ik [u]geen enkele concrete aanleiding zie[/u].

Als u uw mening wilt geven over de site (bijvoorbeeld over de lezersaantallen of het al dan niet toestaan van anonieme reacties) zou ik iedereen van harte aanraden om de [url=http://www.examedia.nl/columnx/enquete.html]enquete[/url] in te vullen. 😀

:warn: En nu weer ONTOPIC graag.

R@@F · 19 maart 2003 op 21:48

Lekker slapen doe ik toch wel hoor!! En jou wraak…..ach make my day zou ik zeggen. Voorlopig wordt mijn column steeds meer gelezen door al die reacties, bedankt daarvoor! En verder zou ik zeggen praat geen poep, maar kom eens met feiten voor je mensen beschuldigd!

Kees Schilder · 20 maart 2003 op 00:16

Persoonlijk kan het mij geen reet schelen of en hoeveel ik gelezen word. Wel is het zo dat bij mij thuis dagelijks veel mensen over de vloer komen.Meestal voor een afzakkertje na sluitingstijd.En er wordt zowel in de kroeg als bij mij thuis naar de columns gekeken.
Vooral ook die van Raaf zijn populair en worden, kanik hier zeggen, veel aangeklikt.
Iets dergelijks heb ik al eerder aan Casperio gemeld, dus aangesproken voel ik mij niet.
Ik schrijf puur voor de lol en als anderen het leuk vinden, prima.Ik weiger om mijn gasten te zeggen: hee niet meer klikken nu anders gaat de teller teveel omhoog.
Anyway, ik heb hier eigenlijk helemaal geen zin meer in.Ik houd het voor gezien.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder