Graag schenk ik u voordat ik ook deze site weer ga verlaten nog wat licht aan het einde van de tunnel. Het is zo bijzonder sneu om de lezers in het donker achter te laten namelijk.
Waarom hebben Pakistan en Israël wel een vrouwelijke premier gehad en Nederland nog altijd niet ? Terwijl het emancipatiegeloof hier toch altijd zeer veel met de mond beleden is ? Vrouwenemancipatie is niet vrouwen op een voetstuk zetten en mannen in de stront trappen.
Vrouwenemancipatie is ook niet vrouwen d.m.v. hersenspoeling het idee geven dat ze zo bijzonder zijn wanneer ze zich een baantje in de ‘ratrace’ hebben weten te bemachtigen. Een baantje dat ze vroeger niet konden krijgen want immers ” hun opa heeft hun oma onderdrukt ” Vrouwenemancipatie is wel – naar mijn smaak – bijvoorbeeld in het leger gewoon je plicht doen. Niet echt in de gevechtslinies, want dan gaan de mannen zich teveel om de dames bekommeren en vergeten ze vervolgens terug te schieten. Maar het kan echter toch meer inhouden dan verpleegster of voorlichtster.

Zo stonden er tijdens de bezetting van de veiligheidszone in Libanon door Israël vrouwelijke soldaten met uzi`s aan de echte grens om te verhinderen dat terroristen de jongens in de rug zouden aanvallen. Deze dames bezaten dus een keiharde vechtersmentaliteit en realiteitszin. Ze wisten in wat voor tranendal we nou eenmaal wonen en wat voor offers er gevraagd kunnen worden. Een eigenschap die je prima kunt gebruiken in de politieke slangenkuil, waar je om werkelijk de macht te kunnen grijpen misschien wel het hoofd van de fractieleiding de kop af moet bijten c.q. beentje moet lichten. Bedrogen uitkomen zal diegene die dus in de politiek zit en denkt dat de wereld, en vooral de wereld van de werkende politica zelf, zo mooi is, dat je vanzelf wel tot bazin gekozen wordt. Want zij is toch de beste ? En de fractietop is toch goed ? Een fractietop aan wie ze immers – dit in tegenstelling tot haar opa – haar baantje te danken heeft. En de fractietop is voor emancipatie van minderheden, en zij is de beste. Fout ! Deze zelfgenoegzame vrouw zal bedrogen uitkomen ! Het werkt in de politiek namelijk heel anders. De slimste komt vanzelf bovendrijven en al het andere is ketelmuziek, en werkt zelfs averechts. Alleen kennis is macht.
Zorg dat je de spil bent waar alles om draait, en wees genadeloos in het opzij zetten van je concurrenten en gij zult de baas zijn. Ziehier de paradox der lage landen: de verwende feministen alhier missen ten alle tijden de geestelijke gesteldheid om in de slagenkuil de macht te grijpen en zijn zo gedoemd om eeuwig “excuus-Truus” te blijven. Dit in tegenstelling tot Golda Meir, Benazir Butho of Margaret Thatcher. Een slang kiezen omdat ze toevallig vrouw is, is net zo dom als die slimste slang afwijzen, omdat ze toevallig een vrouw is.(slangen zijn slangen nietwaar?) En dat brengt mij op Erica Terpstra. Waarom is zij toch zo dik met die Dalai Lama ? Die is echt niet zo kosjer hoor !

Ga naar http://www.derstandard.at/?id=1058936 en lees alles over ritueel kindermisbruik ! En die Jorritsma van de bouwfraude, gaat haar aannemer soms in Enschede aan de slag ? En meneer Wiegel van de zorgverzekeraars, die wil de huisarts uit het ziekenfondspakket. Nou Ayaan, mooie club is dat, die VVD, om daar nou Excuus-Truus voor te spelen ! Zes en een half duizend euro schuift het per maand als je je ziel verkoopt aan de Haagse regisseur. Zes en een half, ja ja alles heeft zijn prijs.


3 reacties

gast · 10 februari 2003 op 12:16

en die condolea rice, is dat ook een excuus truus? 😀

gast · 10 februari 2003 op 14:26

Dat lijkt mij een hele slimme vrouw, maar het 1 hoeft het ander niet uit te sluiten !! Natuurlijk is dat leuk voor de vrouwelijke zwarte kiezer !!
De wereldgeschiedenis die onder 1 hoedje speelt met vadertje tijd zal het wel uitwijzen !!
Als u geen geduld hebt; schrijf een brief aan de Amerikaanse ambassadeur !!
Maria Van Der Hoeven for President !!
* note: DE raterace

gast · 11 februari 2003 op 16:44

[email]Ralp.Inbary@going.bananas.nl,eo[/email]
Nog even voor de record: Condoleeca Rice is m.i. net zo min een “excuus-Truus” als Magaret Thatcher en Madeline Allbright dat waren. Want zij wordt door Bush niet misbruikt als bliksemafleider danwel katvangster. Integendeel: een keer vertelde ze Sharon dat hij zich ogenblikkelijk moest terugtrekken.(wat hij echter niet deed !) she is kind of hawkish, you know ! Wat weer heel wat anders is dan R@@fish !!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder