A., 31 januari 2003
Lieve Agnes,

Dank je wel voor je lieve berichtje van gisteren. Het stelt mij zeker gerust dat je niet twijfelt aan mijn goede bedoelingen en mijn gevoelens voor jou. Je vraagt wat ik zoal te mailen heb met Wouter maar je zult begrijpen dat ik daar niks inhoudelijks over kan melden. Hoe zou jij het vinden als ik vrijuit zou citeren uit onze briefwisseling? Een beetje discretie is geboden; voor je het weet staan al je zieleroerselen op internet en dat is zeker niet mijn bedoeling.
Ik ben opgelucht dat we onze ruzie over Wouter Bos hebben bijgelegd maar eerlijk gezegd staat er al weer een nieuwe beer op de weg. Vanmiddag ga ik bij de koningin op bezoek om haar verjaardag te vieren en ik zie het lijk al drijven: morgen krijg ik van jou natuurlijk weer de wind van voren.
Wees gerust, ik ben tegen de monarchie, zelfs tegen de Oranjes maar met Beatrix heb ik nu eenmaal een speciale band, gun me dat pleziertje. Een principe is niet altijd onlosmakelijk verbonden met affectie of antipathie. En andersom: zou ik geen SP mogen stemmen omdat ik Marijnissen een gevaarlijke volksmenner vind?
Laten we het morgen zo min mogelijk over politiek hebben, dat leidt alleen maar tot verhoogde bloeddruk en een vet hart. Hoewel…. Als we knallende ruzie krijgen kan ik het daarna natuurlijk wel weer goedmaken! We zien wel, ik laat in ieder geval mijn tomahawk thuis (oud PSP-er, weet je nog?).

Tot morgen, XXX,

B.

Categorieën: Politiek

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder