“Hoi Jeffrey, ik zou nog even terug komen op het sollicitatiegesprek dat we vorige week hadden. Ennuh…nou het was een leuk gesprek, we denken wel dat je in ons team past… alleen mis je toch de ervaring, dus helaas.” Het is een beetje die alleen-vaste-klanten smoes die uitsmijters gebruiken…hoe kan ik ervaring op doen als ik nooit wordt aangenomen?!….ach, laat maar…het heeft geen zin. Ik ga op zoek naar een baan waar ik wel de nodige ervaring voor heb.

Ik ga mijn lichaam beschikbaar stellen voor een betere wereld. Lekker makkelijk geld verdienen door 8 uur per dag op mijn rug te liggen Vaker dacht ik al aan zo’n baan, maar ik durfde het nooit. Het is toch eng, ze stoppen misschien van alles in je en je moet dingen slikken, waar je het bestaan niet eens van af weet.

Ik blader door de krant en wordt uitgedaagd: Gevraagd: Gezonde, potente mannen tussen de 25-40 jaar. That’s me! De volgende dag ga ik langs en onderwerp ik mijn goddelijke lichaam aan wat SOA-testen en andere gezondheidsonderzoeken.

Tijdens mijn eerste werkdag word ik al stevig onderhanden genomen, een wat oudere man duwt een klysma in mijn poepert. “Zo, nu kunnen we beginnen” zegt hij, nadat hij me weer heeft herenigt met mijn afstandsbediening. Hij rijdt me vervolgens naar een andere plek …geil!

Daar aangekomen haalt ie wat pillen tevoorschijn. Als een ware junk, wacht ik met smart op een dosis. Acht verschillende soorten junkfood moet ik vervolgens naar binnen werken. Na een uur komt de zuster langs en laat ik haar vol trots het stijgende effect van de pillen zien. “Uhm…meneer dit zijn pillen tegen eczeem.”
“Uhm…ja…kun je nagaan hoe dat spul trekt” zeg ik stijf..van de zenuwen.

Op de slaapzaal ligt een mede-proefkonijn. “Hai, ook geen normaal werk kunnen vinden zeker?” De man kijkt me aan met een net iets te boze blik. Ik krabbel omhoog en lees zijn naambordje dat aan de rand van zijn bed hangt. De heer van Dijk: teringlijer. “Nou meneer van Dijk u treft ’t maar…Ik heb namelijk wel een goed gevoel over de pillen die ik net getest heb.” Zeg ik met een geruststellend knikje. “Nog even wat maandjes volhouden en dan brengen ze het vast en zeker op de markt.” Meneer van Dijk lijkt niet echt over een hoge frustratie-tolerantie te beschikken, want hij begint rood aan te lopen…naast zijn eigen gepiep, begint dat piepding naast hem ook een steeds sneller ritme aan te nemen. “hmm…stresskip.”

Voorzien van al mijn testpleisters, slangetjes en draadjes klim ik toch maar uit mijn bed.. “Meneer van Dijk, niet doorvertellen hè?” zeg ik nadat ik hem de 8 wonderpillen heb toegediend. Mensen op hun gemak stellen én Omgaan in crisissituaties zet ik gedachte in mijn CV. Verder kan doorzettingsvermogen erbij geschreven worden, net als mijn ongelimiteerde energie-power…als gevolg van de pillen.

Ik ben klaar voor de baan van mijn leven, alleen jammer, dat het leven nog maar zo kort is, door de bijwerkingen van al dat spuiten en slikken….


7 reacties

senahponex · 9 november 2006 op 11:54

[quote]Ik ben klaar voor de baan van mijn leven, alleen jammer, dat het leven nog maar zo kort is, door de bijwerkingen van al dat spuiten en slikken….[/quote]

Kan je zo mee op TV BNN is gek op dit soort programma’s 😀

pally · 9 november 2006 op 12:13

Geestig-wrange column 😀 😡

SIMBA · 9 november 2006 op 13:15

[color=00CC00]Ik ben blij dat er mensen zoals jij zijn, die zich opofferen voor de wetenschap! 🙂 Leuke column![/color]

arta · 9 november 2006 op 15:57

Lekker lezend!

@ Estrella: :laugh:

Shitonya · 9 november 2006 op 16:50

best grappig

Ann · 10 november 2006 op 19:31

Onlangs hebben die van Durex proefpersonen gezocht. Misschien moet je daar maar eens solliciteren.
😀

Dees · 11 november 2006 op 11:13

Leuk geschreven, je helpende hand aan de wetenschap. Bij de proefkonijnen af 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder