Vandaag mijn profiel bijgewerkt. Nu nog even connecten. Van low naar high. Daar gaat heel wat netwerken aan vooraf. Tot en met de kleuterschool heb ik eerst al mijn schoolbanken doorgeplozen. Daar dook ik maar liefst tien bestorven vriendschappen op. Ze zijn nu weer springlevend. Marieke van het fietsenhok, Truusje van de schuurpartijtjes en Johan van de samenzweringen. Allemaal van de Middelbare school. Spontaan krijg ik tintelende neusvleugels bij de herinneringen aan zweetlluchten uit het gymlokaal en van de aardijkskundeleraar. Gelijk maar even uitpluizen wie er van de bestorven contacten nog op Hypes zitten of nog hipper op Feestboek. Misschien kan ik dan oude dia’s en foto’s met ze delen. Van die geel gescande zomerpictures van badgasten in foute zwembroeken. Hee, is dat niet de Hypes van Marieke? Wat een mooie vrouw is dat geworden. De pukkels ingeleverd tegen een gebruinde snoet. Tel ik daar nu vijf kindertjes? Elk kindje lachend achter een grote toeter ijs. Dag Marieke, leuk je hier even te zien. En wat zie ik nu? Staat Johan ook bij jouw contacten? Met dezelfde kindjes? Ha, ha, dat is geen toeval. O, jullie zijn getrouwd. Twintig jaar geleden.

Ik duikel nog wat oude bekenden op. Truusje zit nu in de horeca en Paultje, nee maar Paultje is een vrouw geworden. ‘Paulina’ staat er in olijke letters op haar rozerood gekleurde Hypes. Paultje is altijd een persoon van uitersten geweest. Onder het genot van een kopje koffie zet ik mijn zoektocht vrolijk verder. Ik begeef me op een serieuzer netwerk. Het Lik het in. Ware professionals vinden hier hun gelijken. Degenen met de meeste connecties dragen ook de duurste titels, meestal Engelstalig. Event manager, Senior Lecturer, Independent Marketing and Advertising Professional, Accountmanager, Business Director, CEO, CIA, het houdt niet over. Bikkels zijn het stuk voor stuk.

De profielen zijn prozaïsch en vol lofuitingen. Zorgvuldig geadministreerd tot op de millimeter. Sommigen lijken alleen maar op school te zitten en andere lijken alleen maar te werken. Waar halen ze de tijd vandaan om nog te netwerken? Een vreemd verleden trekt aan me voorbij. De meesten kennen elkaar van good old boys networks. Soms best klef. Hee, daar komt ook Johan voorbij. Die zit bij de bank, de ASN, als consultant. Een groene bank, dat is Johan wel toevertrouwd. De groene rakker. Heeft ie mooi voor elkaar. Senior manager en vijf kindjes bij Marieke van het fietsenhok. Wat was ik ooit verliefd op haar.

Plots voel ik me betrapt. De cursusleider staat achter mij en kijkt mee op mijn beeldscherm. Ze leest hardop voor van het scherm. Connected to: Dolly Parton, Bill Gates, Carice van Houten, Charles Stuyvesant, Obama, … Ze laat de rugleuning van mijn stoel los en valt met een zachte plof op de grond. Ik hoor haar zachtjes roepen: dit kan niet, dit kan niet … zo veel beroemde contacten op Lik het in. Ik klik het window snel weg. Mijn placebo Lik het in wekt altijd verbazing. Zeker in de wondere wereld van netwerkcursussen. Ik klik door naar mijn echte Lik het in. Twee contacten kijken me lachend aan. Johan en Truusje. Paultje heb ik even niet aangedurfd. Hij stond met zijn operaties iets te uitbundig op You Tube. Hee, daar komt een uitnodiging van Marieke voorbij. Ik ga er niet op in en slik haar uitnodiging in. Er zijn ook grenzen aan netwerken.

[b][url=http://www.youtube.com/watch?v=IzT3JVUGUzM]Mien likt in[/url][/b]

[img align=left]http://www.daedalusexperiment.com/img/sidebars/ice-cream-cone.jpg[/img]

Categorieën: Media

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

12 reacties

DreamOn · 21 mei 2011 op 10:59

Een gelikte column. Leuk! 😀

DACS1973 · 21 mei 2011 op 11:47

Leuk beschreven, dat gevoel van hoe zou het die-en-die zijn vergaan? En je misschien ook wel een beetje verkneukelen om de versnelde verlepping van degenen die vroeger de populairsten van de klas waren. Vroeger had je daar schoolreünies voor, nu dus LinkedIn en aanverwante social media-sites.

Frans · 21 mei 2011 op 12:10

Leuk, herkenbaar verhaal. Ik heb af en toe ook zo´n bui dat ik naar oude bekenden op zoek ga. Vaak weet ik helaas alleen de voornaam nog en dan ben ik snel uitgezocht. Ik heb slechts een enkeling teruggevonden en geneer me uiteindelijk om contact te leggen. Dus het blijft wel heel virtueel allemaal. Toevallig dat ik vandaag weer eens het internet afspeurde naar een oude liefde. Haar zus heb ik wel gevonden. Inderdaad, bij LinkedIn

sylvia1 · 21 mei 2011 op 12:44

[quote]Hij stond met zijn operaties iets te uitbundig op You Tube.[/quote]
Ja, je leert ze heel anders kennen door de sociale media 🙂
Leuke column!
Misschien is het tijd voor een Lik het in cx-pagina?

arta · 21 mei 2011 op 13:28

Die namen, hahaha, feestboek, erg leuk!
Echt leuk om te lezen!

LouisP · 21 mei 2011 op 15:16

Ik vind het een prima stuk, origineel. Eerste alinea is erg leuk…’k heb er zo wat losse gedachten bij…ja, mooi stuk Mien

jellino · 22 mei 2011 op 09:05

jellino vind het een erg leuke column en wil graag vrienden met je worden op Lik het in. accepteer je zijn uitnodiging?

Mup · 22 mei 2011 op 12:12

Hypes/feestboek, historisch goed gevonden, en ook nog gelikt beschreven.
Moedig dat je ook connecties weigert, dat durf ik dan weer niet zo goed :wave:

Groet Mup

Mien · 22 mei 2011 op 12:26

@jellino:
First reveal yourself! :kuku:

DreamOn · 22 mei 2011 op 18:33

@Jellino: vind ik leuk!

DreamOn · 22 mei 2011 op 18:33

@ Mien: vind ik leuk!

WritersBlocq · 23 mei 2011 op 21:40

Lekker en supervlot goed geschreven!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder