Onlangs was ik voor een bruiloft in Engeland en daar kregen mijn hersenhelften een flinke optater. In dat land doen ze alles links en dat linkse gedoe is niets voor mij. Als er iemand uitgesproken rechts is, dan ben ik dat wel. Mijn linkeroog doet het allang niet meer. Mijn linkerhand doet voor ‘bacon en beans’ mee en als ik alleen op mijn linkervoet gaat staan, kukel ik meteen om. Gelukkig compenseert mijn rechtergedeelte deze gebreken. Met mijn rechteroog zie ik dubbel zoveel, mijn rechterhand werkt voor twee en op mijn rechtervoet hinkel ik met gemak de Nijmeegse Vierdaagse uit. Dat Engeland met dat linkse gedoe niet mijn cup of tea is mag duidelijk zijn. Terwijl het verkeer bijna in heel de wereld aan de rechterkant rijdt, blijven ze daar eigenwijs aan de verkeerde kant van de weg rijden. Dus bij het oversteken moet je eerst naar rechts, dan naar links en vervolgens weer naar rechts kijken. Linke soep dus. Dat ik deze column kan typen, is een klein wonder. Mijn medereizigers hebben mij, met gevaar voor eigen leven, menig keer van de weg geplukt. Ze racen daar namelijk als idiots. Scheuren door de smalste straatjes en rijden de shit van de dijk. Daarom zie je ook bijna geen fietsers want die worden binnen een mum van tijd zo plat als een pennymuntje gereden.

Pennymuntjes, ook zoiets. Dat we niet blij zijn met de euro, mag duidelijk zijn. Maar het is wel makkelijk dat je daarmee in veel Europese landen kunt betalen. Behalve in Engeland natuurlijk, daar handhaven ze gewoon hun oude vertrouwden penny’s en ponden. En met die ponden lijkt het net alsof dat land veel goedkoper is dan Nederland. Totaly wrong. Mijn zuinige Hollandse hersenen waren constant aan het omrekenen. Het kanten setje dat ik in een lingerieshop zag, leek me vriendelijk geprijsd. Dertig pond is een buitenkansje, dacht ik. Totdat ik ging omrekenen. De pond staat voor ongeveer 1,50 euro. Die bustehouder met bijpassende onderbroek, kostte dus 45 euro ofwel 100 Hollandse guldentjes. Daarom besloot ik om de boel maar te laten hangen.

Dwarsliggers zijn het die Engelsen. Terwijl in bijna alle vakantieaccommodaties ter wereld het elektrisch föhnen van je haar en het ontharen van je benen geen probleem is, is er geen haar op het hoofd van een Englishmen dat erover peinst om stopcontacten zo te maken dat er ook Hollandse apparaten op aangesloten kunnen worden. Natuurlijk hadden we een eurostekker meegenomen maar daar paste weer geen geaarde stekker in. Kortom, naast veel gezelligheid was er ook een hoop kommer en kwel.

Maar wie denkt dat ik Engeland de rest van leven links laat liggen, heeft het mis. Ten eerste wonen Carlo en Lucy er. Ten tweede zijn de Engelsen erg cool en is de natuur er schitterend. Daarnaast zijn de cakejes en muffins heerlijk, is de fish en chips niet te versmaden en serveren de pubs bier in bloemenvazen. En met een typical English breakfast als ontbijt kun je de hele wereld aan. Zelfs Engeland.

Categorieën: VC-Li

Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

18 reacties

Ma3anne · 1 juli 2005 op 00:23

Euh… Li stond toch voor links? Ach, maakt niet uit. Ik zal er zijn bij de intocht op de Via Gladiola in Nijmegen (uiteraard sta ik dan rechts van de weg met een bos rechtsdraaiende gladiolen). Wil jou wel eens binnen zien hinkelen na 200 kilometer. 😀

KawaSutra · 1 juli 2005 op 01:04

[quote]Dwarsliggers zijn het die Engelsen.[/quote]
Liever dwarsliggers dan tegenliggers!
Leuke column, Li. 🙂

pepe · 1 juli 2005 op 08:43

[quote]En met een typical English breakfast als ontbijt kun je de hele wereld aan.[/quote]

Voor een paar uur dan toch zeker.
En dat Li links betekent, klinkt nu wel heel raar.

[quote]Mijn medereizigers hebben mij, met gevaar voor eigen leven, menig keer van de weg geplukt. [/quote]

Dank jullie medereizigers, zonder jullie hadden we hier geen Li-columns meer te lezen.

Louise · 1 juli 2005 op 08:44

[quote]en daar kregen mijn hersenhelften een flinke optater. [/quote]
😀 😀
Maar eenmaal terug bij het vertrouwde Nederlandse toetsenbordje, werkten ze gelukkig weer als vanouds.
Errug leuke teaser!

Li · 1 juli 2005 op 09:53

[quote]Euh… Li stond toch voor links?[/quote]
Helemaal goed. Daarom hebben mijn ouders me zo genoemd. Ik zocht meteen de linkerborst van mijn moeder. ( voor mij was dat rechts).

Li staat voor linker hersenhelft omdat ik alles rechts doe. Snappen jullie het nog 😀 😕

Li

bert · 1 juli 2005 op 10:11

[quote]Linke soep dus.[/quote]
Li, ik vind je column weer listig knap en heel link (leuk) geschreven.
Zelf zie ik in Engeland altijd enorm op tegen het nemen van linksdraaiende rotondes en pleinen. 🙂

Mosje · 1 juli 2005 op 11:09

Ha Li, je weet de linkse ellende aardig op te sommen. Moraal van dit verhaal: onthaar je benen voor je Hoek van Holland verlaat.
😛
Tja, die Engelsen, eigenwijze mensen zijn het. Maar je hebt helemaal gelijk. Engeland is goed te pruimen. Prachtig land.

melady · 1 juli 2005 op 11:12

[quote]Daarom besloot ik om de boel maar te laten hangen. [/quote]

joe are a nice artist of words-painting!! 😀

Kees Schilder · 1 juli 2005 op 11:42

Ik zeg maar niks over England want mijn zoon woont er.Vind het weer een strakke column,Li. Like always

WritersBlocq · 1 juli 2005 op 12:00

[quote]Daarnaast zijn de cakejes en muffins heerlijk, is de fish en chips niet te versmaden en serveren de pubs bier in bloemenvazen[/quote] Wauw, een land naar mijn hart!
[quote]Maar wie denkt dat ik Engeland de rest
van leven links laat liggen[/quote] moet het woordje ‘mijn’ niet voor ‘leven’?
Links- of rechtom: je hebt weer een kanjer van een column geschreven! Li-efs, Pauline.

Wright · 1 juli 2005 op 12:37

De krenten uit de pap gequote, het meeste is gezegd.
Rest mij slechts te vermelden, dat ik het weer een Li-terair hoogstandje vindt. 😉

Domicela · 1 juli 2005 op 13:07

[quote]Daarom zie je ook bijna geen fietsers want die worden binnen een mum van tijd zo plat als een pennymuntje gereden. [/quote]

Ik heb een tijdje in Engeland gewoond. Tot ik mijn rijbewijs had (gehaald op Engelse plattenlandsweggetjes) reed ik overal heen op de fiets …. Dus het kan wel!

Hele leuk stukje over een heel leuk land! 😀 😀

Dees · 1 juli 2005 op 13:44

[quote]Mijn linkerhand doet voor ‘bacon en beans’ mee [/quote]

Eitje erbij en je hebt het amazing English Breakfast waar you over ravet…

Leuke column, heb er erg om moeten lachen. 😀

Troy · 1 juli 2005 op 14:51

Niets dan goeds over de Engelsen. En ze inspireren je ook nog eens tot het schrijven van een column..:-) Vond em weer erg leuk.

Raindog · 1 juli 2005 op 17:22

Columns van jou hebben altijd iets chiques Li. Vind ik tenminste. Erg aangenaam weer en gelukkig heeft Writersblocque ‘de quote’ al voorgedragen als dagquote want anders had ik het gedaan.

sally · 1 juli 2005 op 22:19

Nadeel als je laat bent met reageren…
Er rest mij niets anders dan te beamen wat de anderen allemaal al voor me gezegt hebben.

Ik vind je columns erg leuk.

liefs
Sally

champagne · 2 juli 2005 op 20:33

Hoi Li, ook ik ben deze keer laat met lezen en reageren, waardoor het meeste al gezegd is.
Leuke column, orgineel!

klungel · 2 juli 2005 op 20:59

‘k Heb er van genoten. Is erg leuk.

Weet je dat wij eigenlijk aan de verkeerde kant van de weg rijden. Dat links rijden stamt uit de tijd van de paarden. Je stapt namelijk aan de linker kant op een paard.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder