Bent u ook zo trots op Nederland? Hebt u uw wensen al aan Rita kenbaar gemaakt? Ik heb er een aantal voor u verzameld. De belastingen met 95 procent omlaag. Alles gratis. Sinterklaas een nationale feestdag en 1 mei afschaffen. 500.000 extra agenten. Tachtig procent minder ambtenaren. 4 Mei, 5 mei en 5 december vrij. Pensioen op je 50ste. Iedereen 50 dagen vakantie. De vierdaagse werkweek. Bedrijven 7 dagen per week open. Snelwegen tienbaans, met 150 km per uur. Files opheffen, benzine 50 cent per liter en parkeren gratis. Overal ondergrondse parkeergarages. Grote auto’s en jachten belastingvrij. OV jaarkaart afschaffen. HBO studenten ook een OV jaarkaart. Ons land moet in de EU een grotere rol spelen. Brussel mag niet de baas zijn. Nederland uit de EU. Grenzen dicht voor moslims. Iedereen is welkom in Nederland. Scherpe grenscontroles. De gulden wordt weer ingevoerd. Het kwartje van Kok wordt teruggegeven. De overheid moet afslanken. De regering moet voor veiligheid zorgen. Overal camera’s. De overheid mag zich niet met de burger bemoeien. Zondag rustdag. De koopzondag moet blijven.

Op Koninginnedag moet iedereen in oranje kleding; vlaggen verplicht. Vermomd op straat lopen (boerka!) is verboden. Overbodige regels afschaffen. Regels zijn regels. Iedereen is vrij. Op straat en in de moskee Nederlands spreken. Een ambtenaar hoeft geen moslimhuwelijk te sluiten. Moslims moeten een hand geven. Wij hoeven hun natuurlijk geen hand te geven als we dat niet willen. Op school wordt staand het Wilhelmus gezongen, voor en na de les. Onderwijs vrij van indoctrinatie. Leerlingen in schooluniform met de Nederlandse driekleur, leraressen in jurk of mantelpakje, leraren in kostuum mét stropdas. Zij worden met mevrouw of mijnheer aangesproken. Weer lijfstraffen: een tik met een liniaal, draai om de oren, tik voor de billen, schop onder de kont, een poepie laten ruiken, moslim-, hindoe- en joodse kinderen varkensvlees laten eten. Kinderen mogen niet mishandeld worden, moslims soms. Respect voor elk geloof. Het christendom is beter dan de Islam. De Koran, hoofddoekjes, boerka’s, Arabische voornamen en Islamitische baarden verbieden. Haarbleken in het ziekenfonds. Heropvoedingskampen. Discrimineren verbieden. Aparte wijken voor moslims en zwarten. Blanken mogen niet worden gediscrimineerd.

On-Nederlandse cultuur verboden. Moderne en vieze kunst uit de musea. Een cultuurkamer bepaalt wat mag. De kunst is vrij. Rare kunst mag niet. Alleen reclames voor Nederlands eten en Nederlandse producten. Alle subsidies afschaffen. Gezondheid en veiligheid op één. Gevangenisstraffen zwaarder. Moslims en Antillianen dubbel straffen of het land uit maar Nederland wel gastvrij voor iedereen.

Als iedereen proTON is, kan Rita met krukken en al al deze uw mijn hun wensen in- of uitvoeren als ze in 2011 minister-president wordt. Ziet u haar al aan het roer staan?

© Jan Bontje 2008


15 reacties

Dees · 18 april 2008 op 08:59

Haha geweldig. Hoewel je eigenlijk de nadelen van echte democratie benoemt zo.

[quote]Ziet u haar al aan het roer staan?[/quote]

Ja hoor, na deze column zie ik haar redelijk zwalkend achter het roer staan 😀

Fijn om hier weer eens een echte, goede column te lezen, heb ervan genoten.

pally · 18 april 2008 op 09:34

Mooie duidelijke en vette pro-Rita-anticolumn! :wave:

groet van Pally

vanlidt · 18 april 2008 op 10:02

Ik vind Rita het einde, maar ik ben niet goed bij mijn hoofd. Deze column is ook helemaal het einde trouwens. 😀

DriekOplopers · 18 april 2008 op 10:58

Je hebt één wens vergeten: gratis jenever voor iedereen!

Klassecolumn!

SIMBA · 18 april 2008 op 11:52

Jan Bontje goes for president! :toeter:
😀

arta · 18 april 2008 op 11:59

Echt helemaal leuk, deze column!
😀

Siebe · 18 april 2008 op 11:59

Van Rita heeft niemand iets te vrezen. Leeg hoofd, lege ballon, die is echt zomaar doorgeprikt en een knappende ballon doet niemand pijn. Het zijn de mensen met al die wensen waar ik pas ècht bang voor ben. Maar gek genoeg nog niet eens zo bang als ik voor jouw rode droom ben, die ook in dit krabbeltje weer zoals gebruikelijk onvermijdelijk doorschijnt. Mocht die keuze ooit nog eens [i]zò[/i] gesteld worden – wat God verhoede – dan duizendmaal liever Rita.

S.

lisa-marie · 18 april 2008 op 13:41

Met veel plezier gelezen en als het zo moet dan heeft ze wel een dubbelroer nodig. 🙂

Mosje · 18 april 2008 op 20:08

Mooi stukje Jan. Soms lijk je op een orakel uit de seventies, maar dit is helemaal bij de tijd.

Neuskleuter · 18 april 2008 op 20:09

Leuk, al die tegenovergestelde dingen naast elkaar. Het was me iets te veel een opsomming van alles, een opsomming die bijna gaat duizelen. Ik mis inmiddels de lange zinnen, zinnen waar ik in het midden, bij de komma, adem mag halen. Maar inhoudelijk vind ik het geweldig!

Trouwens, via Wikipedia zag ik laatst nog veel meer prachtige wensen. Die zijn inmiddels offline gehaald, maar mensen stelden voor om sjoelen als Olympische sport te maken, gratis aambeienzalf voor iedereen, een nieuwe partij in de bananenrepubliek België zou TOR (trots op Rita) komen te heten… Ja, het ging geweldig met de wensen van de mensen 😉

dashuri · 18 april 2008 op 20:39

Ik ben eigenlijk eerder trots op mijn landje, België :

Guido Gezelle, Breydel, Hugo Claus en ga zo door

VIVA BELCIKA!! :hammer:

WritersBlocq · 18 april 2008 op 22:55

Jouw column, voorgedragen tijdens het gesprek met de min.pres., perfect!

[quote]proTON [/quote] De nieuwe naam van een depressivum?

Topverhaal! Groetje, Pauline.

Prlwytskovsky · 20 april 2008 op 00:37

@Driek: gratis jenever? Waar???????

KawaSutra · 20 april 2008 op 01:55

Het zal niet eenvoudig zijn voor Rita om daar een recht-door-zee-verhaal uit te destilleren. Ik zie haar dan ook niet aan het roer staan, eerder zwalkend over de kade lopen. Maar ja, de beste stuurlui…..

JanBontje · 20 april 2008 op 18:56

Bedankt voor jullie reacties. :toeter:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder