Laatst las ik van iemand, ik zal hem voor het gemak en om de anonimiteit te waarborgen Ab noemen, dat de naam Brechtje hem eczeem op van die rare plaatsten bezorgt.
Op zichzelf is dat te billijken. Hetzelfde heb ik met de naam Machteld.
Nu bestaat er een Brechtje die TV programma’s presenteert zodat ik vermoed dat de anti-eczeempotten nu niet aan te slepen zijn bij Ab. Persoonlijk zie ik liever Daphne Klunskoek een “aan- het -eind –van- de- nacht” programma presenteren en Ab’s suggestie dat Heleen van Rooyen in dat programma, boekenkritieken en filmrecensies zou moeten gaan doen omdat hij Heleen zo’n lekker wijf vindt, is ronduit beneden peil.
Daar is toch geen reet aan? Dan zie ik liever Rob Oudkerk voorlezen uit eigen werk waarna van Rooyen daar een Oudkerkondermijnende column over schrijft. Dat blijft altijd geestig want Oudkerk is tijdloos evenals zijn inmiddels bekende hobbies.

Kijk, dan praten we ergens over.Dat verhoogt de kijk en/of genotcijfers met vele procenten.

Om terug te komen op Brechtje.
Brechtje doet de ontbijtshow die zij overnam van Klunskoek. Geen idee of zij dat nog doet maar hoe dan ook, dat kan natuurlijk niet. Ik vind dat deze Brechtje van Hulten met terugwerkende kracht van haar programma ontheven dient te worden.
Iemand die Brechtje heet hoort geen ontbijtshow te presenteren. Er is maar één programma dat wel kan voor iemand die Brechtje heet en dat is hockeywedstrijden verslaan.
Het liefst zie ik dan een duo-presentatie met iemand die Machteld heet. Zoek maar ergens een Machteld en laat haar hockey verslaan.
Dat hoeft ze helemaal niet te kunnen als ze maar Machteld heet.Brechtje en Machteld.

Ik hoor Ab al zeggen: waar haal je zomaar een Machteld vandaan.Geen probleem Ab, loop eens een hockeykantine in Wassenaar of Naarden binnen en je struikelt erover. Nee, echt!
Als je de kantine binnenloopt, onderhand een stuk of dertig Floris-Jannen ontwijkend,en heel hard: ‘is Machteld hier?’ roept, dan kan ik je verzekeren dat je onder de Machtelds bedolven wordt.
En nogmaals, ze hoeft niet te kunnen presenteren of iets van hockey af te weten.Als ze maar Machteld heet. Daar gaan wij niet moeilijk over doen.
Hoor maar hoe het klinkt: “Dames en heren, wij schakelen nu over naar Stadion STIKKEN of STICKEN te Wassenaar waar de degradatiewedstrijd tussen “de Hokkieslets en de Parelketting wordt afgewerkt. De presentatie is in handen van Brechtje en Machteld.”
Klink toch geestig? Zo hoort het.
Jammer alleen dat het programma Oudkerk leest voor uit eigen werk daar geen rol in kan spelen want hoewel er veel wordt afgewerkt in de hockeycompetitie werkt Rob zijn ding liever op heel andere afwerkplekken af maar dat terzijde.

Intussen begint het te jeuken terwijl ik niet eens de naam Machteld hoor noemen. Merkwaardig. Dan kijk ik naar de TV en zie een vrouw met een parelketting en een ruitjesrok tot over haar knieën. Snel zet ik het geluid harder…..’was Machteld Bovenmaers voor RTL vanuit New York.’
WE HEBBEN BEET AB! Morgen Brechtje even bellen..


9 reacties

Mosje · 23 juni 2006 op 10:32

Zijn toch wel mooie namen Kees, wat zeur je nou?
Mijn ideale hockeyteam ziet er als volgt uit.

Anne Fleur, Willemijn, en Daphne als verdedigers.
Danielle, Nienke Jasmijn, Nicolette, en Britt Florien op het middenveld.
Veerle Lieke, Roosmarijn, en Fabiënne in de spits.
En ja hoor, in het doel Brechtje.

😛

Prlwytskovsky · 23 juni 2006 op 11:25

Dus jij bezoekt hockeykantines nogal vaak, functioneel uiteraard en niet om jeuk te krijgen.

pepe · 23 juni 2006 op 21:53

Kees ik geen flauw idee waar je nu over hebt geschreven.
Ik kijk nauwelijks TV en hockey is dat iets met een stokkie? Dan ken ik dat ook niet.

Geef mij maar een Jansen-column 😉

WritersBlocq · 24 juni 2006 op 00:32

Ik heb ook zo’n ruitrokje, geplooid en wel. Tot boven de knie zelfs. Tenminste, als je van onderaf kijkt.
Doe Ab de groeten van me!

Prlwytskovsky · 24 juni 2006 op 00:39

WB: ga door, maak me gek.

DreamOn · 24 juni 2006 op 01:05

Mijn schoonmoeder heette Machteld en is afgelopen oktober overleden.
Haar dochter, (mijn schoonzus) heet ook Machteld. Ik acosieer haar absoluut niet met hockey, maar met overgewicht, ouderwets, roddelen en minium-inkomen. Maar het soort namen roept wel een bepaalde fantsie op. Helaas is deze fantasie voor mij werkelijkheid en kan ik daar ook niet meer over fantaseren. Sorry, groetjes Trudy.

DriekOplopers · 24 juni 2006 op 08:40

Ooit een Machteld gekend. Knettergek! Ik zeg het maar weer eens: frenologie is onzin, namologie is waarheid. Zie http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=4304 .

Driek

Chantal · 24 juni 2006 op 15:43

:laugh:

KawaSutra · 24 juni 2006 op 21:28

En? Wat zei ze?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder