Wat is toch het grote geheim van de man? Vaak denken we dat het er geen zijn. Ze zijn meestal tamelijk oppervlakkig en mocht je er een tegen komen die dat niet is of ook maar een diepgaande zin gebruiken zijn ze of homo of zoeken ze een binnen door weg om het bed in te duiken. Mannen kunnen vaak klagen over dat ze niks van vrouwen begrijpen maar hoe zit het nu met de man? Wat willen zei van ons? Ik begin dan ook met mijn onderzoek naar de grote vraag. De meeste mannen beginnen te lachen als ik ze de vraag stel. Kijken elkaar dom aan en lachen dan hard door terwijl proostend hun biertjes achter over slaan. Op zo’n moment vraag je je toch hard af waarom er in hemels naam zulke wezens bestaan. Vaak vind je in kroegen dat soort mannen. Maar waar hangt onze Mister Rigth dan uit. Dus op naar de bieb. Waar ik serieus bijna geen jonge jongens vind. 1 gevonden. Mijn eerste vraag is waarom hij in de bieb is op een Zaterdag middag. Lachend antwoord hij dat hij een paar boeken op haalt voor zijn zieke moeder. Ook geen geluk dus. Nog steeds geen antwoord wat ons zint op onze vraag. Dus ga ik op naar huis om het vanaf MSN te onderzoeken. Ik stelde de mannen 4 vragen:

1. Wat wil jij van een vrouw?
2. Wat is volgens jou het verschil tussen mannen en vrouwen?
3. Wat begrijp je niet aan vrouwen?
4. Als jij een vrouw mocht samen stellen, hoe zou die dan zijn?

Ik vroeg deze vier vragen aan vier verschillende jongens. Twee van de 4 antwoorden op vraag 1 Liefde en de rest wilde sex. Slechts een wilde sex en een schoonmaker. Op vraag twee antwoorden er drie: dat de man een lul heeft en de vrouw een kut. Wat een stelletje pubers zijn het ook. Een antwoordde dat vrouwen vaak slimmer en gevoeliger zijn. Kijk, dat willen we horen! Op de derde vraag antwoorden er drie jongens: je kan beter vragen wat we er wel aan begrijpen en een begreep niet dat meisjes altijd zo zeuren tijdens de lastige dagen van de maand. Maar dat is makkelijk praten. Ze weten niet hoe zwaar wij vrouwen het dan hebben en hoe zwaar ons leven eigenlijk is. De hele maand houden we rekening met “die dagen” en de dagen erna zijn we bezig alle kilo’s chips, chocola en andere vette troep eraf te werken! En op de laatste vraag antwoorden ze allemaal: een Jennifer Lopez look- a- like of in ieder geval een lekkere body!Zijn er dan geen enkele jongens op deze planeet die ons respecteren of doen ze gewoon stoer? Kan ik ze gewoon niet vinden, of zijn ze gewoon onzeker? Goede vragen voor een vervolg! Dit onderwerp kan nog lange tijden besproken worden. Maar op dit moment heb ik er een beetje me buik vol van..


20 reacties

Farfalla · 11 maart 2005 op 07:29

Ja, zulke jongens komen ook voor. Mijn vriend is helemaal niet zo. Hebben altijd diepzinnige gesprekken en ik hoef niet zo nodig op Jennifer Lopez te lijken… Maar er zijn inderdaad jongens die dat wel willen.

Sex schrijf je trouwens met ks 😀

Louise · 11 maart 2005 op 08:44

Zodra mannen en vrouwen elkaar gaan begrijpen, is het spannende voorbij 😉

Martijn · 11 maart 2005 op 09:11

@ Louise,

Hoe bedoel je?

WritersBlocq · 11 maart 2005 op 09:17

Deze wk heb ik een workshop gehad over mannen- en vrouwendenken, “het spel”, maar het is nog niet geïntegreerd in mijn brein. Veel is verklaarbaar door opvoeding, maar vaak wordt er ook gegeneraliseerd over “de man” en “de vrouw” terwijl ik ook mannelijke vrouwen v.v. ken. Zodra er een spel gespeeld wordt, is er altijd een verliezer. En een winnaar. Is dat de bedoeling? Volgens mij niet.

Kees Schilder · 11 maart 2005 op 10:11

[quote]Maar dat is makkelijk praten. Ze weten niet hoe zwaar wij vrouwen het dan hebben en hoe zwaar ons leven eigenlijk is. De hele maand houden we rekening met “die dagen” en de dagen erna zijn we bezig alle kilo’s chips, chocola en andere vette troep eraf te werken! [/quote]

Oké oké , maar er wordt wel erg makkelijk voorbijgegaan aan het feit dat mannen zich elke dag moeten scheren,ja!

Dees · 11 maart 2005 op 10:53

Brrr, ik heb zo’n hekel aan generaliserende uitspraken over mannen en vrouwen. En dan ook nog alle vrouwen de rol van Bridget Jones in de schoenen schuiven met opmerkingen over “die dagen”, “chips en chocola” en “afvallen”. Een hekel laten blijken aan het door jou geconstateerde gestereotypeer van mannen en vervolgens zelf vrouwen net zo hard stereotyperen. Duh.

Als vrouwen daar nou eens mee zouden stoppen, dan zou dat al de helft schelen van het rare idee dat zowel mannen als vrouwen over vrouwen hebben.

prikkels · 11 maart 2005 op 11:09

Het had een leuk onderwerp kunnen zijn, ware het niet dat er duidelijk uit je column blijkt dat alle mannen eigenlijk een stel lamzakken zijn en alle vrouwen….het zo zwaar hebben om mr right te vinden.

Ja duh, er worden per jaar ca 80.000 huwelijken gesloten. Daar staat tegenover dat er ca 37.000 scheidingen per jaar worden uitgesproken. Per saldo lijkt het me dus dat menig man en menig vrouw elkaar vinden in de liefdesjungle en vinden dat ze de ‘ware’ hebben gevonden. Tenzij je dol bent op dure feestjes en voor 1 dag in de belangstelling wil staan.

Daarnaast miste ik jouw insteek: wat zoek je dan in een man? Nu is het een eenzijdig geklaag geworden.

Enne: een lekker lijf is subjectief. Wat de 1 lekker vindt, daar vindt de ander niks aan.

Dit moet me nog van het hart:
[quote]Zijn er dan geen enkele jongens op deze planeet die ons respecteren of doen ze gewoon stoer?[/quote]

ik weet niet wat voor ervaringen jij hebt met de andere kunne, maar wat er uit spreekt is wel diep triest.

In elk geval succes.

Louise · 11 maart 2005 op 11:43

Ach Martijn, ik bedoel daarmee dat het ook z’n charme heeft om niet alles te begrijpen. Dat ik dat soms wel eens lekker vind ook.
Zeker in deze tijd waarin alles plat ge-analyseerd wordt en waarin iedereen maar alles tot ’t naadje wil snappen.
Er zijn nou eenmaal dingen die simpelweg niet te verklaren zijn en juist die dingen geven het gouden randje.
On(be)grijpbaar, maar wél lekker.
Een beetje dat idee 😉

Mosje · 11 maart 2005 op 12:01

[quote]zijn ze of homo of zoeken ze een binnen door weg om het bed in te duiken.[/quote]binnen door weg?
Ik zoek altijd een buiten om weg.
😛

Mosje · 11 maart 2005 op 12:02

**dubbelpost

Ma3anne · 11 maart 2005 op 13:33

@Mosje: Dubbelpost? Houd je er naast Loutje dan nog een liefje op na?

KingArthur · 11 maart 2005 op 16:29

1 Ja,
2 Nee,
3 Weet niet,
4 Ja.

Tot zover mijn bijdrage aan dit NIPO onderzoek. Wel erg stereotype gedachten allemaal. Ben niet onder de indruk van dit stuk terwijl het leuk had kunnen zijn.

Zijn het trouwens geen vrouwelijke conclusies op antwoorden van mannen?

Mosje · 11 maart 2005 op 17:14

Jeetje Ma3, wat klink je weer ziekelijk jaloers!

Ma3anne · 11 maart 2005 op 20:09

@Mosje: :laugh: Maar ik DRINK niet!

Bakema_NL · 11 maart 2005 op 21:08

Ik weet nooit of ik nu medelijden moet hebben of moet lachen om dit soort gefrustreerde stukjes.

[quote]Een antwoordde dat vrouwen vaak slimmer en gevoeliger zijn. Kijk, dat willen we horen![/quote]

Hier zit al een groot probleem. Jij wilt dus dit soort dingen horen. En aan de andere kant heb je het over omwegen om vrouwen in het bed te krijgen.
Hieruit concludeer ik al dat je inderdaad weinig van mannen begrijpt……….misschien heb je zelfs amper interesse in hen en verwacht ook geen interesse van andere zijde wanneer er dingen zijn die jij wilt horen. Je hebt al een bepaald verwachtingspatroon van mannen die nooit zal gaan kloppen………of ze menen het eigenlijk niet, of ze zeggen het je gewoonweg niet, terwijl het ongezegde best eens gemeend kan zijn, maar dan ga je weer sikkeneuren dat het nooit gezegd word.
Dus je hebt gelijk, de ideale man bestaat voor jou niet, terwijl wij mannen best een beeld hebben van de ideale vrouw, al zal die ook nog wel eens verschillen. Is de man daarom simpeler? Misschien wel ja……….gelukkig wel ja zou ik haast willen zeggen, wat moet het toch kut zijn om als vrouw door het leven te gaan, om het maar eens plastisch uit te drukken. Gelukkig zijn er ook nog vrouwen zat die zich niet zo dol laten maken door al die onzin in blaadjes en vriendinnen die tegen hen aan lopen te zeiken.

melady · 11 maart 2005 op 23:45

[quote]heb ik er een beetje me buik vol van..[/quote]

het is ‘mijn’ buik toch?
Ik stoor me aan de taalvouten en mis diepgang in je column.

Tuurlijk willen mannen sex.
Vrouwen ook.

Melady 🙂

Raindog · 12 maart 2005 op 12:06

Me Tarzan….

Ma3anne · 12 maart 2005 op 17:27

Geen idee hoe oud je bent, maar deze poging om het verschil tussen mannen en vrouwen te ontrafelen is nog niet echt gelukt.
Of het je ooit lukt, is de vraag natuurlijk.

Tip: scheer niet alle mannen over
één kam, dat houdt de boel al een stuk overzichtelijker. 😉

Shitonya · 14 maart 2005 op 03:03

Te simpel, teveel spelfouten

Che · 27 maart 2005 op 21:36

Beste Columnistra,

Als jij het antwoord wilt op het verschil tussen [b]man[/b] en vrouw moet je het niet aan [b]jongens[/b] gaan vragen natuurlijk, maar aan een man.
Maar geen nood, wij mannen redden graag een vrouw dus ik zal je even helpen.

1. Wat wil ik van een vrouw?
Humor, inlevingsvermogen, pit en veel lichamelijk contact, liefde en een beetje begrip voor als ik haar niet helemaal snap.

2. Wat is volgens jou het verschil tussen mannen en vrouwen?
Ik denk dat mannen en vrouwen meer op elkaar lijken dan je denkt, alleen, ze gaan op een andere manier met de zaken om.
Kijk maar naar hoe jongetjes en meisjes spelen: Geef een jongen een pop, hij stekt haar armen uit en gaat vliegtuigje spelen. Geef een meisje een autootje en ze stopt hem onder de dekens in een poppenwagentje en gaat ermee rondrijden.

Vrouwen zijn lief en zorgzaam en mannen zijn stoer en sterk, vrouwen vallen op een Stoere Sterke Man om ze te beschermen en te steunen.

3. Wat begrijp je niet aan vrouwen?
Het enige wat Sigmund Freud stamelend kon uitberengen nadat hij 30 jaar de vrouwelijke psyche had bestudeerd was: Was will das weib? (Wat wil de vrouw?)
Meestal snap ik vrouwen wel, behalve in een relatie met ze, dan komen ze met allerlei onmogelijke eisen waar je nooit aan kunt voldoen, tenzij je compleet anders wordt. Accepteer nou maar hoe we zijn, da’s een stuk eenvoudiger.

4. Als jij een vrouw mocht samen stellen, hoe zou die dan zijn?
Zacht & lief, mooie ogen met de rondingen op de juiste plaats, energiek, creatief, gevoel voor humor, zorgzaam en met een beetje inlevingvermogen.

Ik hoop je je een beetje wijzer te hebben gemaakt, maar maak je maar niet druk, je blijf je verbazen, dat doe ik ook nog steeds!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder