Het duurt soms even maar de meeste vragen worden vroeger of later beantwoord. Ook worden er bij nieuwe ontdekkingen soms verbanden ontdekt met de dingen die we al wisten. En het zou niet voor het eerst zijn dat dergelijke nieuwe ontdekkingen met daarna bewezen andere verbanden, een beetje weldenkend mens in wezen niet eens verbazen. Het was een uitdagende kop tussen de andere uitdagende krantenkoppen. ‘Mysterieuze schoonmaak verbetert Marsrobot’ stond boven het artikeltje over de belevenissen van de ruimterobots Opportunity en Spirit op Mars. Het verband tussen dit en wat we al wisten ligt natuurlijk voor de hand. Ik in ieder geval was niet verbaasd. Maar voor wie het niet ziet wil ik het wel even uitleggen.

De ruimterobot Opportunity was de afgelopen tijd door ‘iets of iemand’ meerdere malen schoongemaakt en afgestoft. Nu blijkt dan dat John Gray kennelijk toch gelijk had met zijn theorie dat mannen van Mars komen. Immers, we wisten reeds dat er ooit leven op Mars is geweest. Laat ik u dan het verband uitleggen, waarom mannen van Mars komen: mannen komen van Mars omdat er vrouwen waren. En die zitten er dus nog steeds, eenzaam en alleen. Ze verstoppen zich nog maar lokken en lonken, stoffen en poetsen zoals nooit eerder een keukenvloer heeft geblonken. Nu de vrouwen hier op aarde het zo langzamerhand verdommen om nog langer te stoffen en te poetsen, zien en maken ze hun kans schoon. Ik ben er van overtuigd dat ze ons terug willen. Nog zoiets dat een beetje weldenkende mens waarschijnlijk niet zal verbazen. Ooit was er leven op Mars, toen waren er vrouwen en uiteindelijk was er het pakje sigaretten van de planeet om de hoek. Nee, op Mars zijn ze er wel achtergekomen. Laat het een les zijn. Zonder flauw te willen doen: als vrouwen deze keer wél luisteren kan het een win-win situatie voor iedereen zijn. En een beetje vrouw wil zo’n kans vast niet laten lopen dunkt me. Of zou die logica hen toch ontgaan misschien? In dat geval zeg ik: denk aan toen die keer op Mars waar men zo’n ‘opportunity’ tegenwoordig dankbaar aangrijpt.


9 reacties

eline · 29 december 2004 op 13:21

Poging tot grappig zijn die de plank volledig mis slaat.

Charlotte · 29 december 2004 op 14:04

De logica van je column ontgaat me volledig!
Begrijp ik je goed? Wil je dat vrouwen de poetsdoek weer ter hand nemen, om de mannen zo op deze planeet (en dus bij hen) te houden?
Ik geloof dat ik me hierdoor officieel beledigd voel als vrouw!

Mup · 29 december 2004 op 18:32

Ai ai ai, scoor jij effe punten 😉
Nu snap ik waarom je op vakantie bent gegaan, je column kwam eraan. Ik heb er wel van genoten.

Groetjes van Venus, waar we ook gewoon wat te roken verkopen hoor.

melady · 29 december 2004 op 23:38

[quote]Het duurt soms even maar de meeste vragen worden vroeger of later beantwoord. [/quote]

Mijn vraag : ‘waar gaat dit over’…zal dan ook beantwoord worden… vroeg of laat

Melady 🙂

Tasz · 30 december 2004 op 09:52

Ik heb deze column een paar keer overgelezen, om de humor, de logica en de rode draad in deze column te pakken te krijgen.

Ik moet helaas toegeven…. ik heb gefaald :-(.
Ik begrijp het echt niet. Eerst dacht ik dat je pro-vrouwen schreef, daarna juist weer niet. Begrijp niet zo goed wat je stelling nou is. Hoef het echt niet met je eens te zijn, maar deze column bekt gewoon niet lekker. Sorry.

Cheers
Tasz 😎

Mosje · 30 december 2004 op 15:56

Beste Raindog, ik hoop dat je het in Zweden naar je zin hebt, want hier in Nederland heb je het behoorlijk verknald. Bij de vrouwen dan.
😛

(En een welgemeend advies: vertaal dit stukje niet in het Zweeds)

Raindog · 31 december 2004 op 14:08

De afgelopen dagen ben ik er menigmaal van beticht er een wel zeer levendige fantasie op na te houden. Men heeft gelijk. Een poging tot enige verduidelijking.

De in mijn ogen redelijk onzinnige missie (van de mens) naar Mars, ondanks de mogelijkheid dat het een toekomstig habitat voor ons kan zijn leverde het wel zeer onzinnige berichtje van de onverklaarbare schoonmaak op. Het prikkelt onze verbeelding. Is er leven op Mars? Iets of iemand? Het zou me niet verbazen als het gewoon een bedacht nieuwtje is, onder meer bedoeld om onze fantasie nog meer te prikkelen en niet in de laatste plaats om onze geesten klaar te maken voor de financiering van soortgelijke toekomstige projecten. Je hebt nu eenmaal van die zaken of ondernemingen die maar al te goed over hun eigen bestaansrecht waken nietwaar? Om de onzinnigheid ervan nog wat sterker aan te zetten dacht ik dit gegeven vrolijk te combineren met een andere onzinnigheid, het Mars-Venus gedoe van John Gray. En dat natuurlijk dan lekker te laten botsen met de ideeën hierover zoals die hier inmiddels breed postgevat hebben. Waarom het in de categorie m/v gekomen is heeft te maken met waar het accent lag. Met andere woorden; bij de onzin van het nieuwsberichtje over de Opportunity, de onzin over Mars-Venus en tenslotte deze column kan het geen kwaad om er met eigen ogen naar te kijken en er zo een eigen mening over te hebben/vormen. Dat daarbij ook nog enkele politiek correcte tenen geraakt zijn is voor mij leuk meegenomen om eerlijk te zijn. Ook politieke correctheid is met regelmaat onzin. De zogenaamde vanzelfsprekendheid van zaken zo nu en dan in twijfel te trekken kan in mijn ogen geen kwaad.

Charlotte, je hoeft je dus niet beledigd te voelen (zeker niet officieel). Niet alles te serieus nemen en al helemaal niet in de m/v rubriek. Mup heeft me eerder al eens om opheldering over een soortgelijk iets gevraagd en weet zodoende dat ik redelijk vrouwvriendelijk ben. Ook pro-vrouw trouwens Tasz, heel erg ook. Melady moet zoiets vermoed hebben en Mosje heeft weer eens gelijk zoals alleen hij dat kan; om niet in twijfel te trekken vanzelfsprekend ;-).

Tenslotte; als experiment op het onderwerp is deze column kennelijk niet erg geslaagd. Misschien is dat wel typerend voor lui van Mars?

😉

Mup · 31 december 2004 op 14:18

[quote]als experiment op het onderwerp is deze column kennelijk niet erg geslaagd. [/quote]

Toch wel Raindog, en waarschijnlijk zal die actie-reactie gebeurtenis altijd blijven, zolang Mars en Venus zoveel van elkaar blijven verschillen,

Groet Mup.

viking · 31 december 2004 op 16:00

Kuhut zeg… ik ben blond, zorg voor het vreten en doe het een en ander in de huishouding. Geen wonder dat ik het niet snap! 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder