Geloof het of niet, maar er is deze maand voor het eerst een Nederlands kampioenschap pijproken gehouden. De bedoeling bij deze ‘sport’ is, je pijp zolang mogelijk te laten branden. In bijvoorbeeld Duitsland wordt dit ‘Langzeitrauchen’ al sinds 1969 gehouden. Niet zomaar iedereen kan hieraan meedoen natuurlijk. Je moet wel een professionele pijproker zijn. Hoe je dat diploma kunt halen, moet ik nog even uitzoeken. We weten allemaal dat mannen veel beter zijn in sporten dan vrouwen. Hier is natuurlijk een goede verklaring voor. Mannen zijn sterker, hebben een grotere longinhoud en een groter hartvolume. Ze zijn langer en hebben smallere heupen, wat ervoor zorgt dat ze sneller zijn. Zelfs bij dit Nederlands kampioenschap pijproken, kunnen de vrouwen het niet winnen van de mannen. Vreemd, want je zou toch denken dat vrouwen meer verstand hebben van pijpen dan mannen. Toch is er ook hier weer een reden te vinden, waarom de mannen hebben gewonnen. Zij kunnen zich namelijk veel beter concentreren op één ding, terwijl vrouwen altijd de neiging hebben honderd dingen tegelijk te doen. Bij pijproken draait het in het hoofd van de man alleen maar om ‘de pijp’. De pijpende vrouwen vragen zich tijdens het roken waarschijnlijk af of ze thuis het gasfornuis nog hebben laten branden en of ze de voordeur wel op slot hebben gedraaid.

Is een vrouw dan nergens beter in? Ik bedoel, in sporten zijn wij vrouwen dus duidelijk de minderen. Even twijfel ik nog bij de sport kunstschaatsen, maar met de Olympische spelen op de achtergrond, zie ik net een vrouwelijke kunstschaatser genadeloos op haar gezicht gaan. Fileparkeren kunnen we niet (gebrek aan inschattingsvermogen) en ook ons IQ ligt gemiddeld 5 punten lager. Bij mijn zoektocht in het dagelijkse leven denk ik nog even aan koken, maar als snel blijkt dat de beste topkoks toch echt allemaal mannen zijn. Maar eindelijk vind ik dan toch iets. Vrouwen communiceren beter dan mannen. Even later bedenk ik me echter, dat beter communiceren geen enkele zin heeft, omdat mannen slecht blijken te kunnen luisteren. Vervolgens zouden vrouwen beter zijn in teamwork, maar ook hieraan twijfel ik ten zeerste. Heb je al eens tien vrouwen bij elkaar gezet om samen te werken? Succes.

Is een vrouw dan echt nergens beter in? Jawel hoor. Ik heb iets gevonden. Mijn man was even met ons zoontje om een boodschap geweest. Volgens mijn man was zoonlief strontvervelend geweest. Geen land was er met hem te bezeilen. Na één blik op mijn zoon te hebben geworpen zeg ik: “Dat kind is niet vervelend. Dat kind is ziek. Hij heeft koorts”. Laten wij vrouwen dan nergens beter in zijn dan mannen, maar wel wat betreft het aanvoelen wat er met onze kinderen aan de hand is. En laat ik dit nu veel belangrijker vinden dan bijvoorbeeld verstand hebben van pijpen. Al zal mijn man hier waarschijnlijk anders over denken.


12 reacties

Prlwytskovsky · 25 februari 2006 op 13:01

Mijn buurvrouw heeft ook leren pijpen, het draagt lekker zegt ze.
😉

Outsider · 25 februari 2006 op 15:01

Ik weet nog wel iets waarin vrouwen beter zijn namelijk: mannen naar hun pijpen laten dansen.
Nee, dit meen ik niet serieus, het zou een belachelijke generalisering zijn. Maar mijn ex was er toevallig wel goed in om mij naar haar pijpen te laten dansen. Als ze haar zin niet kreeg, dan bleef ze gewoon net zo lang kwaad en mopperen en zeuren, tot ze haar zin wel kreeg. Terwille van de lieve vrede gaf ik maar toe.

Maar ik geloof wel dat het waar is, dat vrouwen over het algemeen eerder aanvoelen dan mannen als er iets mis is met hun kinderen of andermans kinderen of zelfs mensen in het algemeen.

Outsider · 25 februari 2006 op 15:01

Sorry, trage computer, per ongeluk twee keer op Plaatsen geklikt.

Kees Schilder · 25 februari 2006 op 17:18

[quote]En laat ik dit nu veel belangrijker vinden dan bijvoorbeeld verstand hebben van pijpen. Al zal mijn man hier waarschijnlijk anders over denken[/quote]

Kan mij niet indenken 😀 Vind het weer een geslaagde column

senahponex · 25 februari 2006 op 18:13

Leuke column

Nana · 25 februari 2006 op 18:59

Goede column enne het klopt echt allebei: het aanvoelen en het pijpen

melady · 25 februari 2006 op 23:56

Heb ook leren pijpen, mijn motorbroek.
Flauwe reactie op je column.
Maar je stuurt zoveel columns in dat ik de draad een beetje kwijtraak.

KawaSutra · 25 februari 2006 op 23:59

Mannen gaan gemiddeld eerder de pijp uit. 😀

Troy · 26 februari 2006 op 01:49

Mannen pijpen beter. Logisch.

Maar vrouwen beffen waarschijnlijk beter;-)

Leuke column :-p

wendy77 · 26 februari 2006 op 09:23

@Peter: Je maakt wat mee met die buurvrouw van jou he 😉

@Outsider: Ik denk dat je daar wel gelijk in hebt ja, dat vrouwen goed zijn in hun zin doordrijven 😉

@Melady: Ik stuur 1 column per week in, als je dan de draad al kwijt raakt, ligt dat meer aan jezelf dan aan mij.

@Troy: Wie weet, dat zoeken we op 😛

@Kawa: 😀

@Senahponex, Nana, Kees: Thanx

DriekOplopers · 26 februari 2006 op 18:30

Gewoon een goed gelukte column. En ik wist niet dat meneer Strijdonk zo’n vervent roker was 🙂

Ik zeg maar zo:

Een tevreden pijper
is geen flessengrijper.

Hips…

Driek Dorstlopers

sally · 26 februari 2006 op 21:17

Wendy, leer van mij: zet een man nooit teveel op een voetstuk!
Niet echt slim!!!!!(kun je straks naar zijn pijpen dansen)
😉

liefs
Sally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder