2 Moddervette Amerikaanse tieners gaan een proces aanspannen tegen Mc Donalds. De ene van 1.73 m. weegt 122 kg, de andere van 1.58 m. weegt 90 kg. Volgens hun advocaat aten ze de laatste 5 jaar bijna elke dag bij Mc Donalds. Big Mac na Big Mac na Big Mac. Ze werden dikker en dikker en langzamerhand begon het te dagen. De papzakjes, gesteund door hun ouders die ook totaal verrast waren, vinden dat Mc Donalds had moeten waarschuwen dat je dik kunt worden als je je elke dag volpropt met Big Macs. Eten bij Mc Donalds is maar een van de vele risico’s waar je aan blootgesteld wordt. Zuurkool met veel aardappelen, jus en vette worst kan je bijvoorbeeld ook lelijk opbreken. Vooral als je het elke dag eet. Van bier kan je dronken worden en zelfs een bierbuik krijgen. Van fietsen kan je moe worden. Van zonnen kan je verbranden. En van geld uitgeven kan je blut raken. Het idee achter het proces tegen Mc Donalds is dat het gescheeld had als er gewaarschuwd was. Als Mc Donalds bijvoorbeeld gezegd had: Let op! Dit is voedsel! Dan hadden die kinderen natuurlijk meteen begrepen dat een Big Mac calorieën bevat en dat je er dus niet teveel van moet eten. Voedsel zonder calorieën is namelijk vrij zeldzaam. Het is een soort voedsel dat in de vorm van speciale produkten gegeten wordt door mensen die zo bang zijn om dik te worden dat ze het liefst helemaal niets meer eten. Een soort mensen dat je niet bij Mc Donalds ziet.

Maar wat blijkt, waarschuwen helpt helemaal niet. Waarschuwingen op pakjes sigaretten spiegelen rokers de meest afschrikwekkende scenario’s voor ten aanzien van hun gezondheid. Maar de meeste roken gewoon door hoewel ze heus niet twijfelen aan het realiteitsgehalte ervan. Ze schamen ze zich er zelfs niet voor hun pakjes sigaretten of shag met daarop in grote letters doodsbedreigingen open en bloot op tafel te laten liggen na het opsteken van een sigaret. Iedereen kan het zien. Waarschuwingen hebben dus geen zin. Ze komen niet te bestemder plaatse aan, bij het gezond verstand. Gezond verstand is een beetje ‘uit’.

Gezond verstand is eigenlijk nooit ‘in’ geweest. Het was altijd al “so yesterday”, zo absoluut niet hip, eerst nadenken voor je wat doet. Het doet denken aan de goede raad die je van je ouders kreeg toen je jong was en die je zo snel mogelijk moest vergeten om leuke dingen te kunnen doen. Je laten gaan, dat is wat je wilde. Snoepen, bier drinken, roken, bungee-jumpen, seks, bij Mc Donalds eten. De Amerikaanse vetklepjes kunnen alleen nog proberen de rechtbank met een heel ongerijmd argument te overbluffen. Namelijk dat Big Macs zo lekker zijn dat je er verslaafd aan moet raken. Maar dat lijkt zelfs voor een Amerikaanse rechtbank een brug te ver. En als ze in Amerika het verhaal kennen van die Nederlandse journalist die er vorig jaar in is geslaagd af te vallen op een Mc Donaldsdieet dan is het proces meteen afgelopen. Ik ga eens lekker naar de discotheek. En daarna klaag ik ze aan omdat ik doof word van de harde muziek.

Categorieën: Maatschappij

8 reacties

Mar · 3 februari 2005 op 17:51

Heel sterk Maurits!

Sta niet te kijken als die 2 nog gelijk krijgen van de rechter. Tis en blijft Amerika.

Mar

Louise · 3 februari 2005 op 20:14

Jezus, die advocaat van die twee Big Macjes moet wel heel erg om werk verlegen hebben gezeten.
[quote]En daarna klaag ik ze aan omdat ik doof word van de harde muziek.[/quote]
En dat ga je winnen ook, al weet ik niet precies hoe dat in zijn werk gaat, met Amerikaanse advocaten die in Nederland procederen 😀

Ma3anne · 3 februari 2005 op 21:07

Beetje uitgekauwd onderwerp. Volgende keer weer wat spannenders, Maurits? 😛

Mosje · 3 februari 2005 op 21:46

Je had een waarschuwing boven dit stukje moeten zetten Mauritz: Lezen van dit verhaaltje kan een nadelige invloed hebben op uw geestelijke welgesteldheid.

(ik bel even met mijn advocaat nu……)

pepe · 3 februari 2005 op 21:58

Ik snap niet dat men daar dik van wordt, mij lukt het niet. Na een mac-hapje heb ik nog trek en wil ik (echt)eten.

sally · 4 februari 2005 op 00:05

En ik klaag onze plaatselijke kroeg aan dat het er walgelijk gezellig is en vooral verslavend.
En dat hartklachten veroorzaakt heeft bij mijn geliefde.
heb ik een kans Martijn?
Op een vorstelijke schadevergoeding? 😀 😀

groet Sally

melady · 4 februari 2005 op 00:11

Big Maurits….je kan hele leuke colums schrijven, deze was niet te vreten.

Melady 🙂

Dees · 5 februari 2005 op 11:58

Je schrijft technisch goed en dat weet je denk ik ook wel van jezelf. Gooi er nog een snufje meer originaliteit in, iets onverwachts, een wending en een druppeltje persoonlijks en je hebt denk ik een supermix.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder