Wanneer ben je nou een meisje-meisje of een meisje-jongen? Alle 2 de soorten zijn natuurlijk van het vrouwelijk geslacht maar er zitten hele grote verschillen in het doen en laten van elk meisje. Neem nou een meisje-meisje. Die zul je niet snel de banden van hun auto’s zien oppompen, of de olie zien verversen. Waarschijnlijk lopen ze nooit zonder paraplu naar buiten als het regent. Dit zijn voorbeelden van meisjes die vroeger alleen maar met poppen en barbies speelden. Die niet buiten in de modder zaten of met de kinderen uit de buurt hutten in bomen maakten. Deze meisjes zaten thuis met vriendinnetjes netjes te spelen met waarschijnlijk hun allermooiste jurk aan. Ik haat dat soort meisjes, echt waar. Dat gemuts over nagels, inhoudloze discussies met vrienden, zeuren over pijn in kleine teen.
Mijn vriendinnen en ik daarentegen zijn meisjes-jongens. Ik zal geen man vragen om de banden van m’n auto op te pompen, ik ververs zelf de olie en ik loop in de regen zonder paraplu.
Ik heb zelfs een tijdje geleden met m’n beste vriendinnetje haar huis half verbouwd en verhuist. 3 maanden zijn we bezig geweest met verven, zagen, laminaat leggen, sjouwen en schoonmaken. En een lol dat we hadden. Hier hadden we geen professionals voor nodig. Die mochten op komen draven voor de electriciteit, aanleggen van badkamer en keuken en voor het zware sjouwwerk. Bespaart een hoop geld en geeft je echt een kick. En het resultaat mag er echt zijn. Super trots zijn wij op het eindresultaat.
Zo ook toen ik m’n allereerste auto kocht. De autohandelaar dacht te maken te hebben met een meisje-meisje. Hij beloofde de auto apk te keuren, een nieuwe ruit erin te zetten, de motor af te stellen en de verwarming na te kijken. Hij zou de auto binnen 3 dagen op-en-top af te leveren. Ik geloofde hem en betaalde een bedrag vooruit. 3 dagen later ging ik m’n autootje ophalen. Tot mijn verbazing was de ruit nog niet gemaakt en was nog niet apk gekeurd. Was schijnbaar wat tussengekomen, kan gebeuren. Ik maakte de afspraak om de auto mee te nemen en ‘m de donderdag erop te brengen voor de keuring en vervanging van de ruit. Die donderdag de auto gebracht, m’n reservesleutel afgegegeven en de auto zou vrijdagavond klaar zijn. De reservesleutel zou de garage-meneer in de achterbak leggen. Aangekomen bij m’n auto viel meteen de scheur in m’n ruit op en de sleutel was nergens te vinden. Het enige wat ik vond was een briefje van de garage-klootzak dat de ruit gebroken was en dat het hem speet. Heb de volgende dag meteen gebeld en hij maakte weer z’n excuses dat de ruit was gebroken en dat de garage in tijdnood zat dus de auto ook niet hebben kunnen keuren. Ik werd boos. Hij begreep het en maakten weer een afspraak. Om een lang verhaal kort te maken. De auto is in 3 weken 4 keer weggeweest. Uitiendelijk heb ik de baas van de garage-klootzak gebeld en gevraagd om een verklaring. Hij wist van niets en is er achteraan gegaan. Die zelfde dag is de auto gekeurd, heb een nieuwe ruit gekregen en de motor is afgesteld. Heb de auto opgehaald en bedankte de baas. Voor alle problemen die ik had gehad maakte hij z’n excuses en zal de volgende apk keuring voor me betalen. Nou, ik denk niet dat ik daar nog ooit m’n auto naar toe breng. Uiteindelijk bleek dat de garage-klootzak overspannen was en probeerde flink aan me te verdienen. Is’ m niet gelukt want je loopt niet gemakkelijk over mij heen.
In de kroeg kun je een meisje-meisje van een meisje-jongen goed van elkaar onderscheiden. Een meisje-meisje staat mooi te wezen met haar handtasje en perfect uitgekozen kleertjes, mooi te dansen, haar sigaret heel gracieus te roken en heeft haar wijntje netjes vast. Een meisje-jongen straalt zelfvertrouwen uit, ziet er stoer maar vrouwelijk uit, heeft plezier met vrienden en vriendinnen, drinkt een drankje of staat shotjes weg te werken met de barman en staat te dansen op de bar.
Een meisje-meisje heeft z’n charmes, een meisje-jongen heeft z’n charmes. Wat heeft een jongen-jongen het liefst?


15 reacties

WritersBlocq · 19 oktober 2004 op 17:10

Hoi Mar, voor een jongen-meisje ratel je als een vrouw-vrouw-vrouw!

Mosje · 19 oktober 2004 op 17:24

Ik val op vrouw-vrouwen.
😉

John_van_Leverdingen · 19 oktober 2004 op 17:28

Ik als jongen-jongen heb het liefst een meisje-jongen……….totdat de verbouwing klaar is.
Een lang en gelukkig leven heeft meer inhoud nodig dan enkel het verschil tussen meisje mét of zonder handtasje.

Maar volgens mij heb je pas een bitsch ervaring met een meisje-meisje gehad. Je column klingt een beetje gefrustreerd in die richting.

Praat echter rustig door, ik vind dat wel leuk!

Mup · 19 oktober 2004 op 18:05

[quote]Ik heb zelfs een tijdje geleden met m’n beste vriendinnetje haar huis half verbouwd en verhuist.[/quote]

Heb je eerst het huis verbouwd en het toen verhuist?

Zonder dollen, leuk onderwerp, ik ben geen jongen-jongen, dus kan als zodanig ook geen voorkeur geven, maar val volgens jouw indeling onder de meisje-jongen categorie. Zonder het dansen op de bar, kan dat ook?

Groet Mup.

pepe · 19 oktober 2004 op 21:46

Ik ben als pepe geboren uit een zaadje en eitje, dus altijd een beetje vrouw en een beetje man.
Als vrouw sta ik mijn mannetje wel en heb geen hulp nodig bij autowiel verwisselen 😉

Leuk geschreven.

Isabella · 19 oktober 2004 op 23:59

Ik hou van make-up, shoppen en volg een cursus binnenhuis architectuur. Ik heb verstand van PK’s maar ook van BH’s. Ik kies mijn 8 Inch hakken voor het stappen uit met beleid, maar tap daarop wel schuine moppen. Tijdens het verbouwen van mijn huis was mijn ex nergens te bekennen, dus heb ik zelf staan timmeren, zagen en verfen, om vervolgens s’avonds na een 2 uur durend schuimbad met gevijlde nagels weer aan een cocktailtje te nippen. Wat ben ik nou? 😀
p.s. Leuke column!

WritersBlocq · 20 oktober 2004 op 09:02

Isabella, we zijn uit hetzelfde hout gesneden, ik moest HEEL hard lachen om de herkenning!

ignatius · 20 oktober 2004 op 12:30

[quote]Die zul je niet snel de banden van hun auto’s zien oppompen, of de olie zien verversen.[/quote]
Ben een echte jongen-jongen, maar dit zul je mij ook uitermate zelden zien doen, vandaar dat mijn voorkeur in dit geval uitgaat naar een meisje-jongen. 😉

Falco · 20 oktober 2004 op 13:06

Leuke beschrijving van de m-m en m-j. Als j-j is deze typering echter niet de reden voor mij om een keus te maken voor vrouwen. Uitstraling, intelligentie en vele andere zaken zijn dan meer van belang. Wat het precies is maakt eigenlijk niet zoveel uit, het is er wel of niet als ik met een vrouw praat. En soms is het er in het begin niet maar na verloop van tijd wel. Wat er ook is, het begint wel met zinvolle communicatie, dus geen barbie gesprekken.

tontheunis · 20 oktober 2004 op 17:30

Nou, nou, nou…
Wat een ontboezemingen opeens. Gaan nu alle geachte collegae vertellen wat ze eigenlijk zijn?

Ik ben een mens, jongens! En meisjes! Een mens met eergevoel, met angsten, met diep verdriet en grote vreugde. Ik ben een mens met het idee dat ik me niet anders voor hoef te doen dan ik ben.
En als ik iets niet kan, doe ik één van drie dingen. Ik leer het, ik laat het een ander doen of ik doe het niet.

Een meisje met een handtasje en een nuffig sigaretje kan heel lief zijn. En een vrouw met een pittig karakter ook.

Weet ik veel of ik een meisje-jongen ben? Of een jongen-jongen? Ik ben een mens-mensje. Tjonge, jonge…

Een heel leuke column overigens. Jij hebt je visitekaartje wel afgegeven…

TT

Raindog · 20 oktober 2004 op 17:58

Ha die Ton! Je bent toch geen aanhanger van het uni-sex gedachtengoed hoop ik? Indien ja dan vind je in mij je tegenhanger.

Ik weet niet of ik liever een m-m heb of een m-j. Wat me wel opviel is dat Mar haar column, wat trouwens een erg leuk debuut is, afsluit met de vraag wat de j-j eigenlijk liever heeft. Mijn vraag is dan meteen: wat is er in vredesnaam met het jongen-meisje gebeurd? Of gaan we er gewoon maar van uit dat die homo zijn? Of is dat wat een poosje ‘metroman’ geheten heeft misschien? 😉

Ik heb geloof ik niet een uitgesproken voorkeur maar kan me heel goed vinden in de typering. Het onderscheid dat bedoeld wordt heb ik zelf namelijk ook altijd zo gezien, zij het in andere en vooral scherpere bewoordingen.
Ik hou vooral van enige mate van zelfredzaamheid denk ik. Toch kan dit op velerlei manieren. Zelf druiven persen om je eigen wijn van te maken is daar een voorbeeld van. Er in een kroeg door o.a. je uiterlijk, je nagels, je tasje, je kleding, je dansen, je blik en de manier waarop je je sigaret rookt voor zorgen dat iemand je een glas wijn aanbiedt wat mij betreft ook.

Raffinement!
Elementary my dear Watson!

Volgende keer eentje over de verschillen tussen wat de m-m en de m-j willen Mar?

Raindog

Ma3anne · 21 oktober 2004 op 09:23

Euh, jammer dat je zo uitweidt over die auto. Verder wel grappige column.

Dees · 21 oktober 2004 op 12:01

Het zal allemaal wel. Maar wat ik nooit begrepen heb is hoe meisje-meisjes (oid) erin slagen om kleding ongekreukt, haar keurig in model en gezicht gesteven in de plooi te houden, terwijl ik er na een gemiddelde dag meestal als verkreukelde halve wilde bijloop.

Als je me dat weet te vertellen, word ik misschien nog wel eens een meisje meisje, het heeft zo zijn voordelen, vermoed ik. 😉

tontheunis · 21 oktober 2004 op 12:11

[quote]hoe meisje-meisjes (oid) erin slagen om kleding ongekreukt, haar keurig in model en gezicht gesteven in de plooi te houden[/quote]

Men beziet types als Mabel van Oranje Von der Lippe Biesterveld-Wisse Smit en ziet hoe zij paradeert zonder zich zelfs maar ergens voor te hoeven bukken en men weet het…

[url=www.tontheunis.nl]TT[/url]

tontheunis · 21 oktober 2004 op 12:14

Raindog, waarde vriend!

Ik hang geenszins de uni-sex-gedachte aan. Ik ben meer een voorstander van de sex-gedachte. Niet omdat ik niets anders te doen heeft maar omdat onderzoek heeft uitgewezen dat jij en ik gemiddeld meer dan honderd keer per dag daaraan denken.
En meisje-meisjes en meisje-jongens en jongen-meisjes en jongen-jongens en Paul de Leeuw-Jamais ook. [url=www.tontheunis.nl]TT[/url]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder