Gistelen war ik met riendin op kemmis. Heb me lopgelachen. Nooi nie gedacht dat ik zoveer rol kon hebben. Voolal in rullenbak was verre plet. Ik mos wel eelst vuul kwatjes betaren maal det mog plet niet dukken. Eest in kaloesel gelaan en roen in de lups. Van lups nool skiettent en van skiettent nool bolsaulos. Riendin en ik kwaan nie bei vant lakken in bolsaulos. We bolsten wooldelijk so hald oppe ramp da onze tampen beina uit os mom spronken. Van skrik flietje kaan schoren. Met vuil makoraisie en corrie. Doornai nog kan blikrooien en tautrakken. Wai hand beid pleis. Riendin han fliets en ik nun PV. Van rekkigheid zien wai nog pilluskes gaan ratten. Meen nun frinke bronde klaag. Halstikke drompen benne wai worden … Olpss. We hand fink stok in klaat. Ut war zerg dat wai nun taks na hois gevat hand. Zaat booglijk an oos tax kwa alkool. Dei leep beinat uut ons olen.

Tois hepwe mozuukskes droit en gedampt natoilijk. Os bai poetkes van de glond. Op Maikol Jekson en Broes Sprinkler hepwe gedampt en kenongen. “Biet het, biet het” en “Het war zommaar in 69”. Da waar heffig. Zommaar in 69. Ik wait nok koet. Ik lak met riendin in rullenbak op kemmis in Weelt. En maar zuuken. Nao goei rullen oiteraad. Wai konnen keen goei rullen vinken. Oitijndelik haap wier tok sommig rullen gevink.

Nouw kont appie oit miauw. De rullen die wai vinken war nieg toed. Wai truuk naor kemmiskont en fink bulleren en fotteren. “Wais det nouw! Eels kwatjes betaren en dan fuul rullen kraigen! Moi nieg!” Gerukkig klegen wai nui rullen. Ik met riendin andelik in rullenbak. Verre plet. Ist aanroder. Met oew riendin in rullenbak in Weelt met echt skon rullen. Ksal noit ni meer verketen. “Met mun rul in de bak reit ik door dardennerham met riendin en tonnen kiezel ver van hois moar in mun sas”.

Anfijn. Morel vant vertel. Noit nieg tevreen zain met fuul rullen. Boter un goe rul in hendje dan twaalf rullen in locht. Nietwor!? Hoge rullen vengen immels vuul wand. Kwie lijne rultje nie eelt is kroete rul nie weeld. Witte gai hoei een rul een hos vinkt? Wel … lest mie nok te tellen det dees tol aktonderd joal aut is en noit nie opkeskreven is dool nomaad. Kwit doos nie tof ter tolfitten in titten. Forrie!

[b][url=http://www.nostalgisch-kermis-collect.nl/images/Attracties/Rupsbaan/rups%20Dam%204.JPG]Mien Lups[/url][/b]

[img align=left]http://www.speeltbas.nl/images/eendjes.jpg[/img]

Categorieën: Gein & Ongein

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

15 reacties

WritersBlocq · 27 september 2008 op 18:41

Kat un kuttumeur toen ik begon te lezen. Das nu over, kep gelachen maar wat zijn die rullen dan :eh: :pint: 😀
Peuter da mar us an Mien Verstand

Anne · 27 september 2008 op 18:48

Geweldig!

Neuskleuter · 27 september 2008 op 20:39

Verwarrend, vermoeiend, puzzelig. Ik heb het gelezen, maar ik wacht wel op de ondertiteling.

@Mup: Rullen zijn geloof ik allesdingen, want het wordt voornamelijk in spreekwoorden en liedjes gebruikt… Ik heb ook al gepuzzeld met lurren, maar kleuren lijkt het me ook niet te zijn.

Het volgende koeterwaals of zware spraakgebrek sla ik even over.. 😉

axelle · 27 september 2008 op 20:51

Als dit een aanzet mag wezen om hier een vette Vlaamse column te plaatsen dan voel ik me geroepen. Komt er dus aan, Axelle@Vlaams

Eerlijk gezegd? Ik vind dit niks. En da’s dan nog zacht uitgedrukt. Dit is pure uitsluiting aangezien mensen die dit niet beheersen er geen bal van begrijpen. Vet staaltje egoïsme. Leckaaahhhhhhh.

Mup · 27 september 2008 op 21:26

Bedankt neus, ik was niet op zoek naar het woord, maar weet het nu toch.

Kwam niet lekker door dit experiment Mien, niet aan mij besteed dus,

Groet Mup.

pally · 27 september 2008 op 21:38

tis vaas hadtieke grapik, maor iek verstaand ter nieksnie vaaan! 😀

gruut von Paalie

Neuskleuter · 27 september 2008 op 21:47

Oh…. was dit Vlaams, dan? Kiek moar uut, aans geet dizze Tukker ee’m struuk’n duuk’n, brommers kiek’n en aandere zooi uutkroam’n. 😀

arta · 28 september 2008 op 08:37

ut spet me, moar ik sloai effe oaver. Gin Braobantse stukskes van men hand! Vulsteveul moeite mee da gewoane Nidderláánds.:-D

Met rullenbak in de titel vermoed ik dat rullen prullen zijn…

Ma3anne · 28 september 2008 op 08:48

Toen ik doorhad dat het geen dialect was, maar gewoon letterverwisseltje, kwam ik er niet meer doorheen. 😕

SIMBA · 28 september 2008 op 11:40

Minder geslaagd dan je vorige experiment Mien.

Dees · 28 september 2008 op 13:17

Ontzettend knap, creatief en geestig. Ik lust die experimentele bullshit rauw. Gimme more 😀

Mien · 28 september 2008 op 19:21

Dank voor jullie uiteenlopende reacties. Het heeft blijkbaar iets losgemaakt bij deze en gene.
Het was niet de bedoeling om een indruk te geven van of de spot te drijven met welk dialect dan ook. Het is wel een eigen taal geworden zonder taalfouten.
Een vertaling is niet nodig als je de column hardop voorleest. Just use a little bit imagination. Voor degene die toch een vertaling wensen, laat het me weten!
Voor mij was de column een woordenspel. Een gegoochel met woorden n.a.v. commentaren op de moedig geschreven column [url=http://examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=8360]Scherven[/url] van Bitchy. In haar column stonden twee prachtige verschrijvingen “riendin” en “rullenbak” die als uitgangspunt hebben gediend voor mijn column. Bovendien is de ergernis van velen ColumnX-ers op (al dan niet slordige of in snelheid geschreven) taalfouten tevens inspiratiebron geweest voor mijn column met als onderliggend thema (woorden)kermis.

Groet,

Mien Legt Zijn Column Uit

axelle · 28 september 2008 op 20:41

Omg… Begrijp je die zin niet? Nou, zal ik nog ff uitleggen dat ik gewoon een vergelijking maakte. Ben ik ff blij dat mijn dialectje niet als het jouwe klinkt. :p
Axellé

WritersBlocq · 28 september 2008 op 20:45

[quote]Het is wel een eigen taal geworden zonder taalfouten.
[/quote]

😆 😆
Alleen al daarom vind ik hem zo geweldig!

Troy · 29 september 2008 op 13:02

Jaaa, ik moest direct aan die foutjes in Bitchy’s column denken; erg geestig hoe zoiets je inspiratie oplevert en hoe je het vervolgens zo origineel weet uit te werken. Knap! Jammer dat niet iedereen dit soort experimentjes kan waarderen. Ik heb ervan genoten in ieder geval. Binnenkort hoop ik ook met een klein experimentje op de proppen te komen. Ik dek mij hierbij vast in voor alle tegenstanders… :pint:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder