Scheiden heeft zo zijn voordelen, je kunt namelijk nog eens trouwen, het liefs met iemand anders dan de voorgaande keer, en je kunt dan ook weer op huwelijksreis. Het mooie aan een huwelijksreis is dat je tijdens je vakantie dan geconfronteerd wordt met extra attenties, van het reisburo en hotel. Terwijl je eigenlijk alleen maar 2 weken in bed wil door brengen om lichaamssappen uit te wisselen. Nu wil het toeval dat wij als verliefd stelletje op de luchthaven in Cancun werden geselecteerd( of eigenlijk toevallig, ik dacht dat het een infobalie van de luchthaven was) om een Resort te bezoeken, te lunchen en een rondleiding te krijgen met als doel om je een timeshare te kopen(dit laatste weet je normaal niet, maar kom je dan achter). Dit zelfde was ons ook al eens gebeurt op vakantie in Orlando/VS, ook hier hadden we een resort bezocht, en geluncht, en geen timeshare gekocht maar wel gratis entreebewijzen voor Seaworld gekregen.

Dit Resort had een betere aanbieding, nl 50% korting op de excursies die er rondom Cancun te boeken zijn. Nadat ik een prijslijst had gezien waar de goedkoopste dagexcursie 50$ was, heb ik besloten om toch maar eens te gaan kijken. Na een heerlijke lunch met enkele corona’s(bier) erbij en een rondleiding werden we naar de zaal waar men kon(moest ) tekenen voor een timeshare.

Even voor de onwetenden, met een timeshare koop je voor bv 10.000-30.000 dollar een week per jaar een appartement, er komen dan wel nog jaarlijks extra kosten erbij maar voor de rest van je leven kun jij dan in bv week 32 naar je eigen appartement. Je kunt natuurlijk ook andere resorts bezoeken van die keten, en jouw timeshare verhuren, allemaal erg ondoorzichtig, dus nooit doen.

Nadat ik had uitgelegd, dat ik op mijn 2. dag vakantie niet zou gaan besluiten om een timeshare aan te schaffen, kon ik gaan om dan bij het reisburo wel nog enkele excursies te boeken(reserveren). Ik kan jullie vertellen, dat is dan kassa.

Met een eigen speedboot door de mangroves en dan snorkelen, normaal 50$ pp nu 25$ pp
Cruise naar Isle Mujeres, bezoek aan pirateneiland, snorkelen, zwemmen met dolfijnen(extra) met een levende haai op de foto(extra) normaal 50$ pp nu 25$ pp
Sunset cruise met diner (kreeft) op een bountyboot op de lagune 75$ pp nu 35$ pp
Pirates night, verkleed als piraat naar het pirateneiland, om daar een piratenschow, casinospelen , diner voor normaal 65$ pp nu 32,50$ pp.
Dit zijn enkele van de excursies die wij hebben gedaan, maar de keus was gigantisch.

Bij alle excursies was de drank natuurlijk gratis, en men deed alle moeite om je goed dronken naar huis te laten gaan. (behalve bij de speedboot/snorkelen excursie)
De korting was in totaal 350$ plus een uitgebreide lunch en de nodige biertjes, en 2 uur van je tijd.
Zelfs de taxi was gratis er naar toe, terug hebben we de bus gepakt..

Resumerend, de temperatuur of beter gezegd de luchtvochtigheid( september) was er zo hoog, dat indien je de hotelkamer(airco) verliet, je het gevoel had of er iemand op de gang een natte warme handdoek om je heen hing en je dus beter op je kamer kon blijven en daar dan poogt de kamasutra met enkele posities uit te breiden.

Maar na enkel dagen ben je aan de temperaturen gewend, en is zelfs een busrit een fluitje van een cent. De eerste keren goed opletten, nadat de laatste passagier op de treeplank staat, scheurt de chauffeur weg om als eerste bij de volgende halte te zijn om zijn concurrent voor te zijn. Menig formule 1 coureur zou van deze chauffeurs wat kunnen leren, zonder technische hulpmiddelen van 0 naar 60 km/u in 2 seconden is niet misselijk. Als je dus net je kaartje(verzekeringsbewijs) in je zak duwde lag je ook al achter in de bus. Een volle bus was dan een verademing, omdat de andere passagiers de val dan konden breken.

Zoals je hier leest, is Godspeed best actief op vakantie al is het maar vanwege de gratis drank die bij elke excursie werd aangeboden.

Proost:pint:

Categorieën: Reisverhalen

3 reacties

Kees Schilder · 6 december 2003 op 13:12

Krijg ik dat ook, Godspeet?, als ik in jouw kroeg op excursie kom? 😀

deZwarteRidder · 6 december 2003 op 13:48

aaah vandaar die uithalen van de zangeres zonder naam in het liedje mexicoooooooohooooooooo!!!
Time Sharing i just love it zeker als ik Godspeed zo lees..
Rich@Rd

viking · 7 december 2003 op 10:38

Mmmm, de hier genoemde bedragen zijn uiteraard NIET meer aktueel. Wie Godspeed wel eens heeft zien zuipen-met-het-doel-zat-te-worden weet waarom. De geleden schade wordt de komende jaren verhaald op nieuwe nietsvermoedende toeristen.

bytheway: Corona is geen bier maar een variant op onze uilenzeik (elk Nederlands biermerk, behalve ALFA).

Geef een reactie

Avatar plaatshouder