Een vrije vertaling:

[i]Wij houden altijd moed, want zoeken doen we goed,
Hij komt wel, vroeg of laat,
En is hij niet zo braaf, dat stapt hij maar weer af,
En gaan wij weer op pad.[/i] Wat dit is?
Een vrije vertaling van de aanstaande carnavalskraker ‘Waar is mijn prins.’
Jaja, spijtig maar waar, het festijn van de gezellige bourgondiërs is weer in aantocht en dit soort kwaliteitsteksten horen bij het arrangement waar groenteboer of slager op de hoek in de verloren uurtjes op een vochtige zolderkamer een jaar op heeft zitten te broeden.
Ik denk dat Bono van U2 of Leonard Cohen behoorlijke peentjes aan het zweten zijn, tenslotte met de bovenstaande lyrics raak je natuurlijk wel de as van het muzikale zijn, niet dan?

Nu weet ik dat André Hazes met een rijmboekje en enkele fusten bier de ene ballade na de andere weet te produceren, maar ja dat is Dré!
Daarbij denk ik dat zijn rijmboekje, net als de puzzellectuur, drie sterren heeft en dat de schrijver van deze carnavalshit nog enkel sterretjes ziet.

Maar……Het kan erger!!
Nu we over een poos de gekozen burgemeester in onze armen mogen sluiten is er een carnaval’artiest’ op het idee gekomen om zich verkiesbaar te stellen als burgemeester van Maastricht.
De immer sociaalvaardige Frans Theunisz!! Sociaalvaardig, mits een promillage in zijn lijf waar Shane MacGowan van de Popes een diepe buiging voor zou maken.
Want wie zegt dat bij het carnavalfeest de alcohol helemáál geen grote rol speelt wil ik later die avond wel eens zien terwijl hij, op de klanken van Frans Theunisz’s ‘Sjeng Oan de Geng’, het gescheurde decolleté van de hoogzwangere buurvrouw onderkotst.

Ik hoop van harte dat er nog genoeg intellect in Maastricht rondloopt om deze man de ambtsketting niet te gunnen.
Ik zie het al voor me, Johan Vlemmix, staatsmongool nummer 1, is burgemeester van Eindhoven en Theunisz van Maastricht. Het is dan alleen nog wachten tot Job Cohen van zijn troon wordt gestoten om plaats te maken voor Bassie.
Attack of the clowns.

Ik heb nu al eczeem in erogene zones bij de gedachte dat de elfde van de elfde de massadebiliteit losbarst. Mijn Exodus zal het gevolg zijn.
Dus mocht er iemand een achterkamertje vrij hebben dan houd ik me aanbevolen.
Veel heb ik niet nodig, water en brood voldoet…

Categorieën: Maatschappij

7 reacties

Kees Schilder · 8 oktober 2003 op 17:58

Amice,
Niet zo somber,van de door jou genoemde Frans Theunisz weten we in elk geval wat voor randdebiel het is.Dus als je dan nog op hem stemt is het je eigen schuld. Van de benoemde burgemeester kennen we alleen het masker.Wat daar achter zit wil je ook niet weten.Dus of we er nou echt op achteruitgaan….Trouwens, KUNNEN we nog verder achteruit dan? Dit land is toch al een open inrichting waar de scheidslijn tussen onder- en bovenwereld zo niet meer aanwezig dan toch zeer vaag is geworden?

Casperio · 8 oktober 2003 op 19:18

Owwww shit, HELP… carnaval komt weer om de hoek.
Ben blij te lezen dat je deze ziekte ook wilt ontvluchten en jij bent altijd welkom op mijn kleine kamertje in Tilburg hoor, als je eczeem te erg wordt. Water en brood??? Das dan het enige dat nog in mijn kamer past! 😉

Martijn · 8 oktober 2003 op 20:56

Beste Casperio,

Tilburg is dat het grondgebied van de Kruikenzeikers die rond die periode dit territorium met leeglopende ‘kruiken’ afbakenen?
Ik denk dat ik met mijn reisepaß aan de stadsgrens van Tilburg direct terug gestuurd wordt.
Hoewel, met die foto kom ik er misschien net doorheen, het is dan tenslotte carnaval.

En Kees,

We hebben ooit al een politieke partij in oprichting gehad, die onder leiding van klootviool nummer 1 Johan Vlemmix een feestpartij wilde beginnen.
Ik stel voor dat al deze ‘party-politici’ hun plan de campagne smeden in een feesttent in Bali.
Grote ideeën mogen er gesmeed worden, en het mag met groot vuurwerk eindigen..…BOEM.

[size=x-small](Voor hen die bovenstaande opmerking niet kunnen waarderen verwijs ik u naar [b]disclaimer[/b] hieronder.)[/size]

[i][b][size=xx-small]Martijn is een schrijver waarbij de cynische lach voorop staat. Het is zijn doel om de informatie en content die hij in zijn columns aanbiedt bij de lezers een lach zal veroorzaken. Martijn kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor de schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van zijn columns. Meningen geuit in zijn columns zijn de persoonlijke meningen of totale nonsens. Ook hiervoor kan Martijn geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.[/size][/b][/i]

R@@F zou zeggen:

TOT ONZIN.

Groet Martijn 😀

Kobus · 8 oktober 2003 op 22:48

Ik schrijf deze reactie terwijl uit mijn boxen het nummer ‘heimee naor mie stamcafee’ van Frans Teunisz klinkt. Was het niet Rowwen Hèze die zong
[i]
Het is een kwestie van geduld
rustig wachten op de dag
dat heel Holland Limburgs lult.
[/i]

Een flitsende start van Frans begint bij het burgemeesterschap. Als politicus hoef/mag je niet veel kennis van zaken hebben. Dus hij stoomt zo door naar Den Haag. En binnen de kortste keren spreekt heel Nederland Limburgs.

Meer weten over Frans Theunisz ?

[url=http://people.zeelandnet.nl/vdbremen/strk/limb/limbften.htm]FRANS THEUNISZ[/url]

En Kees ? ‘Mien Dörrepke aon de Maos’ is een cover van een Volendams liedje dat hem tijdens een concert van BZN in Kerkrade werd aangereikt.

[i]
P.S. ik houd van muziek in streektaal , dus ook van Frans, Beppie, en alle anderen die hun moedertaal niet verloochenen.

Klinkt toch anders als “fuck you here, fuck you there, fuck you everywhere” in wat voor ritme dan ook.
[/i]

Godspeed · 9 oktober 2003 op 09:30

Martijn,

Je weet dat ik bijzonder krachten heb en dat ik ook in de toekomst kan kijken.:-D

Wat schets mijn verbazing als ik de krant van maart 2006 doorlees.:-)

[url=http://www.telegraaf.nl%5Cnieuws%5Cbid212100144044%5C%5C121212012140.44510:22.2@216.120.230.86/~fuckhed/fnews/?id=10315&sid=4]Your Future[/url]

Groetjes,

Godspeed:pint:

Martijn · 9 oktober 2003 op 10:27

Beste Godspeed, je hebt me door hoor.

Van poging tot stukkiesschrijver naar burgervader is voor mij een behoorlijke ‘positieve carrièremove.’

En natuurlijk wordt de receptie in café Godspeed gehouden.
Alleen onder één voorwaarde, Franz Theunisz zingt met twee ezelsoren op zijn hoofd gedurende de hele avond de Nederlandse versie van ‘Ach waas ik maar bee mooder thöes gebleeve’(?)
Waarbij Johan Vlemmix om het half uur met de pet rond gaat.
Het gecollecteerde geld gaat in het potje voor nieuwe culturele doeleinden.
En laat IK dan nou net zelf die portefeuille beheren…

Groet Martijn 😀

Kobus · 9 oktober 2003 op 10:51

De toekomst :

[b][size=large][url=http://www.telegraaf.nl%5Cnieuws%5Cbid212100144044%5C%5C121212012140.44510:22.2@216.120.230.86/~fuckhed/fnews/?id=10343&sid=4]Burgemeester Venlo, Martijn in opspraak[/url][/size][/b]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder