Een beetje moderne man durft tegenwoordig voor zijn vrouwelijke kant uit te komen. Hij weet van wanten in de keuken, is zich bewust van de mode en laat de waterlanders af en toe de vrije loop. Een vrouwelijke kant is de evolutionaire stap tussen oerman en moderne man. Ik ben ook een geëvolueerde moderne man. Misschien nog wel iets verder geëvolueerd. Ik ben een bouwpakket van vrouwelijke en mannelijke kanten. Zelfs van buiten. Ik ontdekte hem in de spiegel, mijn vrouwelijke buitenkant. Jaren had ik er overheen gekeken. Niet heel vreemd want datgene wat een man in essentie tot man maakt laat bij mij niets te wensen over. En de kenmerken die ten principale het vrouwzijn definiëren, ze ontbreken. Het leek duidelijk. Van mijn voeten omhoog is er voorlopig geen sprake van welke vrouwelijke buitenkant dan ook. Schoenen met naaldhakken van maat 45 bestaan waarschijnlijk niet eens. En mijn benen zouden een drama zijn onder een minirok. Afgezien van de geringe beharing zijn het echte mannenbenen, niet al te recht met her en der flinke spierbundels en stevige knieën. Die horen duidelijk thuis in een broek minstens tot op de kuiten. Maar net boven het schaamhaar verandert het landschap. Ik vond altijd dat het niet helemaal af was. Beetje spieren kweken zou geen kwaad kunnen. Ik dacht het maar daar kwam het nooit van. Toen vielen de schellen me van de ogen. Het was wel degelijk af, en hoe! Een zacht buikje, onberispelijk strak maar allesbehalve een sixpack. Een zacht glooiend heuveltje rond de navel met kuiltjes aan weerszijden. Ik zou tekenen voor een vriendin met zo’n buikje.

En daar houdt het niet op. In combinatie met een smalle taille is het resultaat een zandloperfiguur waar genoeg vrouwen een moord voor zouden doen! En verder naar boven dringt zich onweerstaanbaar een term op die mijn lijf feilloos beschrijft: Rank! Bijna als een meisje van 18, als de producten van Mac Donalds nog niet verwoestend hebben toegeslagen. Naar mijn schouders toe neemt de rankheid wat af. Aan de brede kant en net iets te gespierd, uit vrouwelijk perspectief dan. Maar minder dan Inge de Bruin. En ook mijn armen blijven binnen het vrouwelijk gareel. Borsten, ik heb het eigenlijk al gezegd, ze schitteren door afwezigheid. Maar waar hebben we het over? Ik ben een man! Verder geëvolueerd, maar niet zover!

Toen ik mijn eigen vrouwelijk schoon eenmaal ontdekt had riep mijn vrouwelijke binnenkant mij steeds vaker naar de spiegel. En ik ken dus inmiddels alle vrouwelijke zorgen van dien. Als ik direct na het eten een blik op mijn gespiegelde zelf werp word ik van mijn buikje niet altijd blij. Maar ’s ochtends als ik naar de wc ben geweest is het weer een lust voor het oog. Met het regelmatig afscheren van de ontsierende toefjes haar op mijn torso was het helemaal af. Op de finishing touch na: De navelpiercing! Voor mijn vrouwelijke binnenkant was het toen niet meer acceptabel dat ik dat moois bijna alleen voor mezelf hield. Laat zien die handel!

De gewone ruimbemeten te saai of juist te schreeuwerig gekleurde hemden waarmee de mode mannen toetakelt voldeden niet meer. In plaats daarvan kwamen er strakke shirtjes in vrolijke vrouwenkleuren. Ze benadrukken mijn vrouwelijke vormen en geven veel arm en soms schouder bloot. En tussen zo’n shirtje en de hyperlage heupbroek verschijnt regelmatig dat spannende reepje strakke blote zomergebruinde buik. Je kan het slechter treffen met je vrouwelijke kant. Die van mij is een lekker wijf. Maar wel 100% lesbisch.


30 reacties

klungel · 20 september 2005 op 11:32

Nu nog een topje met de peircing helemaal vol in beeld en het is af. Is tegenwoordig niet vreemd hoor bij een man.

Moet:
[quote]Ik ontdekte [u]hem[/u] in de spiegel,[/quote]
niet [u]haar[/u] zijn?

Verder een erg leuke column 😛

WritersBlocq · 20 september 2005 op 11:36

Leuke column!
@ Klungel: buitenkant is mannelijk, ook als het een vrouwelijke buitenkant is. Toch, Ma3 😕

Louise · 20 september 2005 op 12:02

Joh, nog even wat lijm erop en je kunt zo de bushokjes op 😀
Technisch goed geschreven stukkie, maar wel met een enorm hoog reclame-gehalte 😉

Kees Schilder · 20 september 2005 op 12:04

Wanneer krijgen we je column te lezen over je operatie Mauritzz? 😀
Vind het wel weer lekker strak geschreven.

Wright · 20 september 2005 op 12:44

Ik wil dit genetisch wonder wel eens nader aanschouwen. Waar blijven de foto’s? 😮

Dees · 20 september 2005 op 13:13

Is dit nou tietennijd? Of is dit de perfecte symbiose van ik & ik?

Tiet veur ’n ander thema Maurits, er is een wereld buiten…

Grtz,

Dees

Trukie · 20 september 2005 op 13:34

Gelukkig zijn beide walletjes voldoende aanwezig.
Ook genoeg schroefjes voor een stevige samenhang?

WritersBlocq · 20 september 2005 op 13:38

[quote]Tiet veur ’n ander thema Maurits, er is een wereld buiten… [/quote] :laugh:
Ahh joh laat hem nog effe, voordat zijn lijf een bouwval wordt 😀

Mup · 20 september 2005 op 14:13

[quote]En de kenmerken die ten principale het vrouwzijn definiëren, ze ontbreken[/quote]

Is dit nu een typische mannelijk of vrouwelijke uitspraak, ik hang er tussenin waarschijnlijk, want ik krijg hem niet zonder te stotteren mijn strot uit,

Groet Mup. 🙁

champagne · 20 september 2005 op 14:31

Toch fijn als je zó tevreden kunt zijn over je eigen lijf en het dan ook nog zo kunt verwoorden 😉

Jeroen · 20 september 2005 op 15:13

Goed, woorden zeggen meer dan beelden, maar misschien is het toch tijd om een foto toe toe voegen aan dit verhaal? Met piercing welteverstaan! 😀

WritersBlocq · 20 september 2005 op 16:06

[img]http://dreamlandtattoos.nstemp.net/images/belly_button_2.jpg[/img]

[i][b]Ik heb uit vertrouwelijke bron vernomen, dat Maurits’ navel door hem-/haarzelf onder handen is genomen[/b][/i]

Mosje · 20 september 2005 op 17:28

Lieve Mauritz, wil je met me trouwen?

Maurits · 20 september 2005 op 17:30

[quote]Is dit nou tietennijd? [/quote]
Nou nee Dees, je hebt het verkeerd begrepen. Het gaat niet over tieten. Tieten zijn voor vrouwen. De ik figuur is gewoon blij met zijn vrouwelijke kant.
[quote]Tiet veur ’n ander thema Maurits, er is een wereld buiten…
[/quote]
Over de wereld buiten heb ik het vorige week nog gehad, Dees. Weet je nog, over de zomer…
[quote]Goed, woorden zeggen meer dan beelden, maar misschien is het toch tijd om een foto toe toe voegen aan dit verhaal? Met piercing welteverstaan![/quote]
Ik ben ouderwets, Jeroen. Het is een column dus woorden zeggen genoeg!

Maurits · 20 september 2005 op 17:48

[quote]Lieve Mauritz, wil je met me trouwen?[/quote]
Mosje, je maakt 2 fouten. Voor een schrijver onvergeeflijk is het om de ik figuur zomaar te vereenzelvigen met de schrijver. Verder staat er dat de vrouwelijke kant van de ik figuur lesbisch is. Dan maak je als man dus weinig kans. Zoals ik in een eerdere column al betoogde. Vooral als die man ook nog een hond is. Een reu dus. En dan toch even over het autobiografisch gehalte: Net als bij de ik figuur maak je bij mij geen kans. Nee, het spijt me Mozje, ik wil niet met je trouwen. Je moet op zoek naar een leuk teefje. Maar je mag het van mij rustig proberen bij een reutje met een vrouwelijke kant. Hoewel volgens mij zelfs teefjes geen vrouwelijke kant hebben. Ze zijn gewoon zo honds.

Mosje · 20 september 2005 op 17:51

Oh Mauritz, wat heerlijk dat je zo tegenspartelt.
😛

WritersBlocq · 20 september 2005 op 18:15

Mosje, wil je met me trouwen? Maurits, wil je deze reu en kattige, doch poeslieve, teef uitlaten? We zullen niet tegen je benen oprijen 😀

Maurits · 20 september 2005 op 19:48

[quote]Oh Mauritz, wat heerlijk dat je zo tegenspartelt.[/quote]

Sterker nog Mosje, je kan het beter bij een ander proberen. Viking of zo. Ik kan reuze gevaarlijk zijn. Honden lust ik rauw.

Dees · 20 september 2005 op 19:48

[quote]Nou nee Dees, je hebt het verkeerd begrepen.[/quote]

Damn! Alweer! 😀

melady · 20 september 2005 op 20:07

[quote]Maar net boven het schaamhaar [/quote]

Schaamhaar? Scheer je weg man! als echt manvrouwtje verwijder je dat ook.

Melady (schoenmaat 46) 😀

Maurits · 20 september 2005 op 21:27

[quote]als echt manvrouwtje verwijder je dat ook. [/quote]
Maar Melady toch, je leest allerlei dingen die er niet staan.
[quote]Melady (schoenmaat 46) [/quote]
Mijn type ben je niet 😉

Geertje · 20 september 2005 op 21:36

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

[quote]Voor mijn vrouwelijke binnenkant was het toen niet meer acceptabel dat ik dat moois bijna alleen voor mezelf hield. Laat zien die handel! [/quote]

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Tijdens de lunchpauze verschijn jij op de ladder om de ramen te wassen van ons kantoor! Ah dit is sluik reclame! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

KawaSutra · 20 september 2005 op 23:49

Komt de ik-figuur ook uit de Bollenstreek? Ik zie wat narcistische trekjes. 😀

Originele column!

bert · 21 september 2005 op 00:05

Volgens mij bestaat er geen man zonder vrouwelijke trekjes en geen vrouw zonder mannelijke trekjes. Dat zou ook niet anders kunnen want hoe krijg je anders al die miljarden mensen verschillend!!!! 😀 😀 😀

melady · 21 september 2005 op 01:11

[quote]Maar Melady toch, je leest allerlei dingen die er niet staan.[/quote]

Soms zie ik dingen die er niet zijn.

[quote] Mijn type ben je niet[/quote]
Discriminatie! Vooroordelen!
Moet jij mij eens zien banjeren op mijn rode pumps, maat 46-met-pijn en naaldhakken van 30 cm.
Dan komt het mannetjesbeest in je, in volle hevigheid naar boven.
Knoop ik ook nog ff, speciaal voor jou, een latex rokje om mijn gigantische kont. Je gaat op je knieën: ‘Melady je bent helemaal mijn tiep, wil je met me…

Maurits · 21 september 2005 op 01:37

[quote]Knoop ik ook nog ff, speciaal voor jou, een latex rokje om mijn gigantische kont. [/quote]
Ik snap dat je opgewonden bent geraakt door mijn column, Melady. Maar ik kan niet op je aanbod ingaan.

viking · 21 september 2005 op 08:42

M.a.w. je gaat ’s morgens een potje schijten, neemt vervolgens je plek voor de spiegel in en gumt je, verlekkert van jezelf, het licht uit de ogen?

Shitonya · 21 september 2005 op 10:07

Door al dat formeel taalgebruik is het in één prachtig woord “doodsaai” geworden. Teveel geouwehoer erom heen. Als het grappig zou zijn geschreven had ik het met liefde helemaal uit kunnen lezen, maar nu hield ik er al na enige zinnen mee op

Ma3anne · 22 september 2005 op 06:02

De ik-figuur in de column mag dan een verzonnen narcist zijn, in je reacties klinkt deze zelfingenomenheid ook door.

Ik hou niet van narcisten. Zijn veel te veel met zichzelf bezig. Brrrrr.

klungel · 22 september 2005 op 08:21

Kan iemand me ff oprapen?
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Prachtige reacties hierzo.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder