Kots, kots kots meneer Dave Heijerman. De oprichter van een mooiemensensite, een site waar alleen mooie mensen op kunnen reageren. Wat zijn de criteria van die malloot? Nou je moet dus gewoon mooi zijn. En als ik zo naar zijn postzegel kijk, wees nou eerlijk dan wordt je als vrouw toch direct een lesbo? Deze minkukel van een zogenaamde presentator die een middagprogramma in het verleden had waar alleen huisdieren naar keken als mammie de boodschapjes ging doen, deze man heeft zijn criteria geheel moeten bekopen met duizenden haatmails ( en terecht).

Hier worden de vrouwen op een verschrikkelijk nare manier gediscrimineerd. En toch heeft die afgetrokken ruigridder 7000 aanmeldingen binnengehaald. Lieve dames vind u zichzelf dan niet mooi? Nou ik ook niet hoor, maar mijn schoonheid zit van binnen. De eerste indruk is nooit de beste, geloof mij maar, want dat heeft het leven mij uit de praktijk geleerd.

Hoe durft deze bultloze trekpoot zich te wagen aan een site voor alleen mooie dames? Ik vind persoonlijk dat mooi ook persoonlijk is. Mijn vrouw is een hele mooie vrouw voor haar 54 jaar, en ze is zo ijdel als de neten. Ik vind de buurvrouw van 74 hiernaast een mooie vrouw, alleen al omdat haar permanent elke week in de plooi zit, en zijzelf nog geen rimpeltje van oudheid en verval vertoont.

Dave mijn moeder was een mooie vrouw, maar die was genegen om jouw witte tandjes uit je fietsenrek te timmeren als ze nu nog geleefd had. Is er dan niemand die snapt dat deze idioot gewoon de vrouw discrimineert?
Jonge meisjes hebben al moeite met de lijn, anorexia en boulimia vergeten we gewoon even toch? Hij bepaalt ( en vrouwtje zal wel moeten betalen natuurlijk) want schoonheid mag wat kosten hoor.

Ik las toevallig in de spits dat deze knakker zomaar een 54 jarige had afgewezen, die vrouw zag er te bling-bling uit ( even in de Dikke van Dale opzoeken hoor) en ze moest zich kleden naar haar leeftijd. Dus ik ben 54 en mag dus ook geen spijkerbroek meer dragen, want dan ben ik niet mooi genoeg?

Wat is mooi, en hoe durft deze man zich te wagen om dit zo openbaar te maken.
Vraag ik mij toch af wat voor dames er op zijn site reageren. Zijn zij zo onzeker dat hij hier misbruikt van maakt. Want wees nou eerlijk, schoonheid zit in iemand, en kom mij niet aan met het oog wil ook wat. Het oog krijgt genoeg te zien in het leven. Maar niemand, en zeker niet zo een lelijke man als Dave Heijman gaat bepalen of ik mooi genoeg ben om op zijn site te mogen. Dat zal een goede trekker worden voor de mannen, letterlijk en figuurlijk. Want geloof me dames u allen zijt mooi hoor, dat vond Shakespear al en trouwens wat moet die gozer met al die vrouwen op de site, behalve winstbejag?

Mooi is zo persoonlijk, dat ik het haast zonde vind om hier even over te schrijven, een beetje weldenkend mens weet dit toch ook?

Blijf ik toch met die vraag zitten waarom mooie (?) volgens Davieboy dan hé, waarom mooie vrouwen zich opgeven om op die site te mogen komen staan. Kijk als Brad Pitt zou met zoiets zou aankomen, dan zou ik er niet over schrijven, ik zou alleen tegen mijn nichtjes zeggen “insturen die foto”.

Maar Dave, zielige jongen, je hebt in ieder geval een site kunnen openen die alle trekpoppetjes van het internet een genoegen doet. En dat scheelt de porno-industrie. Dus ik zou maar vaak achterom kijken als ik jou was, want je haalt hen wel het brood uit den monde.


klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

17 reacties

weathergir · 26 november 2007 op 13:35

Oh, wat heb ik om jouw verhaal gelachen, zeg! 😆 Ik zal je even een insidersverhaaltje doen: deze meneer heeft zelf gedurende hele lange tijd op verschillende datingsites gestaan. Mijn vriendinnetjes en ik (allemaal ingeschreven bij een ander medium) kwamen hem dus nog wel eens tegen.

De man heeft een air, daar wordt je beroerd van. 😡 Hoewel zelf zeer geflopt en buitengewoon mager bekeken, stelt hij zich keihard op – onbeschoft eigenlijk. Geen mens is goed of mooi genoeg, geen vrouw vruchtbaar of slim genoeg, geen opmerking scherp genoeg, geen kado verrassend genoeg, geen intellectueel intelligent genoeg. Dus eigenlijk maakt hem dat buitengewoon geschikt voor een dergelijk initiatief.

Scum meets scum en de rangorde is weer bepaald 😉

dj_Eddy · 26 november 2007 op 13:37

Jammer dat er in Nederland een cultuur is ontstaan van wegpesten als je het ergens niet mee eens bent. Je hoeft je niet bij die site aan te melden, als je het geen goed idee vindt. Als iemand zo’n site wil opstarten en er willen mensen aan meedoen, dan lijkt me daar weinig mis mee. Eigenaren van modellenbureaus krijgen toch ook geen hatemails als ze iemand afwijzen? Overigens is het een datingsite, dus er staan niet alleen vrouwen op, maar ook mannen.

arta · 26 november 2007 op 13:52

Ik ben het met Eddy eens!
Sites waar ik het niet mee eens ben, daar kom ik niet, en als anderen van zo’n site wel blij worden, laat ze maar….
🙂

KingArthur · 26 november 2007 op 14:07

Er zitten hier een aantal phrases tussen die erg veel afbreuk doen aan je tekst.
[quote]Ik vind persoonlijk dat mooi ook persoonlijk is.[/quote] ik zou hier de eerste persoonlijk weghalen, persoonlijk 🙂

[quote]Dus ik ben 54 en mag dus ook geen spijkerbroek meer dragen, want dan ben ik niet mooi genoeg[/quote] Een keer dus vind ik voldoende, dus…

[quote]Kijk als Brad Pitt zou met zoiets zou aankomen,…[/quote]
Wat zou dit betekenen?

[quote]Mooi is zo persoonlijk, dat ik het haast zonde vind om hier even over te schrijven, een beetje weldenkend mens weet dit toch ook?[/quote]
Deze zin breekt de voorgaande tekst in een klap af (zonde).

Voorts vind ik ook dat ik veel van je moet geloven…

Kortom, eerst 100 keer je tekst nalezen, schrappen en dan inzenden. Dan was het een leuk stuk geweest. Want ik moet toegeven de verontwaardiging spat hier van het scherm.

Groet KingArthur

Grumpy-old · 26 november 2007 op 14:41

LOL ik had al eerder van die site gehoord en had toen ook al zoiets van “nou ja “. Maar nu krijg ik toch een beetje de neiging om me in te schrijven met een lichtelijk gefotosjopte pasfoto alleen maar om te kijken of ik op die site kan komen.

Greetz
Grumpy old man

KawaSutra · 26 november 2007 op 14:46

[quote]Dave mijn moeder was een mooie vrouw, [/quote]
Dus Dave is jouw moeder? :eh: 🙄 😀

Van een ‘mooiemensensite’ kun je toch niet zeggen dat die alleen voor mooie dames is?
Wel met overtuiging geschreven!

pally · 26 november 2007 op 15:01

Het felle vuur van je column bevalt me wel, Klapdoos. Als jij ervoor gaat is er ook geen ‘houen ‘aan met jou 😀
Om deze uitdrukking moest ik erg lachen:
[code]deze bultloze trekpoot[/code]

Je hebt hier en daar wel wat veel de neiging dingen te herhalen,

groet van Pally

champagne · 26 november 2007 op 15:56

Wat ik erg jammer vind is dat je je eigen standpunt verwerpt op het laatst en daarmee (voor mij) de hele column onderuit haalt. Als Brad Pitt zo’n site zou starten dan zou je er niet over schrijven en je nichtjes zelfs aanmoedigen een foto in te sturen… Dat staat in mijn ogen haaks op je eerdere betoog, dat het belachelijk is om een site te starten waar alleen mooie mensen zich in kunnen schijven.

sidneydb · 26 november 2007 op 16:52

Ik vind het een nutteloze column. Je speelt te veel op de man dan op het idee vind ik. Want het idee is goed, kijk maar is in een discotheek als er 1 hele mooi meid aan de bar zit, stap je er als man niet zo snel op af omdat ze TE knap is voor je gevoel. Door een dergelijke datingsite op te richten zet je deze mensen met elkaar in verband en vind ik het dus een erg goed initiatief wat blijkbaar ook aanslaat bij de mensen. Dat jij deze man een minkukkel, een afgetrokken ruigridder en een knakker vind heeft niets met het idee te maken. Het idee is goed hoe je het nou went of keert. Hugh Hefner is ook niet moedersmooiste, maar heeft toch het blad playboy opgericht, daar heb ik je nog nooit over gehoord, misschien omdat jij zo aan je trekken komt?

arta · 26 november 2007 op 18:26

@Sidney:
[quote]Hugh Hefner is ook niet moedersmooiste, maar heeft toch het blad playboy opgericht, daar heb ik je nog nooit over gehoord, misschien omdat jij zo aan je trekken komt?[/quote]
Over op de man spelen gesproken…..

sidneydb · 26 november 2007 op 18:37

Ik geef hiermee een tegenargument op zijn “betoog” waarom een lelijke iemand geen mooiemensensite/blad mag starten.

Kees Schilder · 27 november 2007 op 12:04

[quote]Dat jij deze man een minkukkel, een afgetrokken ruigridder en een knakker vind heeft niets met het idee te maken. Het idee is goed hoe je het nou went of keert[/quote]

Gelul!Het heeft er juist alles mee te maken.Want alleen een minkukel of een ruigridder en knakker kan op zo’n idee komen.

Ineke · 27 november 2007 op 12:27

Hahahahaha! Goede column en leuk dat Weathergirl ons wat inside information heeft kunnen verschaffen. Toch ben ik het met Eddy (en Sidney)eens: als het je niet bevalt waar een dergelijke site voor staat, kom er dan gewoon niet. Hoewel absoluut de moeite van het discussieren waard, mag Dave gewoon zijn eigen datingsite starten met wat voor toelatingseisen dan ook. Zijn datingsites overigens niet altijd voornamelijk gefocussed op uiterlijk?
In ieder geval leuk dat je het onderwerp hebt aangehaald.

Groeten Ineke

weathergir · 27 november 2007 op 19:19

@ Kees: Amen…

@ Sidney: Nou ben ik erg voor vrijheid van meningsuiting, maar dit vind ik een beetje te ver gaan. Kritiek, indien opbouwend: prima, maar het hoeft toch niet zo respectloos naar de columnist en diens mening?

Er is overigens geen storm voorspeld… 😀

DreamOn · 27 november 2007 op 23:19

Ik moest wel lachen om je column: de verontwaardiging spat er vanaf!

Eén troost voor je Klapdoos: die mensen die zich aanmelden voor die site zijn waarschijnlijk zó kritisch en perfektionistisch, dat ze daardoor moeite hebben om een partner te vinden…

Ze letten waarschijnlijk op alles wat er maar met het uiterljk te maken heeft: Merkkleding, maten, de juiste schoenen, enz… Vermoeiend toch?

Ik kan gewoon in mijn joggingpak en op mijn sloffen hier rondsloffen, zonder make-up en met piekhaar en dan nog houdt mijn vriend van mij. Kijk, dát is liefde.

Hoe cliché ook: het is inderdaad de binnenkant die telt.

Groetjes DO.

Troy · 28 november 2007 op 09:02

Klapdoos, je verdraait de feiten ter wille van het maken van een standpunt die je, zoals eerder gezegd, volledig de nek omdraait met je referentie naar Brad Pitt. Het gaat hier niet om een site gericht op mooie vrouwen annex meisjes, het gaat om een site gericht op zowel mannen als vrouwen. Alleen hierom vind ik het al een vreselijk slechte column. Je dendert als een trein met je standpunten over je lezers heen en van enige nuance of subtiliteit is geen enkele sprake. Nuance is overigens iets wat ik wel vaker mis in je columns, en dat bedoel ik niet denegrerend maar opbouwend. Je hebt een erg sterke mening en vaak mis ik relativeringsvermogen, zelfreflectie!

Wat bereft deze site heb ik de indruk dat het je meer om de persoon zelf gaat die je niet mag dan om de site. Laat mensen in godsnaam lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Er bestaan al jarenlang jury’s waarin mensen op hun schoonheid beoordeeld worden. Dit is niets nieuws! Als je daar niet mee om kunt gaan moet je niet in de westerse wereld leven maar naar Afrika gaan. Zo simpel is het helaas wel 😉 .

klapdoos · 1 december 2007 op 14:10

Ondanks alle goed en opbouwende kritieken is en blijft het mijn mening die ik hier tentoonspreid, ik ben benieuwd wie er komt met een column over Kluun die is een site begonnen voor lelijke mensen. Hoever kan men gaan? De meningen zijn verdeeld en zolang kritiek opbouwend is, mijn dank daarvoor. En wat Brad Pitt betreft, even uitleggen voor hen die mij nog niet kennen. Ik heb niets met mannen, mijn nichten daareentegen die nog vrijgezel zijn wel. Dus hoe ik aan mijn trekken kom is zeker niet voor deze minkunkel .
Mijn veronwaardiging is misschien ietwat té fel, maar overal hoor je dat jonge meisjes zich kapot schamen voor zichzelf, worden doodgegooid met raclames wat wel en niet mag. Meisjes worden al jong in een keurslijf door de commercie geduwd en daar doet de tv gezellig aan mee. Je bent vrij om te zeggen en te doen en laten wat je wilt in Nederland en gelukkig is niemand het hier altijd eens met elkaar. Dat houd in ieder geval de discussie levendig.
Toch wil ik ieder bedanken voor het lezen en zijn/haar commentaar op dit stukje.
Groetjes van leny

Geef een reactie

Avatar plaatshouder