Het is zover. Ik kan er niet meer onderuit. Als ik nog een beetje serieus genomen wil worden zet ik een zootje muziek op een MP3 speler en jas ik de bijbehorende oordoppen in mijn oren.
Het overkomt mij namelijk steeds vaker dat ik wezenloos wordt aangestaard door mijn medemens. Telkens als ik lopend of fietsend ergens heen ga kom ik ze tegen, de MP3 zombies. Waar ze ook naar toe gaan, de oordoppen gaan mee.
Als ze mij oordoploos zien rond scharrelen zie je paniek in hun ogen. Ik zie ze denken: ‘O, my God, wat loopt daar nu los rond??’

Als ik dan dichterbij kom zie je ze schichtig om zich heen kijken. Naar hulp zoekend en bijna wanhopig van angst zien ze mij naderen.
Sommigen staan op het punt om mij onmiddellijk aan te melden bij een hulpverlenende organisatie dat gespecialiseerd is in omgaan met MP3-loze slachtoffers.
Er schijnen zelfs contactavonden te worden georganiseerd voor gezinsleden met een MP3-loos slachtoffer in huis.
Het heeft een tijd geduurd maar net als een alcoholist ben ik nu zover dat ik kan toegeven dat ook ik een MP3-loze ben.
De volgende stap is een MP3 aanschaffen. En dat heb ik gedaan.

Vervolgens heb ik het kreng volgegooid met muziek. Om het uit te proberen begeef ik mij vol trots met twee oordoppen onder het volk. Op de fiets uiteraard want om nou in huis twee doppen in je oren te proppen gaat mij te ver.Dan ziet niemand dat ik mijn afwijking overwonnen heb. Iedereen zal het weten dat ik een ex-MP3loze ben.

Door de straten rijdend, fier met het hoofd omhoog en de muziek oorverdovend hard, begeef ik mij naar het winkelcentrum. Daar zitten de meeste mensen.Daar kan iedereen zien hoe normaal en aangepast ik tegenwoordig ben. Hoe ik politiek correct de wereld door middel van oordoppen buitengesloten heb.
Toch valt het niet mee.Vooral bij windkracht zes. Dan fiets je niet echt lekker kan ik je melden.
Een windvlaag van links rukt de linkeroordop uit mijn oor.Op het verkeer lettend tast ik naar het snoertje en prop de dop weer terug waar het hoort. Nieuw liedje dient zich aan. Mijn favoriet: Leaf and Stream van Wishbone Ash. Een rukwind van rechts slaat mijn rechter oordop naar buiten. Tastend naar het snoertje voel ik paniek. Mijn favoriete liedje hoor ik nog maar voor de helft. Dat kan natuurlijk niet. Beet! Ik heb de oordop weer en doe hem terug in mijn oor. Helaas rijd ik de kruk van een overstekende oude man onder hem vandaan zodat hij een beetje ten val komt.Voordeel van de oordoppen is dat je het geschreeuw dan niet hoort. Nou ja, een klein beetje getier hoor ik wel maar niet zo hard dat ik Wishbone Ash niet meer kan volgen.
Vroeger zou ik afgestapt zijn om beleefdheidshalve naar de toestand van het slachtoffer te informeren maar als ex-MP3loze kan ik mij dat uiteraard niet meer permitteren.Ik heb immers de buitenwereld buitengesloten?
Voor alle zekerheid doe ik het geluid iets harder waardoor ik een te ruim aangelijnde hond doormidden rijd. Mijn oordoppen blijven wonder boven wonder in mijn oren zitten. En daar gaat het om. Als ik de hoek omsla krijg ik links en recht twee rukwinden te verwerken waardoor beide oordoppen uit mijn oren blazen.

Dat is de grens. Ik flikker de MP3 in een sloot. Morgen koop ik een stereotoren en laat hem achter op mijn fiets monteren. Je hebt die dingen ook op batterijen. Gewoon zo hard mogelijk aanzetten en je hebt geen oordoppen meer nodig. Alleen als ik ga lopen wordt het wat moeilijk, maar daar verzin ik wel iets op…


15 reacties

arta · 1 januari 2007 op 15:44

Hahaha! Hilarisch!
Is een ghetto-blaster op je schouder misschien een optie? Dat kan lopend, fietsend, en zelfs oude, hardhorende, overstekende mannetjes horen je van verre aankomen!
😆

pally · 1 januari 2007 op 15:51

Zo’n rijdende toren lijkt me een mooi gezicht, Kees! Maar kijk uit voor zijwind, vooral in die waterlandcontreien…..Je ligt zomaar in zo’n hoge sloot! 😆

Zag een stukje van je in de streekkrant in Broek in Waterland, waar mijn zoon woont.

Groet , Pally

SIMBA · 1 januari 2007 op 18:32

😆 Probeer eens een MP3 en van die stokken (poles, leerden we in een eerder column) dan ben je echt van deze tijd. 🙂

Ik heb geen MP3 of i-pod; ik ben namelijk veel te bang dat ik iets mis 😕

WritersBlocq · 1 januari 2007 op 20:19

Wat is dat, een stereotoren 😆
Goed jaar Kees!!

pepe · 1 januari 2007 op 21:01

Hij is weer schilder-prachtig!

Ik ben blij met de uitslag van deze MP3-test, ik ben nog aan het wennen aan mijn nieuwe mobieltje. Kost me al genoeg moeite 😛

Laat mij maar MP3-loos, i-pod-loos en waarschijnlijk kansloos rondhuppelen 😉

Linkesoep · 1 januari 2007 op 23:47

Een leuke column, heb erg moeten lachen.

En als ik je ooit tegen kom met die stereo op je fiets, zet ik m’n mp3-speler wel een standje harder.
:lach:

KingArthur · 2 januari 2007 op 10:40

Zijn dat implantaten, stereot-oren?

Bitchy · 2 januari 2007 op 12:05

Heerlijke column, hoe vaak ik niet tegen mijn pubers praat en zij niet reageren is ontelbaar. Want die *oortjes* zie je niet meer!!! Ik heb een mp3-speler verbod in huis ingesteld. Dan maar 3 verschillende soorten muziek die door het huis dreunen, alles is beter dan *genegeerd* worden 😉

Shitonya · 2 januari 2007 op 16:44

niks mis met mp3’s en als ze uit je oren vliegen heb je wel heel vreemde oren, want normaal gebeurt zoiets niet zo snel. Liever muziek in mijn oren dan alle onzin wat me mateloos irriteert wat mensen om mij heen uitkramen.

Dees · 2 januari 2007 op 18:54

😆

Jammer wel. Heb je er zoveel lol mee (en dus wij) gooi je hem bij het eerste de beste tegenwindje alweer de sloot in.

Is weer lekker lachen deze column.

Li · 2 januari 2007 op 21:50

😆

[quote]Er schijnen zelfs contactavonden te worden georganiseerd voor gezinsleden met een MP3-loos slachtoffer in huis.[/quote]

Waar kan ik me aanmelden?

Ik kreeg er eentje cadeau en binnen een dag was dat ding kapot. Ging erop zitten en dat valt niet onder de garantie.
Gelukkig 😀

Li

DriekOplopers · 2 januari 2007 op 22:21

Bij menig ex-I-podloze zit het snoertje in de knoop. Een blauwe knoop, dat dan weer wel. 😀

Met veel plezier gelezen, weer.

Driek

iiCk_mii · 14 januari 2007 op 19:02

Hahaha..
Ik heb gelachen om je column.
Nou ik kan niet zonder mijn mp3 hoor..
Zonde dat jj die weg hebt gegooit!!
Had je een leven mee kunnen redden:P
Of ken je dat verhaal niet?
Er werd een keertje een moord gepleegt om een mp3..
Alleen daarom.. :S tis dus wel waar dat van die mp3 gekte maja:p

Tresi · 31 januari 2007 op 15:01

Ah! Hier ben je!
Mijn zoon vond dat ik als jong-willen-blijvende-decadente-oma ook maar aan de MP3 moest. Hij schonk mij ene exemplaar.
Er staan inmiddels 3 liedjes op, de dopjes krijg ik er in mijn blijkbaar o zo te kleine oortjes niet in. Wat verklaart waarom ik als kind al nooit kon en daardoor weer nooit wilde luisteren.

Als een kleinood, geschonken door mijn beloved youngest son ligt ie mij vredig aan te kijken hier rechts op mijn buro.
Sentiment verhinderd mij om ‘m op de flooienmert te gooien.
Groet, Nene

Mup · 31 januari 2007 op 15:26

Voordat er morgen een noeuwe van je staat, kan ik nog net even reageren. Voor ons huis langs rijdt regelmatig echt een man met een herrieverdeelbak achterop, en die blijft altijd beleefd:-)

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder