Jack is een man naar mijn hart. Een man met ballen. Niet alleen in de politiek. Zijn olijke kop lacht me toe vanuit de krant. Hij doet me wat. En ik ben niet de enige. Mrs Jones is jong, mooi en blond. Jammer van het cliché. Type Camilla was leuker geweest. Dat roept meer vragen op: wat heeft die vrouw wat een jonge, mooie blonde niet heeft? Maakt het geheim- wat geen geheim meer is- stijlvoller. Mevrouw de Vries is ook blond, getuige haar Hyves-pagina. Mét foto’s en vrienden duidelijk in beeld. Hoezo staatsveiligheid?! Meneer de Vries wordt voor een kapitaal beveiligd en mevrouw de Vries is vrijwillig, open en bloot, publiek bezit.

Even Big Brother ingeschakeld en ik zie Jack voorbij komen in diverse gedaanten, o.a. vrolijk drummend bij Edwin Evers. Mrs. Jones was ook aanwezig getuige een rood cirkeltje om haar met kek uniformhoedje bedekt hoofd. Ja, vrouwen in uniform….. Toen ik studeerde en in mijn gele Hema-jas worst verkocht (geen grapje) probeerde ik mijn vriendje die kok was zover te krijgen dat hij mij à la An officer and a gentleman uit de Hema droeg. Vriendlief (óók een Fries en blond trouwens) voelde er niets voor om zich in sloof en buis voor mij uit te sloven. Exit Sjoerd. Ondertussen lees ik dat ons aller Wilma Nanninga (type Camilla) van de Privé ook even op de digitale snelweg heeft verkeerd: “ Melissa is een mooie dame met niet alledaagse voorkeuren. Ze houdt volgens haar Hyves-pagina op internet van de lingerie van Marlies Dekkers, drinkt graag Moët & Chandon-champagne en is dol op sashimi en sushi. Om fit te blijven doet de blondine aan spinning en bodypump”. Wil ik dit weten? Nee.

Calvanistisch Nederland valt over Jack. Meer dan de helft van hen wil maar krijgt niet wat Jack wel heeft: een meer dan 10 jaar jongere, mooie, blonde vriendin. Hoezo hypocriet? Belusconi had hem meteen gepromoveerd. Jack met de ballen staat slechts één ding te doen: een persconferentie beleggen en in het openbaar –internationaal- belijdenis doen: “I did have sex whit that woman. Her name is Melissa and it was fabulous sex”. Dat snoert de critici de mond en levert stemmen op. Die van mij in ieder geval!


2 reacties

LouisP · 20 mei 2010 op 21:10

Franka,

jammer..ik dacht bij de titel aan stiekeme verhoudingen en zo….
laatste van eerste alinea..of dat fout is weet ik niet maar klinkt niet fijn..en hier en daar een spelfoutje..zelfs in het engels….

groet,
Louis

je lief wegdragen uit een fabriek is een mooi streven…zoals Richard Gere…..mijne Bonneville lenen?

arta · 21 mei 2010 op 19:58

De uitsmijter is erg leuk, het verhaal op zich daardoor ook… (goede uitsmijters blijven langer hangen)
Met de puntjes van Louis ben ik het wel eens. Berlusconi fout spellen in een column is niet echt handig, bijv.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder