Deze column gaat over één van mijn grootste ergernissen van dit moment. De grootste ergernis is mannen. Zij zeggen vrouwen nooit te kunnen volgen. Nou, ik begrijp ook even niks meer van hen! Ze doen altijd zo vaag en spreken een taal waar ik geen touw aan vast kan knopen. Ik zou er wekelijks een column over kunnen schrijven. Misschien moet ik dat binnenkort maar eens doen. Kijken of het oplucht. Genoeg over mannen voor nu!
Mijn andere irritatie is iets waar ik dagelijks mee te maken heb. Bij mij in het studentenhuis, bij anderen thuis, op school, op m’n werk en in de kroeg. Overal heb ik er last van. Onnodig, vind ik zelf. Deze steeds terugkerende teleurstelling kan gemakkelijk verholpen worden. Als iedereen gewoon even beter nadenkt bij wat hij of zij doet. Men moet dan wel geregeld even beter nadenken. Want deze irritatie veroorzaakt men gemiddeld vier keer per dag.
Want wat is het geval? Ergens gaat het op een gegeven moment mis in de opvoeding van mannen. Jawel, mag ik toch even zeiken op de mannen! Want de moeders hebben het voor elkaar gekregen bij de jongens in te prenten de wc-bril omhoog te doen. Toch hebben de moeders hun taak niet volbracht. Want beste heren, de bril mag na de ‘daad’ ook weer omlaag! Niets is voor dames (en wellicht ook voor mannen) onsmakelijker dan een wc binnen te lopen en tegen een grote overeind staande bril aan te kijken. Het oog kijkt dan namelijk automatisch verder naar de rand onder de bril… En dat bewijst vaak dat de man niet zo goed kan richten met zijn wapen!
Maar, beste ‘mennekes pis’, niet getreurd: ook de vrouwen maken er een potje van. En wel op het moment dat een vrouw naar de wc gaat en besluit te gaan staan. Dit omdat de vrouw van mening is dat dat hygiënischer is. Zij vergeet gemakshalve even dat haar zwevend plasgedrag er voor zorgt dat al haar navolgers ook hun beenspieren moeten trainen op het toilet. Waardoor het geheel alleen maar ONhygiënischer wordt. Er vormen zich na verloop van tijd samenscholingen op de bril van urinedruppels afkomstig van verschillende eigenaren. Iedere vrouw laat zo haar vloeibaar visitekaartje achter.
Nou zou je kunnen zeggen: who cares? Dan ga je toch gezellig hangen? Op zich niet zo’n probleem… Maar het geval is dat niet iedere vrouw even getraind is (lees: ik ben niet getraind). En dan kan het wel eens gebeuren dat je tijdens het zweven boven de pot een bepaalde turbulentie voelt (lees: mijn beenspieren protesteren en ik begin te trillen). Gevolg van dit alles is dat je dan een noodlanding moet maken. Zodra je geland bent, voel je nattigheid… Natte billen wel te verstaan. Bah, bah en nog eens bah!!!
Dus, heren en dames, rest mij het volgende tegen u te zeggen. ‘Heren bril omhoog, dan zitten de dames droog. Doe hem ook weer omlaag, dat hebben de dames graag!’ En voor de dames: ‘Neem in het vervolg plaats op de bril, scheelt mij een natte bil!’


10 reacties

Mosje · 28 augustus 2006 op 17:24

Marie-Noelle
wees abstinent
of plas in de toekomst
net als een vent

😛

Dees · 28 augustus 2006 op 18:53

Misschien moet je gewoon gaan wildplassen. Zittend wel te verstaan, of met een plastuit uit Li’s handtasje….

DriekOplopers · 28 augustus 2006 op 21:12

Mag ik voor de volgende, eerlijke, taakverdeling pleiten?

Mannen doen de bril indien nodig omhoog,
vrouwen doen de bril indien nodig omlaag.

Toch?

Driek (zoals u ziet, met bril)

Li · 28 augustus 2006 op 21:43

[quote] of met een plastuit uit Li’s handtasje….[/quote]

Nu gratis als b(r)oekenlegger bij bestelling van mijn boek 😀

Li

pally · 28 augustus 2006 op 22:12

Ach, wat een gezeik,
maar wel leuk gezeik
Ja, Marie – Noelle
dat kan ik wel stellen

melady · 29 augustus 2006 op 01:29

[quote]Mannen doen altijd zo vaag en spreken een taal waar ik geen touw aan vast kan knopen. Ik zou er wekelijks een column over kunnen schrijven.[/quote]

Ach, doe maar, waarom niet?

Leuke titel, beetje schaven in je verhaal en ik wacht op je volgende.
Welkom Marie-Noelle.

Nu gratis als b(r)oekenlegger bij bestelling van mijn boek leuk Li:-D

Ma3anne · 29 augustus 2006 op 08:51

Geweldig, die noodlanding! 😀
Ik ga voor de tuit van Li!

KawaSutra · 29 augustus 2006 op 12:12

Ik onderschrijf het voorstel van Driek volmondig en met opgeheven bril. Door de bril omhoog te laten bewijs je aan de evt. volgende bezoekster dat je ook daadwerkelijk gedaan hebt wat je geacht wordt te doen. En waarom zouden alleen de heren de handen vuil moeten maken?
Wel leuk geschreven overigens. 🙂

Chantal · 29 augustus 2006 op 17:44

Leuk geschreven! Ik hou wel van die mannen-ergernis-verhalen;-) Niet eens met Driek dus… Dat “we verdelen eerlijk de bril-omhoog-en-omlaag taken” is me veel te geëmancipeerd.. dalijk gaan jullie nog zeggen dat ik mijn eigen fietsband op moet pompen als die lek is! 😀

vanlidt · 29 augustus 2006 op 22:03

Ik doe het altijd met mijn voet, zo’n wc-bril omhoog- of omlaag zetten. 🙂 🙂 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder