Heb ik net de Kafkaiaanse taferelen met de Belastingdienst achter de rug, dient zich een nieuw hoofdstuk aan, met deze keer de zogenaamde Zorgverzekeraars in de hoofdrol.
Paco Painter zou het hebben kunnen verzinnen en mijn handen jeuken om hem en zijn onderzoeksbureau af te sturen op de dames en heren achter hun hoog opgetrokken firewalls. Was het voor de ambtenaren van Wouter Bos mijn postadres in Nederland en de belastingtechnische doodzonde dat men mij nog kende op de secretarie van –of all places- het slaapdorp Houten, nu is het mijn verblijfsadres in Cambodja die me de das omdoet.
Toen mijn Paco-taalgebruik averechts werkte en pas nadat mijn zwager, de vrije radicaal J uit Willemstad (Nl), uit een ander vaatje had getapt tegen de belastinginspecteur in Utrecht, haalde de Schatkist bakzijl en enkele dagen geleden vond ik genoegdoening op mijn giro. Zónder rente, dat weer wel.

Maar dan nu de Zorgverzekeraars.
Ruim een jaar geleden vroeg ik een Basisverzekering aan, zo eentje waarvan ik had vernomen dat iedere Nederlander daar recht op heeft. Sterker nog, tot mijn schrik reageerde de Basismaffia op mijn beleefde verzoek met een dreigbrief en de eis tot betaling van de achterstallige maanden premie en een astronomisch hoge boete van totaal meer dan zegge 4000 euro, omdat ik het gewaagd had om vanaf 1 januari 2007 onverzekerd te zijn geweest. Aantonen mijnerzijds dat ik al twee jaar een duurbetaalde ziektekostenverzekering had lopen bij een gerenommeerde maatschappij in Azië, kon de domgeboren en niks bijgeleerden aan de andere kant van de emaillijn niet in het minst vermurwen: betalen of er volgt een dwangbevel.
Ik heb ze gebeld en in onvervalste Paco-termen verteld wat ik van haar vond. Dat hielp, met dank aan Paco. De dreigbrieven aan mijn postadres in Nederland bleven uit.
De regels zijn veranderd, het beleid gewijzigd, al sla je me dood, ik heb geen idee waarom nu juist datgene waarvoor ik mij toen moest verantwoorden nu tégen me wordt gebruikt bij de aanvraag voor een Bachusverzekering. Werd het me vorig jaar kwalijk genomen dat ik in Phnom Penh verzekerd was, als ingezetene van Houten, deze keer wordt mijn door de Belastingdienst opgedrongen uitschrijving juist tégen me gebruikt. ‘Cambodja ligt niet in Europa.’ Oja, weet je dat wel zeker, huishoudschoolmeisje. Ik zou de Bosatlas er voor alle zekerheid maar eens bijpakken, schat.

Een stuk of drie (waaronder Zilveren Kruis en Fortis) verzekeraars hebben onbeschofterwijs niet eens gereageerd op mijn offerteaanvraag en twee maanden na mijn aanvraag reageerde CZ dat de Bachusverzekering niet geldt voor Azië. Wel potverdomme, nou ben ik toch al 63 jaar een rasechte Nederlander, blond en met een geldig paspoort. En al die jaren heb ik mij keurig aan de regels gehouden, APK-keuring, ieder half jaar op eigen kosten naar de tandarts geweest en geen riskante sporten beoefend en dan krijg je DIT! Een dom wicht achter d’r pc-tje die mij veroordeelt tot allochtoon. Waarmee de Bachusverzekeraar geld uit denkt te sparen, geld dat verdwijnt in de zakken van bestuursvoorzitters die vier keer de Balkenende-norm opstrijken.
Trouwens, ik vraag me af of –als ik al zo’n uitgeklede Bachusverzekering zou weten los te peuteren-, of ze mijn bypass vergoeden die ik in Azië in mijn borstholte moet laten punniken. Omdat de belmiepen in Tilburg geen flauw idee hebben waar Cambodja ligt. Niet in Europa in ieder geval, want dát hebben de vervroegde schoolverlatertjes opgegoogled.
Met mijn 85 kilogram ben ik te licht bevonden. Lang leve de Bachusverzekering.


5 reacties

Mup · 13 december 2008 op 19:07

[quote]Paco Painter zou het hebben kunnen verzinnen en mijn handen jeuken om hem en zijn onderzoeksbureau af te sturen op de dames en heren achter hun hoog opgetrokken firewalls[/quote]

Zoals ze in Limburg wel zeggen; niet lang hellen en gewoon dat bureau bellen,

Groet Mup

Anne · 14 december 2008 op 18:19

Geweldig geschreven stuk. Moet toch eens wat vaker op je blog kijken bedenk ik.
Alles wat je noemt voor mij dé reden waarom ik officieel nog steeds in Nederland woon. Gezeik beter voorkomen dan genezen.
groet van Anne/zintuigen.

Prlwytskovsky · 14 december 2008 op 19:30

In 2007 onverzekerd rondlopen? Jij?
Moet je lef voor hebben. 😆

Maar hoezo associeer jij je met Paco, of ben je een bloedverwant? 😉

Mien · 15 december 2008 op 10:31

Tip: een goede levensverzekering afsluiten bij PP of KS! :hammer:

Mien

Neuskleuter · 15 december 2008 op 20:30

Wat een bureaucratisch geouwehoer met die ziektekostenverzekeringen. Ik snap alleen je relatie met Paco Painter niet zo goed hier, misschien meer iets voor de insiders. Maar leuk kritisch stuk!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder