Wie zijn die Nederlanders? Steekproefnederlanders zorgvuldig en spits geselecteerd door Metrogasten. Metrogasten van de tweede generatie, sommige met petje, sommige met gellook. Inmiddels ruimschoots ingeburgerd want Burgerking is voor iedereen laagdrempelig en toegankelijk tot aan de kassa. Enquêteurs staan aan de deur en zetten kruisjes tot 150 proefdieren zich gewaagd hebben aan een fruithapje. Statistisch gezien een aanfluiting. 70% van alle geënquêteerden kiest namelijk voor Hondt, 40% is kattig en 20% weet het niet… Totale score 130%!? Het is te donker in die Metro … je raakt de tel zo kwijt.

Decemberaankopen? Ik e.a. blijven bij voorkeur thuis. Je wordt als Nederlander vanzelf somber zo rond Sinterkerstpiet. Je kijkt nog liever naar keuringsprogramma’s … over waarden en normen … of overweegt oprecht en spontaan een lening bij Frits Bom onze leenheerman.

En wat koop je dan in vredesnaam anno 2004 … ? Iets electronics, iets digitaals? De schrik slaat naar je suikerzoete hart, want oh, oh oh wat ben ik dom. Je kunt immers niet kiezen tussen …een spatwaterdichte Subwoofer van 200W een Par 36 Puntspot of een Pols-stroboscoop.

Laat staan dat je gaat voor de Signaalsplitter het Indoor Neon of de Car Bass Box Front, die je overigens achter in je auto kunt bevestigen aan de kindergordel. Koop er dan wel meteen een Digitale Multimeter bij en een 8 kanaals PMR Polsportofoonset want dan kun je rustig de basgeluiden tot je nemen die door je dwerg op de achterbank geproduceerd worden.

Misschien kun je er ook wel mee chatten, wie zal het zeggen. Met de Power Kabel Kit kun je vervolgens de USB Wifi Adapter moeiteloos adopteren zolang je maar Regelbare Netvoeding blijft geven. Met de Lichtslang (sommigen onder ons prefereren uiteraard de milieuvriendelijke Rotan Lichttoren) kun je vervolgens idyllisch Twinklelight verspreiden.

En dat kind maar zeuren: ik wil een Kinderfietsjeep van de Kwantum. Natuurkundige ouders proberen tevergeefs met behulp van een Digitale Amperetang (een soort schoonmoeder waarvan de batterijen op afstand niet meer werken) het fruithapje klaar te stomen op de Kookstarterset (daar begin je toch niet aan!). Wel oppassen dat het fruithapje niet overkookt want Papierbehang, Schuimvinyl, Kokosparket en Kliklaminaat verdragen geen fruitprut. Daar wordt nadrukkelijk voor gewaarschuwd in de Kwantumtheoriehandleiding.

Nee laat je vooral opjagen tijdens deze sombere decemberdagen, bij voorkeur door reclameslogans en wegwerptv. Voor seats en sofa’s ga je naar de navigatiedagen in bankstellenland, waar je gratis een HP IPAQ pocket PC met navigatie en GPS krijgt. Als je dan de weg nog kwijtraakt in je bankdriversseat ben je een knappe jongen.

Ben jij blij als je die strooifolder van Europa’s grootste computerspeciaalzaak in de bus krijgt! Nu kopen en binnen duizend en één nacht betalen. Mijn favoriete sprookje!!! Ga onmiddellijk naar de winkel en koop die Iiyama E435-S17 “TTT.

Nee gek wordt ik ervan. Die huppelend hossende hoerastemming van zie mij eens somber decemberaankopen doen. Okee, ik geef het toe het trekt al jaren aan mij voorbij. Ik sta langs de kant. Maar toch kan ik me niet onttrekken aan de jaarlijkse streetparade van blinkend kerstspul.
En ja hoor … ook ik heb uiteindelijk toch dat leuke vogeltje gekocht voor in de kerstboom …

Het ouwe was vergaan, had geen staartvleugels meer … Stilletjes doet het denken aan die vervlogen kerst vol nostalgie met verse mosgeuren van een met rotspapier beklede grot … want … oh nee … het kindeke Jezus … nee … nee … die was niet in een stal … maar in een grot geboren! Die kreeg geen luxe pluchefiguren want Blokker bestond nog niet. Hij kreeg safrijn.

Mien


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

5 reacties

Kees Schilder · 6 december 2004 op 17:55

Te gek weer Mien.Ik voel helemaal met je mee.
😀

Mosje · 6 december 2004 op 19:36

En gewoon boerenkool met worst op eerste kerstdag. Dat lijkt me wel wat……

Ma3anne · 6 december 2004 op 20:05

Eigenlijk heeft Sinterklaas het goed bekeken: hij is mooi van al die rotzooi af en afgereisd met vrachten prachtige zelfgefrutselde kindertekeningen en -knutsels.

Zou wijsheid toch met de jaren komen?

melady · 7 december 2004 op 23:14

Ondanks het feit dat deze column overtrokken is met woordgoocheltjes…(een beetje een overdosis) is de strekking wel duidelijk.

[quote]ook ik heb uiteindelijk toch dat leuke vogeltje gekocht voor in de kerstboom …Het ouwe was vergaan, had geen staartvleugels meer[/quote]

Dat vogeltje heb ik nog steeds…dan maar zonder staartvleugels…

enne zullen we weer gewoon echte kaarsen in de echte boom branden?? emmertje met water eronder??

Melady 🙂

Mien · 8 december 2004 op 11:55

Mosje:
De geur is bekend, … en ja het wordt inderdaad erwtensoep en pannenkoeken op 1e kerstdag (heeeeerlijijijijkkkkk).

Melady:
Goordwoochelen blijft leuk …
Het is hewoon een geuke lobby …

Mien Truc

Geef een reactie

Avatar plaatshouder