Mijn vriendin, Carmen zit op een cursus “nee durven zeggen”(??). Bij het Redelijk Imbeciel AntiGekheidsGenootschap. (RIAGG) .Dat is nieuw voor mij. Nooit geweten dat je daar een cursus omheen kunt bouwen. Ze moet tijdens de cursus, geblinddoekt, met bananenschillen naar haar medecursisten gooien en dan kijken wat ze daar bij voelt. Het ‘gevoel’ pijn wanneer je uitglijdt over een schil, telt niet mee als gevoel. Het zetten van je been als die door de glijpartij breekt, wordt ook niet als ‘gevoel’ op prijs gesteld.

Ik denk lang na over die cursus maar kom er niet uit. “Nee durven zeggen” Daar kan ik me dus niets bij voorstellen. Tenminste, dat je op wat voor moment dan ook, geen nee zou durven zeggen.Dat kan er bij niet in. Als je iets niet wilt, zeg je NEE. Punt!
Omgekeerd wel! Ja durven zeggen! Daar heb ik problemen mee. Zou daar geen cursus voor bestaan? Even met het randgenootschap bellen:

Dag, met mij .Er bestaat bij u een cursus ‘nee durven zeggen’. Is dat juist?
Jazeker, meneer. En u bent van harte welkom. Volgende maand start de nieuw….
Nee!, mevrouw.Dat is niet nodig want ik zeg altijd al nee. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet minimaal 80 keer nee verkoop. Voorbeeldje? Neem mijn kroegbaas: Wil je vanavond helpen achter de bar?
NEE!!.
Chef klootviool bij de HEMA: wilt u onze worst eens proberen?
NEE!!
Mijn antioccidant Ab: kan ik effe wat poen lenen?
NEE!!
Staatsloterijshow: U hebt 10 miljoen gewonnen. Mogen we het komen brengen?
NEE!
Zal ik nog verdergaan?
Eh…nee meneer. maar wat is uw probleem dan?
Dat ik geen JA kan zeggen. Heeft u daar niet een of ander cursusje voor? Of workshop zoals dat tegenwoordig heet.
Eh…nee, de meeste mensen zeggen juist altijd Ja. Dat is het probleem juist. Wij willen bevorderen dat ze een keer nee durven zeggen.
O, dus als ik u goed begrijp heb ik geen probleem.?
Tja, nou, op het eerste gezicht zou ik zeggen dat u wat problemen met uw ego heeft. Wellicht bent u enigszins egoïstisch van aard. Jeugdtrauma wellicht?
Wellicht??
Ja, wellicht. Misschien.Waarschijnlijk Voor eh mensen zoals u hebben wij wel bijvoorbeeld de cursus “traumaverwerking “ gevolgd door de ‘module’ “omgaan met egoïsme”
Nee!
Kijk u zegt nu nee, maar u wilt Ja zeggen.Heb ik gelijk?
Nee, maar ik weet een cursus die voor u heel geschikt zou zijn.
O ja, welke cursus dan?
De cursus “sandalentrauma”, gevolgd door de modules “omgaan met eigentijdse schoenen” en “openbare verbranding van geitenwollen sokken”
Kunt u daarmee iets? Wellicht?


2 reacties

pepe · 3 november 2003 op 19:46

Ja nee he!! Een van de gewone uitspraken hier. Welk trauma zouden ze ons aan praten daar?:-?
Je zal toch traumaloos door het leven moeten, dat is op zich al een trauma toch? 🙁

Martijn · 3 november 2003 op 22:21

In het kader van de door u als eerste genoemde cursus, moet ik wegens progressie in diezelfde cursus uw laatste vraag negatief beantwoorden.

Was getekend,

Martijn 😀

Ps. Je hebt wel gelijk! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder