In de ruim veertig jaar dat ik in de gezondheidszorg werk, heb ik van verpleegkundigen uit het werkveld de meest vreemde verhalen gehoord. Ik zal hiervan een kleine bloemlezing geven. Op de voorhand zeg ik, dat deze gebeurtenissen (jaja) in vele ziekenhuizen voorkomen. Het geloofwaardigheidsgehalte is hier niet mee gediend. Vooral de verpleegkundigen van de afdeling spoedeisende hulp kunnen er wat van. Het verhaal van de patiënt die de deze afdeling werd binnengebracht met een vlaggenstok in de anus, wordt in vrijwel alle ziekenhuizen verteld bij de vraag: ‘ gebeurt er wel eens wat geks bij jullie?’. En dan niet te vergeten: de man die met een zoemende kont binnenkomt en moet bekennen dat de vibrator erin is geschoten!

Binnen de inkoopafdeling werkte ooit Linda, een voormalig eerste verpleegkundige uit de orthopedie-sector. De vrouw was een streling voor het oog en op een afdeling met jonge mannen, gezond van lijf en leden en slechts aanwezig wegens een geopereerde knie, was de dagelijkse wasbeurt het moment dat de waardering voor haar vrouwelijk schoon wat te uitbundig werd gemanifesteerd. Als zij ons, mannelijke collega’s, voordeed hoe ze die ‘ grote jongens’ klein kreeg, liepen de rillingen je over de rug.

We kenden een plastisch chirurg die smakelijk het verhaal vertelde van een man die voor een penisverlenging kwam en terugschrok van het bedrag dat voor ‘ eigen rekening’ zou komen. Na het overleg met zijn echtgenote kwam de man terug met de mededeling ‘mijn vrouw heeft liever een nieuwe keuken’.

Toch zijn er ook verhalen die absoluut waar of heel dicht bij de waarheid zijn. Zo kwam bouwopzichter van het Medisch Centrum Alkmaar, Piet, aan het eind van de dag voor de bouwvakvakantie met zijn testikelomhulsel, door velen ‘ zak’ genoemd, klem te zitten tussen dissel van aanhanger en trekhaak. Vraag mij niet hoe hij dat voor elkaar kreeg, maar hij verscheen flink bloedend bij de spoedeisende hulp. Daar werd Piet op een verrijdbare brancard gelegd, met een lakentje over zijn buik en deppende gaasplakken op de plek des onheils. ‘ Dokter komt zo’, sprak iedere langskomende verpleegster en Piet zei later ‘ het leek verdomme wel of alle afdelingen leegliepen om even te kijken’. Iedereen veinsde verbazing ‘ hé Piet, jij hier? Wat is er aan de hand, man?’ Piet werd gehecht en het aantal hechtingen werd verdubbeld per keer dat het verhaal werd doorverteld.

Maar ik zeg jullie, al deze verhalen zijn werkelijk niets bij de belevenissen van een 42-jarige man uit Hongkong. Het verhaal is deze week verspreid door het ANP, hetgeen een hoog waarheidsgehalte impliceert. De man zat ’s avonds op een stille plek in het park aan opwindende zaken te denken en kreeg het lumineuze idee om een gat in de bank te gebruiken voor het eigen gerief. Het lichaamsdeel ter zake ging echter wel heen, maar niet terug. De stakker heeft het een uur vergeefs geprobeerd en zich daarna in alle bochten gewrongen om de GSM uit de broekzak te halen en de politie te bellen. Toegesnelde reddingswerkers probeerden de man te bevrijden door onder meer bloed af te tappen uit het geslachtsdeel. Toen dit ook geen effect had, zat er niets anders op dan de man met bank en al naar het ziekenhuis te brengen om daar de jonge heer in vrijheid te stellen. De dokter ter plaatse vertelde dat het slachtoffer heel blij mocht zijn dat hij nog compleet naar huis kon.

Dit verhaal is ‘made in Hong Kong’ en geïmporteerd door het ANP. Helaas is niet vermeld of de echtgenote van het slachtoffer de nieuwe keuken nog kan kopen.


6 reacties

lisa-marie · 18 augustus 2008 op 10:30

Met veel plezier gelezen 😀 😀 😀
Enne… als ik toch mocht kiezen ging ik ook absoluut voor de keuken 😉

arta · 18 augustus 2008 op 19:44

😆
Erg leuk, Schoevers!
Zinnen als deze:
[quote]Piet werd gehecht en het aantal hechtingen werd verdubbeld per keer dat het verhaal werd doorverteld.[/quote]
Zijn werkelijk om te smullen!
😀

SIMBA · 18 augustus 2008 op 20:09

Via een ontzettend leuke omweg naar Hong Kong, met een vaartje geschreven met een SMILE gelezen!

pally · 18 augustus 2008 op 22:50

Smakelijke anekdotes, Schoevers, mooi naadloos aan elkaar gebreid met als klapstuk de man die de bank als puntenslijper wou gebruiken, een feit dat al eerder iemand zo ontroerde dat hij er een stukkie over schreef.
Wat is er toch veel nieuws over banken, tegenwoordig 😀
groet van Pally

weathergir · 21 augustus 2008 op 10:40

Had hier al eerder gelezen over de Hongkong s(t)ucker, maar deze gaat met stip op één! Superleuk geschreven!

schoevers · 22 augustus 2008 op 14:16

Bedankt voor de leuke reacties, allemaal……en uh…….we hebben gelukkig al een nieuwe keuken.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder